Μίκης Θεοδωράκης: Η Κρήτη έτοιμη να τον «κλείσει» στην αγκαλιά της – Στον Γαλατά Χανίων η ταφή του

Όλα έγιναν τελικά όπως τα ήθελε και τα είχε σχεδιάσει ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης. Και σήμερα, στην Κρήτη, στον Γαλατά Χανίων, στην πατρογονική του γη, θα γίνει η ταφή του.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη μεταφέρθηκε με το πλοίο της γραμμής για τα Χανιά. Κι αυτό έτσι το ήθελε: να τον μεταφέρουν στην Κρήτη, στη γενέτειρα του πατέρα του, με το πλοίο για να αναπαυθεί για πάντα δίπλα στον πατέρα και τον αδερφό του.

Το πλοίο έφτασε στο λιμάνι της Σούδας λίγο μετά τις 06:00. Στο ταξίδι αυτό, τον Μίκη Θεοδωράκη συνόδευσαν ο γιος του Γιώργος κι άλλοι συγγενείς.

 

Η σορός βγήκε από το πλοίο περίπου στις 07:20. Κόσμος που είχε μαζευτεί στο λιμάνι, φώναζε “Αθάνατος”, χειροκροτούσε και άφηνε στεφάνια και λουλούδια στη νεκροφόρα που μετέφερε τον Μίκη Θεοδωράκη.

Παρούσα θα είναι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει στο κοιμητήριο του Γαλατά, όπως εκείνος επιθυμούσε, για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας τόσο στην πόλη των Χανίων, όσο και στο χωριό Γαλατάς θα ισχύσουν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα ενώ σε ένδειξη πένθους θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δημοτικές υπηρεσίες.

Πηγή: Newsit

Read More

And More