Μία τεχνητή ζωή ήρθε στον κόσμο!

Μία τεχνητή ζωή ήρθε στον κόσμο! | tlife.gr

Σύμφωνα με την εφημερίδα »ΤΑ ΝΕΑ» μία ομάδα επιστημόνων στην Καλιφόρνια με επικεφαλή τον γενετιστή Greg Venter κατάφερε μετά από 10 ολόκληρα χρόνια να δημιουργήσει ένα τεχνητό κύτταρο, έναν ζωντανό οργανισμό δηλαδή. Αυτό τους το επίτευγμα ανοίγει έναν νέο δρόμο για »κατά παραγγελία οργανισμούς» που μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος.

Το μονοκύτταρο »πλάσμα» το ονόμασαν Synthia και έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Οι επιστήμονες θεωρούν πως δημιουργώντας μία νέα ζωή που θα έχει ως »γονέα» έναν υπολογιστή θα μπορέσουν να παραχθούν εμβόλια, να καταπολεμήσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση και να δημιουργηθούν χρήσιμα χημικά.

Κάποιοι άλλοι όμως πιστεύουν πως η δυνατότητα δημιουργίας μιας ζωής από το πουθενά είναι κάτι πολύ επικίνδυνο. »Αν απελευθερώσεις νέους οργανισµούς στο περιβάλλον, µπορεί να κάνεις περισσότερο κακό παρά καλό. Δεν γνωρίζουµε πώς θα συµπεριφερθούν. Δεν αντιγράφει απλώς τη ζωή µε τεχνητό τρόπο, δεν την τροποποιεί ριζικά µέσω της γενετικής µηχανικής. Αναλαµβάνει τον ρόλο ενός θεού: δηµιουργεί τεχνητή ζωή που δεν θα µπορούσε ποτέ να είχε υπάρξει φυσικά» φωνάζουν οι επιστήμονες της άλλης μεριάς.

READ more