Μιχάλης Μητρούσης: Η καλλονή κόρη του τον καμάρωσε στο θέατρο! [pics]

Στην θεατρική παράσταση Λωξάντρα που ξεκίνησε στο θέατρο Βεάκη πρωταγωνιστεί ο Μιχάλης Μητρούσης! Χθες την πρεμιέρα παρακολούθησε η πανέμορφη κόρη του Μαρίλια Μητρούση, η οποία χειροκρότησε με ενθουσιασμό και περηφάνεια τον μπαμπά της! Η Μαρίλια είναι η κόρη του ηθοποιού από τον γάμο του με την επίσης ηθοποιό Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου. Οι δυο τους χώρισαν το 2005 μετά από 17 χρόνια γάμου και το ανακοίνωσαν πολλά χρόνια μετά, αφού πάντα κρατούσαν χαμηλούς τόνους στην προσωπική του ζωή.

Η βασική τους προτεραιότητα είναι πάντα η Μαρίλια η οποία έχει ξεκινήσει καριέρα στο τραγούδι αφού έχει μια εκπληκτική φωνή! Χθες πόζαρε στο πλευρό του μπαμπά της και όπως βλέπεις είναι μια καλλονή!

Λίγα λόγια για την παράσταση

Στη σκηνή του εκ βάθρων ανακαινισμένου ιστορικού θεάτρου Βεάκη, ένας πολυπληθής θίασος ηθοποιών και μουσικών, με επικεφαλής την Ελένη Κοκκίδου (Λωξάντρα), τον Γιώργο Αρμένη (Δημητρός), τον Μιχάλη Μητρούση, την Ευαγγελία Μουμούρη και την Ελένη Τσαλιγοπούλου (τραγουδίστρια Ευθαλία) ζωντανεύουν την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα, τα τραγούδια, τις γεύσεις και τις μυρωδιές μιας ξεχασμένης Ελλάδας.

Η «Λωξάντρα», βασισμένη στο συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου, σε θεατρική απόδοση του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη είναι μια γοητευτική παράσταση-ταξίδι στο χρόνο, μέσα από τα μάτια και τις συνταγές μιας χαρισματικής γυναίκας.

Η θρυλική κοκόνα από την Πόλη

Τέλη 19ου αιώνα-αρχές 20ου. Μια μεσοαστική ελληνική οικογένεια της Κωνσταντινούπολης ζει τις μικρές και τις μεγάλες στιγμές της καθημερινότητάς, με φόντο τα ιστορικά γεγονότα της εποχής. Στον πυρήνα της, η κοκόνα Λωξάντρα. Μια λαϊκή γυναίκα που έχει αγάπη για τη ζωή και τους γύρω της. Πανέξυπνη, στοργική, αλλά και χαρισματική μαγείρισσα. Σημειώστε ένα από τα μυστικά της: «Τη σαρδέλα καλά να τη λαδώσεις πρέπει και μετά πάνω σε κληματόφυλλα να την ψήσεις-όλα εγώ θα σε τα λέω;». Στην παράσταση θ’ αποκαλύψει περισσότερα!

Η Λωξάντρα δεν είναι γέννημα συγγραφικής φαντασίας, αλλά πρόσωπο υπαρκτό. Συγκεκριμένα, η γιαγιά της Μαρίας Ιορδανίδου. Η τελευταία το 1962 και σε ηλικία 65 χρονών μετέφερε στο ομώνυμο μυθιστόρημα την ιστορία αυτής της δυναμικής γυναίκας, περιγράφοντας παράλληλα με χιούμορ και ζηλευτή ζωντάνια τα έθιμα και τη ζωή των Ελλήνων της Πόλης.

Ελάτε, λοιπόν, να θυμηθούμε οι παλαιότεροι και να μάθουμε οι νεότεροι τα παλιά, να γελάσουμε και να συγκινηθούμε. Και πού ξέρετε, ίσως η Λωξάντρα σας φιλέψει και λίγο από τον ξακουστό χαλβά της.

Read More

And More