Μηνάς Χατζησάββας: Ο φίλος του ηθοποιός Γιώργος Λιάντος ξεσπά: “Ο Μηνάς ήταν ΑΝΤΡΑΣ πολύ περισσότερο από τα διάφορα κοκοράκια”…

” Έχω θυμώσει! Έχω θυμώσει γιατί ακούω διαφορές δηλώσεις πριν ακόμα προλάβει ο φίλος μου να γίνει στάχτη”… Έτσι ξεκινάει το μακροσκελές κείμενό του στο facebook , ο ηθοποιός και φίλος του Μηνά Χατζησσάβα Γιώργος Λιάντος.

Ο ηθοποιός ενοχλημένος από όσους έσπευσαν να κατηγορήσουν τον Μηνά Χατζησάββα, ξεσπά αλλά και ταυτόχρονα συγκινεί μιλώντας για τις αλήθειες του νεκρού φίλου του. Ανάμεσα σε αυτά που γράφει, και το ξέσπασμα κατά του Φαήλου Κρανιδιώτη.

Διάβασε όλα όσα έγραψε:

George Liantos
Yesterday at 4:04am · Edited ·
– Έχω θυμώσει! Έχω θυμώσει γιατί ακούω διαφορές δηλώσεις πριν ακόμα προλάβει ο φίλος μου να γίνει στάχτη. Κύμβαλα αλαλάζοντα πρόλαβαν κιόλας να ανοίξουν τα απύλωτα στόματα τους και τις σάπιες γραφίδες τους. Λοιπόν μάγκες θα σας πω από την μικρή μου αυτή πρόσβαση στον δημόσιο λόγο που μου δίνει το ΦΒ ότι:
.
Ο Μηνάς ήταν ΑΝΤΡΑΣ πολύ περισσότερο από τα διάφορα κοκοράκια που περιφέρουν την τσουτσού τους με καμάρι από αιδοίο σε αιδοίο. Ο Μηνάς υπερασπίστηκε την σεξουαλική του επιλογή και τον σύντροφο του ενάντια σε προκαταλήψεις που των αποξενώναν ακόμα κι από δικούς του ανθρώπους. Την πικρά του την έζησα από κοντά. Υπερασπίστηκε με το ίδιο πάθος όμως και συναδέλφους του, υπερασπίστηκε νέους ηθοποιούς, υπερασπίστηκε τις φιλίες του, υπερασπίστηκε νέους ανθρώπους με νέες ιδέες, πολλές φορές μάλιστα εις βάρος της τσέπης του. Πολλοί φτασμένοι σκηνοθέτες σήμερα χρωστούν πολλά στην συμβολή του Μηνά. Για τον Μηνά η σεξουαλική του επιλογή παρέμενε στην κρεβατοκάμαρα του, ποτέ δεν την χρησιμοποίησε είτε για να ανέλθει είτε για να γίνει αρεστός σε κύκλους.
.
Ο Μηνάς είχε ευκαιρίες να πλουτίσει. Να εκμεταλλευτεί όλο το λάιφ στάιλ μιας εποχής και να μας πουλήσει φούμαρα. Επέλεξε να ζήσει μια ζωή αφιερωμένη στις άξιες του. Ανήκε σε μια γενιά που είχε αριστερές άξιες και ο Μηνάς ήταν από τους λίγους που μπορούσαν να πουν και να διατρανώσουν ότι ήταν αριστεροί. Κι όμως ο Μηνάς δεν μας τα ζάλισε ποτέ με τις “απόψεις” του, με τις “γνώμες” του και τις δημόσιες “δηλώσεις” του. Ο πολιτικός του λόγος ήταν η ίδια η ζωή του και η ανάσα του στην τέχνη. Μετρημένος πάντα και αυτοσαρκαστικός. Ο Μηνάς ήταν η ζωντανή απόδειξη ότι μπορεί να ανέβει κάποιος ηθοποιός χωρίς να γίνει λαμόγιο και γλοιώδης. Σε εποχές που θα μπορούσε να βγάζει πολλά εξώφυλλα και χρήμα, (ξέρω τι λέω), εκείνος διάλεγε να δουλέψει με φτωχούς οφ Μπροντγουεϊ θιάσους μόνο και μόνο για να κυνηγήσει το καινούργιο το νέο και το αποκαλυπτικό.
.
Ο Μηνάς βοηθούσε τους πρόσφυγες και τους ταλαίπωρους, τότε που δεν ήταν της μόδας και η πράξεις αυτές δεν απέφεραν πολιτικά οφέλη σε κάποιους ή μερικά λάϊκ στο ΦΒ. Ο ίδιος ένιωθε πρόσφυγας και πέθανε σαν πρόσφυγας σε μια χώρα υποκρίτρια και φοβισμένη, που νομίζει ότι προστατεύει την αξία της αγίας οικογένειας με αφορισμούς και εξώλης και προώλης εξορκισμούς. Μακάρι πολλές άγιες οικογένειες να είχαν την ειλικρίνεια, την αγάπη και τον ερωτισμό που είχε η συμβίωση του Μηνά.
.
Για αυτό με την συνήθη δημοκρατικότητα που με διακρίνει θα πω ένα αϊ σιχτίρ σε όσους θα μας κριτικάρουν για το πως θα τον πενθήσουμε, στο αν θέλουμε να τον κάψουμε, να τον παστώσουμε, ή να τον βαλσαμώσουμε. Αϊ σιχτίρ σε μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να πράξει ούτε το ελάχιστο για την αξιοπρέπεια της διαφορετικότητας. Αϊ σιχτίρ και σε όσους βρήκαν τώρα να κριτικάρουν έναν, ΚΑΛΟ άνθρωπο. Και κάτι τελευταίο…Φαήλο, άντε γαμήσου!!!
.
Υ.Γ Ναι δεν κατηγόρησες πολιτικέ μου άμεσα τον Μηνά, αντίθετα τον έγλειψες τάχα μου. Ονόμασες “Χήρα” όμως με σαφή ειρωνικό ρατσισμό, τον επί 25 χρόνια σύντροφο του, που πενθούσε και έβγαζε την πίκρα του για την κρατική αντιμετώπιση ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ του ηθοποιού με το λείψανο του αγαπημένου του μπροστά του. ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις κριτική στον λόγο του πονηρέ πολιτικέ; Πάνω στις στάχτες ενός ανθρώπου θα συσπειρώσεις την δεξιά του Άνθιμου; Αϊ σιχτίρ και πάλι!
.
Υ.Γ 2 Τα λάϊκ που μου κάνετε ξέρω πως ανήκουν δικαιωματικά στον Μηνά και στην αγάπη σας για αυτόν τον άνθρωπο. Μακριά από μένα η έπαρση και ο ναρκισσισμός του ΦΒ, ειδικά σ αυτήν την περίπτωση.

Read More

And More