Μιχάλης Χατζηγιάννης: Ψέλνει το «Ω γλυκύ μού έαρ» και συγκινεί

Ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram στο οποίο τον βλέπουμε να ψέλνει το εγκώμιο Επιταφίου Θρήνου της Μεγάλης Παρασκευής, δημοσίευσε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.

Το «Ω γλυκύ μου έαρ» αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους, ορθόδοξους βυζαντινούς ύμνους. Το κατανυκτικό κείμενο του ύμνου αποδίδει τον πόνο της Παναγίας για τον επίγειο θάνατο του μοναδικού υιού της. Είναι ένα μοιρολόι, μεγάλο θρησκευτικό τραγούδι στην Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και στην Ακολουθία του Επιταφίου. Εξιστορεί την σταύρωση του Ιησού και εκφράζει τον πόνο της Αγίας του Μητέρας.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης θέλοντας να τιμήσει τη σημερινή ημέρα δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο instagram ένα βίντεο στο οποίο τον βλέπουμε μέσα στο σπίτι του στην Κύπρο να ψέλνει το «Ω γλυκύ μου έαρ» προκαλώντας συγκίνηση με τον τρόπο απόδοσής του ύμνου και την ξεχωριστή χροιά του.
 
 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michalis Hatzigiannis (@mhatzigiannis)

Να θυμίσουμε πως πριν λίγο καιρό ο Μιχάλης Χατζηγιάννης διορίστηκε Υφυπουργός Πολιτισμού Κύπρου γεγονός που τον αναγκάζει να βάλει μια άνω τελεία στις μουσικές του εμφανίσεις χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως η μουσική και το τραγούδι του εξακολουθούν να έχουν κύρια θέση στην καρδιά του.

Read More

And More