Μιχάλης Μουρούτσος: Φωτογραφίζεται με το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Ταεκβοντό που κατέκτησε πριν 20 χρόνια και δηλώνει “ευλογημένος”

Ήταν 27 Σεπτεμβρίου του 2000 όταν ο Μιχάλης Μουρούτσος κέρδισε, με 4-2 στον τελικό των 58 κιλών, το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Σίδνεϊ, ενάντια στον Ισπανό Gabriel Esparza, στο άθλημα του Tae Kwon Do. Η επικράτησή του 20χρονου τότε αθλητή ήταν η πρώτη για την Ελλάδα στην ιστορία του αθλήματος.

Σήμερα, λοιπόν, συμπληρώνονται 20 ολόκληρα χρόνια από τη σπουδαιότερη στιγμή του ελληνικού Tae Kwon Do και ο ίδιος τίμησε την ιστορική αυτή ημέρα με μια σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Φορώντας τη στολή του και έχοντας το χρυσό Ολυμπιακό του μετάλλιο κρεμασμένο ξανά στον λαιμό του, ο Μιχάλης Μουρούτσος πόζαρε στον φακό χαμογελαστός, αλλά και χωρίς μπλούζα, με το μετάλλιο στον ώμο και το τατουάζ που έχει “χτυπήσει” στη μέση του με τους Ολυμπιακούς κύκλους να ξεχωρίζει.

“27 Σεπτεμβρίου 2000. Η μέρα που κρέμασα το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο στήθος μου. Το πρώτο στην ιστορία του αθλήματος στον κόσμο. Το πρώτο και μοναδικό στην ιστορία του αθλήματος στην Ευρώπη για δώδεκα χρόνια. Το πρώτο και δυστυχώς… μοναδικό στην Ελλάδα στο άθλημα μου μέχρι σήμερα. 33 Έλληνες σε όλη την ιστορία του ελληνικού αθλητισμού ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί από το 1896 μέχρι σήμερα. Αδιανόητο μόνο που το σκέφτομαι. Ένα όνειρο που είχα από παιδάκι και το έκανα πραγματικότητα. Ευλογημένος”, έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα που τις συνόδευε.

Read More

And More