Μιμή Ντενίση: Το συγκινητικό αντίο στην Ολυμπία Δουκάκη και η αποκάλυψη για τη σχέση τους

Η Olympia Dukakis, η ελληνικής καταγωγής βραβευμένη ηθοποιός, πέθανε χθες στα 89 της χρόνια. Η Μιμή Ντενίση της είπε δημόσια το τελευταίο αντίο και αποκάλυψε τη σχέση που είχαν οι δυο κυρίες. Η Ολυμπία Δουκάκη, με καταγωγή από την Μικρά Ασία ήταν αυτή που επέμενε έτσι ώστε η Μιμή να γράψει το έργο “Σμύρνη μου αγαπημένη”. Και όπως αναφέρει το χρωστάει σε εκείνη.

Διάβασε όσα έγραψε η Μιμή, για την αγαπημένη της Ολυμπία

 Έφυγε η Ολυμπία μας!!! Μας άφησε σε μέρα γιορτινή και με βύθισε στην λύπη. Τι να πω για αυτήν την γυναίκα;; Σπουδαία ηθοποιός η μόνη Ελληνίδα με τεράστια καριέρα στην Αμερική με δικό της θίασο κ βραβευμένη με Όσκαρ. Αυτό είναι το λιγότερο. Σαν άνθρωπος βαθιά συναισθηματική συγκινητική αστεία ασταμάτητη δραστήρια αλτρουιστρια… υπήρξε για μενα φίλη καρδιάς στήριγμα σύμβουλος έμπνευση.

Ζήσαμε πολλούς μήνες μαζί στην Κύπρο ετοιμάζοντας το έργο για το Κρατικο στην Αθήνα όταν έπαιζε στο Θέατρο μου το rose του αγαπημένου μας Martin Sherman .. Μικρασιάτισσα στην καταγωγή με γονείς που έφυγαν με την καταστροφή ήταν εκείνη που επέμενε να γράψω την Σμύρνη και της το χρωστάω!! Ήρθε τότε στις πρόβες μας στο Θέατρο κ μου έγραψε μετά. Σ ευχαριστώ που μ έφερες ξανά κοντά στις Ελληνικές ρίζες μου. Καλό ταξίδι υπέροχη Ελληνίδα!! Μοναδική Ολυμπία μου”! έγραψε με συγκίνηση η Μιμή κάτω από την κοινή τους φωτογραφία.

Read More

And More