Μίνα Βαλυράκη: Η διεθνούς φήμης ζωγράφος που ήταν 30 χρόνια στο πλευρό του πρώην υπουργού που έφυγε από τη ζωή

Η είδηση του θανάτου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη αλλά και ο τρόπος που έγινε έχει σοκάρει το πανελλήνιο και έχει προκαλέσει βαθύτατη θλίψη στους συγγενείς αλλά και του αγαπημένους φίλους του πρώην υπουργού. 

Τις πιο δύσκολες ώρες της ζωής της περνά η επί 30 χρόνια σύζυγός του, γνωστή ζωγράφος με διεθνείς βραβεύσεις Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη, η οποία ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι χάθηκε τόσο ξαφνικά και τόσο άδικα ο σύζυγός της, με τον οποίο συμπορεύτηκε μια ολόκληρη ζωή. Η Μίνα Βαλυράκη, ανησυχούσε από νωρίς το μεσημέρι και έψαχνε τον σύζυγό της, αφού είχε χάσει επαφή μαζί του για ώρες…  Είχε πάει με το φουσκωτό για ψάρεμα. Λίγο αργότερα έγιναν γνωστά τα τραγικά νέα ότι βρέθηκε νεκρός, στο αγαπημένο του νησί.

Η Μίνα και ο Σήφης Βαλυράκης έζησαν ένα μεγάλο έρωτα, παντρεύτηκαν πριν από περίπου 30 χρόνια και από αυτό το γάμο απέκτησαν δυο γιους το Γιάννη και τον Αλέξανδρο. Πορεύτηκαν μαζί και αγαπημένοι όλα αυτά τα χρόνια στηρίζοντας ο ένας τον άλλο σε όλες τις επιλογές τους, μέχρι την Κυριακή που έμελλε να είναι η μοιραία για τη ζωή του πρώην υπουργού. Η Μίνα είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή της για την καθημερινότητα με τον πολιτικό σύζυγό της: “Ήταν δύσκολο το ότι εγώ στον δικό μου χώρο ήμουν καθαρά αυτόνομη, σε ότι είχε να κάνει με την πλευρά του σπουδαίου πολιτικού που έχω δίπλα μου. Το θέμα είναι ότι η σχέση μας είναι «συμπληρωματική» και επιβιώνει 30 χρόνια μέσα από τις διαφορετικότητες μας, και συγχρόνως μέσα από τους κοινούς μας τόπους, τις αρχές μας και τις αξίες μας”

Το ζευγάρι αγαπούσε το θέατρο αλλά επισκεπτόταν συχνά και εκθέσεις ζωγραφικής και έκαναν συχνά κοινές εξόδους. Δες φωτογραφίες

Η Μίνα και ο Σήφης Βαλυράκης με τα παιδιά τους σε παλαιότερη φωτογραφία πηγή: προσωπική ιστοσελίδα Σήφη Βαλυράκη

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mina Papatheodorou Valyraki (@mina.pap.valyraki)

Πηγή φωτογραφιών NDP / INSTAGRAM Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη

Η ζωή και η καλλιτεχνική πορεία της Μίνας Παπαθεοδώρου Βαλυράκη

H Mίνα Παπαθεοδώρου- Βαλυράκη, γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με καθηγητή τον Γιάννη Μόραλη 1976-1981. Παίρνει το πτυχίο της με έπαινο και το 1981, με υποτροφία του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών, ξεκινάει τις μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας όπου το 1986 παίρνει το διδακτορικό της.

Έργα της υπάρχουν στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΘΗΝΩΝ, στο Μουσείο ASAMA της Ακαδημίας των Σπορ στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, στο National Museum of Women in the Arts στην Washington, στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΛΙΝΘΟΚΕΡΑΜΟΠΟΪΙΑΣ Βόλου, στην Τράπεζα Πειραιώς, στην Εθνική Τράπεζα, στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΡΡΕ, στο ΟΛΥΜΠΙΑΚ ΜΟΥΣΕΙΟ της ΛΩΖΑΝΗΣ, στο ΜΟΥΣΕΙΟ της ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ, στο κτίριο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, στο Μουσείο AUTOMOBILI LAMBORGHINI στην Ιταλία, στην ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΒΕΡΩΦ, στην Γενική Τράπεζα, στο Μουσείο JEAN TODT-FERRARI, σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και στις εταιρείες FIAT, FERRARI, LAMBORGINI, MERCEDES κ.ά.

Από το 1983 ξεκινάει να εκθέτει στην Ιταλία, στην Ελλάδα, στις Η.Π.Α και σε άλλες χώρες. Συγχρόνως συμμετέχει σε διεθνείς εκθέσεις όπως: F.I.A.C. της Ιταλίας το 1984 στο Bari FIERA INTERNAZIONALE DI ARTE CONTEMPORANEA, 2002 Istanbul ART FAIR, ART ATHINA, 2006 Γαλλία-ART FAIR of NIMES, 2006 ART FAIR in VIGO-Ισπανία, 2006 με την Gallery GAUDI κ.ά.

Οι πλέον σημαντικές ατομικές της εκθέσεις είναι την Ρώμη στην GALLERIA CA D’ORO 1993, Φλωρεντία 1983- GALLERIA VITTORIA, Φλωρεντία 1999-CART ART, GALLERIA MORABITO- Reggio Calabria 1983, LAMBORGHINI MUSEUM-Sant’ Agata Bolognesse, Monte Carlo “VILLA LES AIGLES” 2002 και 2004, ASAMA-2002 Μουσείο των Σπορ της Ακαδημίας των Η.Π.Α., Salt Lake- Η.Π.Α. “Sport and Spirit Gallery 2002, Florida 2002-JOANNE COIA GALLERY, 2002 ANCONA UNIVERSITY “Tutte le Ferrari a Conero”, 2002-SAN MARINO PALAZZO DEI CONGRESSI.

 

 

 

Read More

And More