Mίκης Θεοδωράκης: Προσφέρει μέρος των εσόδων της αναβίωσης της “Όμορφης Πόλης” στην ΕΛΠΙΔΑ!

Σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής, κάνει πρεμιέρα η αναβίωση της μουσικοθεατρικής παράστασης του Μίκη Θεοδωράκη σε απόδοση – σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη “Όμορφη Πόλη“. Μέρος των εσόδων της πρεμιέρας θα προσφερθεί στο έργο της ΕΛΠΙΔΑΣ.

Διάβασε το ευχαριστήριο μήνυμα της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη

“Ο κορυφαίος Έλληνας Μίκης Θεοδωράκης για ακόμα μια φορά ανοίγει την αγκαλιά του για τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Η θρυλική παράστασή του «Όμορφη Πόλη» αναβιώνει και ο ίδιος θέλησε και πάλι να στηρίξει το έργο μας προσφέροντας μέρος των εσόδων της πρεμιέρας, που πραγματοποιείται σήμερα,  στην «ΕΛΠΙΔΑ». Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την αγάπη και τη στήριξή του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και καλή επιτυχία σε όλους τους συντελεστές της παράστασης”!
Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Με άξονα-μύθο τις γνωστές μελωδίες του μεγάλου μας μουσουργού και την ποίησή του για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή, ο σκηνοθέτης Γιώργος Βάλαρης δημιουργεί και παρουσιάζει μια σύγχρονη «Όμορφη πόλη» του 2020, μια μοναδική θεατρική-μουσική υπερπαραγωγή, μια ωδή στον μεγάλο μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Μισό και πλέον αιώνα μετά το πρώτο ανέβασμα της θρυλικής παράστασης, το καλοκαίρι του 1962, η «Όμορφη πόλη» αναβιώνει στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από τις 17 έως τις 30 Ιανουαρίου 2020.
Μέσα από τα ποιητικά κείμενα που υπογράφει ο Μίκης Θεοδωράκης και πεζά κείμενα του Γιώργου Βάλαρη, τα οποία πραγματεύονται κυρίαρχα θέματα της ανθρώπινης ύπαρξης και της ελληνικής κοινωνίας –ο έρωτας, η ξενιτιά, ο θάνατος, η ρωμιοσύνη– και με τα γνήσια λαϊκά και διαχρονικά τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη που γαλούχησαν γενιές και γενιές, («Όμορφη πόλη», «Φεγγάρι μάγια μου ’κανες», «Της δικαιοσύνης», «Ένα το χελιδόνι», «Στρώσε το στρώμα σου», «Μαργαρίτα, Μαργαρώ», «Βρέχει στη φτωχογειτονιά», κ.ά.), παρουσιάζεται ένα μοντέρνο εικαστικό-οπτικοακουστικό θέαμα, με σύγχρονη χορογραφία και video art minimal αισθητική.

Read More

And More