Μίλτος Δημουλής για Γιώργο Κιμούλη: «Μου είπε ότι δεν θα ξαναβρώ δουλειά στο θέατρο και μου έκοψε τον ρόλο»

Ο Μίλτος Δημουλής, ο ηθοποιός που τον κατήγγειλε πριν 25 χρόνια στο ΣΕΗ τον Γιώργο Κιμούλη, εμφανίστηκε στο πλατό του Πρωινού και μίλησε στη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα για τα όσα βίωσε πριν από δύο δεκαετίες.

«Άκουσα τον κ. Καπερνάρο (συνήγορο του Γιώργου Κιμούλη) που τον σέβομαι πάρα πολύ, αλλά έλεγε τη μισή αλήθεια. Και η μισή αλήθεια, όπως έλεγε ο παππούς μου είναι το μεγαλύτερο ψέμα. Τον άκουσα λοιπόν να λέει ότι η καταγγελία προήλθε από ένα παραπονούμενο πρόεδρο του Πειθαρχικού που έφυγε από την παράσταση. Ο μόνος που έφτασε να καταγγείλει στη γενική συνέλευση του κλάδου, ήμουν εγώ.

Οι πρόβες τον τελευταίο μήνα πριν από τη γενική δοκιμή ξεκινούσαν στις 5 το απόγευμα και τελείωναν τα ξημερώματα. Κάποια στιγμή ήρθε το περιπολικό από εκεί, ο κόσμος διαμαρτύρονταν έντονα και ήρθε και μία επιστολή από το ΣΕΗ που μας παρακαλούσε να σεβαστούμε τη συλλογική σύμβαση, δηλαδή να μην καθόμαστε για πρόβα τόσες ώρες. Τότε θύμωσε ο Γιώργος Κιμούλης και προέβη σε άσχημους χαρακτηρισμούς εναντίον του ΣΕΗ. Το χειρότερο είναι ότι απαίτησε να πάμε στο Σωματείο και να πούμε ότι δεν καταστρατηγείται κανένα μέρος της συλλογικής σύμβασης» ανέφερε ο Μίλτος Δημουλής, ο οποίος δεν άκουσε τότε τον Γιώργο Κιμούλη και είπε όλη την αλήθεια στο Σωματείο, καταγγέλλοντάς τον.

«Υπήρχε εκφοβισμός, με απείλησε ότι δε θα ξαναβρώ δουλειά στο θέατρο. Μπορεί να έκανε και μία πρόβλεψη, πείτε το όπως θέλετε. Μου αφαίρεσε τον ρόλο στη γενική δοκιμή, έναν μικρό ρόλο. Μου είπε ότι τον κόβει για να είναι πιο άρτιο το καλλιτεχνικό του αποτέλεσμα. Το δέχτηκα» πρόσθεσε ο Μίλτος Δημουλής.

Όπως παραδέχτηκε ο ηθοποιός, θίχτηκε η τιμή και η υπόληψή του, όταν άκουσε να λέγεται πως είχε κακή σχέση με τον Γιώργο Κιμούλη και την παραγωγή, ενώ πιθανολόγησε πως ίσως να έχασε αρκετές δουλειές μετά την καταγγελία του.

Read More

And More