Μην χάσετε απόψε το “Νήσί”… Την αληθινή ιστορία !

Εξορία, θανατική καταδίκη, κοινωνικός αποκλεισμός, απόρριψη. Λέξεις που για δεκαετίες ήταν συνώνυμες με τη Σπιναλόγκα. Γιατροί, κοινωνιολόγοι, ιστορικοί, άνθρωποι που συναναστράφηκαν τους Χανσενικούς αλλά και πρώην Χανσενικοί που έζησαν στη Σπιναλόγκα, μιλούν για την πανάρχαια αυτή ασθένεια, απόψε στο Mega (10.00 μ.μ.)

Μιλούν για τις δυσμορφίες που προκαλούσε, για τον τρόπο μετάδοσης, για το στιγματισμό ολόκληρων οικογενειών, για τις κοινωνικές επιπτώσεις του εγκλεισμού καθώς και για τον αγώνα των απομονωμένων στο νησί για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Σήμερα, που η ασθένεια θεραπεύεται, ο βράχος του νησιού μάς θυμίζει την πάλη του ανθρώπου για ζωή και μας υπενθυμίζει την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης…

Το ξεχωριστό αυτό ντοκιμαντέρ που προβάλλει απόψε το Μεγάλο Κανάλι, το υπογράφει ο σκηνοθέτης του “Νησιού”, Θοδωρής Παπαδουλάκης.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία δουλειά που κουβαλά μέσα από την ξεχωριστή ματιά του Θοδωρή Παπαδουλάκη, πάνω απ΄ όλα αλήθεια και η οποία πρέπει να σας πω, πως γυρίστηκε στα πλαίσια της έρευνας, που έγινε για την πραγματοποίηση των γυρισμάτων του “Νησιού” !

Μία δουλειά την οποία πιστέψτε με, αξίζει να δείτε…

Read More

And More