Μιμή Ντενίση: Η Μαριτίνα καμάρωσε τη μητέρα της στο θέατρο! Φωτογραφίες

Μιμή Ντενίση: Η Μαριτίνα καμάρωσε τη μητέρα της στο θέατρο! Φωτογραφίες | tlife.gr

Έναρξη παραστάσεων χθες για την μεγάλη παραγωγή της Μιμή Ντενίση «Από Σμύρνη Σαλονίκη» με αξιόλογους ηθοποιούς στο θέατρο Ελληνικός Κόσμος. Ανάμεσα σε αυτούς που παρακολούθησαν την παράσταση και η Μαριτίνα η κόρη της Μιμής που απόλαυσε την μητέρα της στη σκηνή!

Η Μαριτίνα είναι πλέον μια νεαρή κυρία και χθες έφθασε στο θεάτρο συνοδευόμενη από τον Σωτήρη Πολύζο που μπορεί να χώρισε από τη Μιμή αλλά είναι πάντα στο πλευρό της στα εύκολα, στα δύσκολα και στα σημαντικά! Ο γνωστός δημοσιογράφος έχει μια εκπληκτική σχέση τόσο με την Μιμή όσο και με την Μαριτίνα. Έτσι χθες έφθασαν μαζί στο θεάτρο και πόζαραν στο φωτογραφικό φακό!

Η Μαριτίνα έκανε μια κομψή εμφάνιση με μάξι δαντελένιο φόρεμα και μαύρα ankle μποτίνια!

 

Στο καμαρίνια για να συγχαρεί τη μητέρα της για την υπέροχη παράσταση

Λίγα λόγια για το έργο

Η αρχόντισσα της Σμύρνης Φιλιώ Μπαλτατζή και τα παιδιά της καταφέρνουν να επιζήσουν της Μικρασιατικής καταστροφής και μετά από μεγάλες περιπέτειες καταλήγουν στη Μακεδονία. Η Σαλονίκη γίνεται η πατρίδα των προσφύγων. Μια πολυπολιτισμική πόλη με ντόπιους, πρόσφυγες, Πόντιους και Εβραίους που ζουν αρμονικά παρά τις διαφορές τους. Το έργο παρακολουθεί την πορεία της οικογένειας και πολλών νέων χαρακτήρων την περίοδο από την ανταλλαγή των πληθυσμών μέχρι την αρχή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Η ανέλιξη των προσφύγων από την απόλυτη φτώχεια σε μια καινούρια αξιοπρεπή ζωή, η προσπάθειά τους να γίνουν ένα με τ’ αδέλφια τους στην Ελλάδα, η άνοδος και η πτώση της ακμάζουσας Εβραϊκής κοινότητας, δίνονται ανάγλυφα μέσα από τους χαρακτήρες. Το έργο είναι μια μεγάλη νωπογραφία της εποχής με φόντο την πολιτική κατάσταση μέσα από προσωπικές ιστορίες και με τη μουσική της εποχής από τα σεφαραδίτικα, μέχρι τα ρεμπέτικα και τον Αττίκ, να αναδεικνύουν τις αισθητικές και πολιτιστικές αντιθέσεις ανάμεσα σε ντόπιους και πρόσφυγες.

Το έργο γράφτηκε μετά από ενδελεχή έρευνα σε κείμενα ελληνικά και ξένα, Θεσσαλονικιών συγγραφέων και Εβραίων και θα ανέβει, όπως και η «Σμύρνη μου αγαπημένη», στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» την επόμενη καλλιτεχνική περίοδο 2019-2020.

READ more