Μιμή Ντενίση: “Πονάω για όποιον που έχει υποφέρει – Μη γίνει όμως εργαλείο κομματικής αντιπαράθεσης

Η Μιμή Ντενίση χρόνια στο χώρο του θεάτρου και της υποκριτικής πήρε θέση μετά τις ραγδαίες εξελίξεις και τις αποκαλύψεις που έχουν γίνει στο χώρο του θέατρου με τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ή σωματική βία αλλά και με το θέμα της σύλληψης του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η γνωστή ηθοποιός είπε μεταξύ άλλων πόσο πονάει για τις γυναίκες τους άντρες και τα παιδιά που υπέφεραν, ενώ τόνισε το γεγονός ότι κινδυνεύει αυτό το τόσο σοβαρό θέμα να γίνει εργαλείο κομματικής αντιπαράθεσης.

Διάβασε ολόκληρη της ανάρτησή της

Τα γεγονότα των τελευταίων μηνών μας έχουν βυθίσει όλους στην θλίψη Αποκαλύψεις για τον κόσμο του αθλητισμού της Παιδειας του Θεάτρου φέρνουν στο φως μια κοινωνία που νοσεί. Ιδιαίτερα το Θεατρο που ήταν ήδη πληγωμένο από την ανεργία κ την απόλυτη φτωχοποίηση των ανθρώπων του τραυματίστηκε ανεπανόρθωτα . Τόσοι άνθρωποι δικοί μας βρήκαν επιτέλους το κουράγιο να μιλήσουν ανοιχτά για πληγές που τους είχε δημιουργήσει η ψυχική κ σωματική κακοποίηση χρόνων. Πονάω για κάθε γυναίκα άντρα παιδί που έχει υποφέρει κρυφά από οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης.

Κινδυνεύει όμως αυτό το τόσο σοβαρό θέμα να περάσει σε δεύτερη μοίρα κ να γίνει εργαλείο κομματικής αντιπαράθεσης. Ξεκίνησε πάλι ένας απίστευτος διχασμός και άρχισε να πετιέται λάσπη προς όλες τις κατευθύνσεις. Το θέμα είναι παρά πολύ σοβαρό για να χρησιμοποιηθεί από τα κόμματα προς όφελος τους.

Η ευθύνη είναι όλης της κοινωνίας που ανέχτηκε τέτοιες συμπεριφορές. Αν κάποιοι τις γνώριζαν θ άπρεπε να τις είχαν αποκαλύψει στις αρμόδιες αρχές εδώ κ χρόνια. Αντί να ψάχνουμε για εξιλαστήρια θύματα θ άπρεπε να ξεπεράσουμε κάθε κομματική εμπάθεια κάθε ανθρώπινη διαφορά κ όλοι μαζί ενωμένοι να σκύψουμε πάνω από την νοσούσα κοινωνία μας. Δεν είναι η στιγμή για επιθέσεις κ εκδίκηση. Είναι η στιγμή να σωπάσουμε και να αφήσουμε τα θύματα να μιλήσουν κ την Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της. Μόνο έτσι μπορούμε να προσβλέπουμε σε μια καθαρή κ ενωμένη κοινωνία #stay together #staystrong #stayunited

Read More

And More