Μιχάλης Μυτακίδης: «Καρφώνει» τους έντεχνους καλλιτέχνες – «Είναι σαν τους φασίστες, πως τολμάνε και τραγουδάνε;»

Ο Μιχάλης Μυτακίδης, το ιδρυτικό μέλος των Active Member σε μια σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή “Γειά σου” και τον Κωνσταντίνο Αρτσίτα, αναφέρθηκε στους έντεχνους καλλιτέχνες, ενώ έδωσε και τη δική του απάντηση στον Light.

«Οι έντεχνοι καλλιτέχνες, είναι μια φατριά ανθρώπων με ίδια λογική, έχουν ίδιες ρίζες, ίδιες πηγές, ίδιους χρηματοδότες. Αυτό εμένα μου κάνει σαν τους φασίστες, έχουν όλα τα χαρακτηριστικά κι ας φαίνονται προοδευτικοί. Δε μπορείς να παίρνεις 30 χρόνια δημόσια έργα και να το παίζεις επαναστάτης και ο κόσμος που είναι από κάτω να τραγουδάει καλύτερα από σένα. Θα φάνε όποιον δεν ανήκει στη φατριά τους.

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου δεν έχει φωνή. Τραγουδάει τα τραγούδια του; Τα ερμηνεύει; Μουρμουράει; Γουστάρει να τα λένε άλλοι; Θα καταλάβουμε ποτέ; Πόσα χρόνια θα μας πάρει; Λες κάτι και πέφτουν όλοι να σε φάνε. “πως τολμάς και μιλάς”. Αυτοί πως τολμάνε και βγαίνουν και τραγουδάνε;» είπε ο Μιχάλης Μυτακίδης.

«Τον Light τον ξέρω. Δε ξέρει το παιδί. Αν απευθυνόμασταν σε όσους έχουν ψυχολογικά προβλήματα, θα ήμασταν το πιο εμπορικό γκρουπ στην Ελλάδα… Γιατί το διαλέξανε αυτό το παιδί και δεν το τσεκάρανε αν τους πειράζει; Νομίζω υποκριτικό είναι το αν ξέρει ή όχι, αφού ήθελες μια περσόνα και την έβαλες εκεί. Το παιδί βγάζει έξτρα λεφτά.

Καλό είναι αυτά τα παιδιά να ενημερωθούν και να μάθουν ότι πριν υπήρχαν κι άλλα πράγματα. Μη πέφτουν να τους φάνε… Δε θα συνεργαζόμουν μαζί του γιατί δε θα έβγαινε. Μπορεί όποτε θέλει να έρθει εδώ, να του βάλω σε μια σειρά κάποια πράγματα για να μην εκτίθεται εφόσον είναι σε κοινό βήμα» είπε σε άλλο σημείο για τον Light.

Τέλος, ο Μιχάλης Μυτακίδης ανέφερε, «Εμένα όλη η ζωή μου είναι γύρω από τους στίχους μου. Δεν έχω ανθρώπους που να είμαι τόσο δεμένος μαζί τους, ούτε τα τρία παιδιά μου. Νιώθω πλήρης ημερών. Και αύριο να πεθάνω δε με νοιάζει καθόλου, μπορεί και να ξεκουραστώ. Δε θα λείψω σε κανέναν. Θα με θρηνήσουν μόνο οι στίχοι μου. Είναι κατόρθωμα αυτό».

Read More

And More