Μιχάλης Κουϊνέλης: «Η Ήβη είναι πιο ώριμη από μένα»

Ο Μιχάλης Stavento, που έκλεψε τις εντυπώσεις ως coach στο The Voice, φωτογραφήθηκε για το περιοδικό People στο Παρίσι, όπου ταξίδεψε για να συναντήσει τον Νίκο Αλιάγα. Ο 35χρονος τραγουδοποιός εξομολογείται πως προβληματίστηκε πολύ πριν πει το «ναι» στο talent show, καθώς όπως λέει «εάν γυρνούσαμε και οι τέσσερις, και εγώ τον Ρέμο ή τη Βανδή θα επέλεγα. Ποιος είμαι εγώ, αδερφέ;». Μπορεί οι γονείς του να ντρέπονταν όταν έπρεπε να πάρουν τους βαθμούς του, αλλά σήμερα είναι υπερήφανοι γι’ αυτόν.

/

Η γνωριμία του με τους Active Member, η δημιουργία των Stavento και η γνωριμία του με την Ήβη Αδάμου, που σήμερα είναι το κορίτσι του. «Η Ήβη είναι πιο ώριμη από μένα» δηλώνει με ευθύτητα ο Μιχάλης, ο οποίος αρνείται να εγκαταλείψει το χωριό του – όπως το αποκαλεί – τη Μάκρη Αλεξανδρούπολης. Ο τραγουδοποιός εξηγεί γιατί έχασε τον ύπνο του εξαιτίας του The Voice και απαντά ότι δεν είναι σίγουρος εάν θα ξανακαθόταν στην καρέκλα του coach σε περίπτωση που του ζητούσαν να επιστρέψει στο talent show την επόμενη σεζόν.

A Paris

Στον ημιτελικό του talent show, τον είδαμε σε ένα εξαιρετικό ντουέτο με τη so hot right now Indila, με το ρεμίξ που έφτιαξε ο Μιχάλης στην απόλυτη επιτυχία της «Derniere dance». Όχι, δεν ήταν εύκολο αυτό που κατάφερε ο Stavento! Εκατοντάδες προτάσεις για ρεμίξ είχαν φτάσει στην εταιρεία της Γαλλίδας ερμηνεύτριας, ακόμη και από έμπειρους συμπατριώτες της, αλλά κανείς δεν πήρε την πολυπόθητη έγκριση. Ο Μιχάλης και η ομάδα του (Χαρά Σαφαρίκα και Γιάννης Κουτράκης) το πάλεψαν για δύο μήνες περίπου. Και πράγματι, η πρότασή του και οι μεταφρασμένοι στίχοι που έστειλαν στο Παρίσι έπιασαν τόπο. «Η Indila είναι καλλιτέχνις στη φάση των Stavento, βάζει ψυχή, δεν κάνει κάτι απλώς για να βγάλει χρήματα. Γράφει στίχους, έχει άποψη πάνω στη μελωδία. Όταν ήρθε στην Ελλάδα, περάσαμε δύο μέρες μαζί και κατάλαβα ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία.

Είναι πλάσμα με τεράστια φωνή. Μετά το ντουέτο μας στο show, μας έδωσαν μάλιστα και την άδεια να κυκλοφορήσει το ρεμίξ και στα ραδιόφωνα». Και μετά την Indila, ήταν η σειρά του Νίκου Αλιάγα. Του Έλληνα Νίκου, ο οποίος σημειώνει τεράστια επιτυχία στη Γαλλία, ως παρουσιαστής του γαλλικού The Voice. «Ο Νίκος βοήθησε την Indila στα πρώτα της βήματα και τη στήριξε. Πρώτη φορά τον συναντούσα και ήταν σαν να τον γνώριζα χρόνια. Μπήκα σε μια φιλόξενη ελληνική οικογένεια.

Άκουγες ελληνικά, υπήρχε γιουβέτσι για φαγητό. Μια πραγματικά εξαιρετική οικογένεια, με τους γονείς του Νίκου, την αδελφή του, τη γυναίκα του και την κορούλα τους. Ένιωθες την Ελλάδα κι έξω από το παράθυρο έβλεπες τον πύργο του Άιφελ. Κάναμε μια κυριακάτικη βόλτα και τον χαιρετούσαν στο δρόμο. Δεν μου αρέσει η λέξη σταρ. Θα πω μάγκας, λοιπόν. Είναι τεράστιος μάγκας ο Νίκος. Βρέθηκα δίπλα του στον ημιτελικό του γαλλικού The Voice. Με ανέβασε στο stage. Το τομάρι μου, βασικά, γιατί η ψυχή μου είχε εξαφανιστεί εκείνη τη στιγμή. Ένιωθα την ενέργειά του πάνω μου. Πέντε λεπτά πριν βγει, άκουγε στο καμαρίνι του Καζαντζίδη, “Κάτω απ’ το πουκάμισό μου”. Και μετά όρμησε στη σκηνή. Με συγκίνησε».
Mixalis Stavento (10)

Μιχάλης και Ήβη

Επανέρχομαι σε μια δική του κουβέντα, όταν είπε ότι με τους φίλους του μιλάνε για γυναίκες, γυναίκες και γυναίκες. Πόσες δηλαδή, αφού στη δική του ζωή υπάρχει μόνο η Ήβη Αδάμου, 21; «Ε, ξέρεις πώς είναι οι αντροπαρέες». Πώς τα καταφέρνουν, αλήθεια, οι δυο τους, όταν εκείνος βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη κι εκείνη στην Αθήνα; «Κι εγώ και η Ήβη ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε το χώρο και το χρόνο μας. Δεν περιμένω από κάποιον να μου γράψει τραγούδια για να επιβιώσω. Καταλαβαίνει ότι η έμπνευσή μου βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη. Όποτε μπορεί, ανεβαίνει εκείνη και όποτε μπορώ, κατεβαίνω εγώ».

Ο Μιχάλης δεν υπήρξε ποτέ ο άντρας που λέει «για πάντα». «Νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα με καθησύχαζε ως άντρα, δεν το θέλω. Νιώθω ότι πρέπει να προσπαθώ συνεχώς για όλα. Δεν μου αρέσει να βαλτώνω. Με την Ήβη σχεδιάζουμε πράγματα για το μέλλον, όπως κάθε ζευγάρι. Είμαστε μαζί πλέον ένα χρόνο και κάτι. Και είναι πολύ οργανωτική. Ωριμότερη από μένα, σχεδόν σε όλα. Έχει μπει από μικρή στη μουσική, 16 ετών, και αντιλαμβάνεται διαφορετικά τα πράγματα. Γνωρίζω πολύ καλά και τους γονείς της, καθώς όταν ήταν 17 κάναμε μαζί περιοδεία. Με συμβουλεύονταν από τότε και με εμπιστεύονταν οι γονείς της. Την αγάπησα ως παιδί την Ήβη και αργότερα αυτό εξελίχθηκε σε μια όμορφη σχέση. Σε γενικές γραμμές είμαι πιο εύπιστος, ενώ οι γυναίκες είναι πιο υποψιασμένες» λέει ο Μιχάλης.

Διάβασε περισσότερα στο People που κυκλοφορεί

Read More

And More