Μίκης Θεοδωράκης: Τι αναφέρει η διαθήκη του για τον Νίκο Κουρή – Τελευταίες εξελίξεις

Τις τελευταίες εξελίξεις για τη διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη, μετέφερε το δελτίο ειδήσεων του Mega, λίγες ημέρες μετά τις νέες δηλώσεις της οικογένειάς του για τον Νίκο Κουρή ο οποίος ισχυρίζεται πως είναι γιος του αείμνηστου συνθέτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Άννας Κανδύλη, ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης άφησε πέντε διαθήκες, η πρώτη το 2011 και η τελευταία το 2021, όπου η μια συμπληρώνει την άλλη.

Το μεγάλο ενδιαφέρον ωστόσο είναι εάν η διαθήκη αναφέρει το όνομα του Νίκου Κουρή, λόγω της αντιδικίας που έχει προκύψει με την Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

«Τον Νίκο Κουρή, ο οποίος αυτοαποκαλείται Θεοδωράκης, όπως λέει μέσα και η διαθήκη, τον ευχαριστεί για τη διάδοση του έργου του και προτρέπει τους δικούς του ανθρώπους να τους αφήσει να το κάνει χωρίς εμπόδια.  Επομένως η διαθήκη δεν αναφέρει ότι είναι γιος του, παιδί του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά ότι αυτοαποκαλείται. Προτρέπει μάλιστα να αφήσει η οικογένεια κι άλλα πρόσωπα να διαδίδουν το έργο του.

Σχετικά με το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη κοντά στην Ακρόπολη, η επιθυμία του είναι να γίνει μουσείο, ενώ το αυτοκίνητό του το αφήνει σε ένα ίδρυμα», ανέφερε το ρεπορτάζ του Mega.

Read More

And More