Moby Dick: Οι πρωταγωνιστές μας παρουσιάζουν το διάσημο μιούζικαλ – Φωτογραφίες

Το μεσημέρι της Δευτέρας οι πρωταγωνιστές της παράστασης “Moby Dick” έδωσαν ραντεβού στο Παλλάς και παραχώρησαν συνέντευξη τύπου λίγες ημέρες πριν την μεγάλη πρεμιέρα. Το μιούζικαλ του Δημήτρη Παπαδημητρίου σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, μετά από 9 μήνες προπαραγωγή και 3 μήνες προβών.

Πρόκειται για μια μεγαλειώδης παραγωγή, ένα λιμπρέτο 29.198 λέξεων, 430 ώρες προβών και 250 ώρες μουσικής διδασκαλίας, 23 ερμηνευτές επί σκηνής και 12 μουσικοί ζωντανά, 135 κοστούμια, αμέτρητες αλλαγές σκηνών, 70 τετραγωνικά οθόνη ολογραφικής προβολής, 96 τετραγωνικά LED οθόνη και εντυπωσιακές ολογραμματικές προβολές videos έρχονται να συναρπάσουν και να χαρίσουν μια αξέχαστη εμπειρία στο κοινό, εναρμονισμένη με το παγκόσμιο αριστούργημα του Μέλβιλ.

Στην πολυαναμενόμενη και πολυσυζητημένη παράσταση πρωταγωνιστούν ο Μπάμπης Βελισσάριος, ο Θοδωρής Βουτσικάκης, ο Ορφέας Ζαφειρόπουλος, ο Ivan Svitailo και Αιμιλιανός Σταματάκης. Ο φωτογραφικός φακός του TLIFE βρέθηκε στο θέατρο Παλλάς και απαθανάτισε όλα όσα έγιναν!

Δες φωτογραφίες:

Γιάννης Κακλέας-Δημήτρης Παπαδημητρίου

Μπάμπης Βελισσάριος-Αιμιλιανός Σταματάκης-Ιβάν Σβιτάιλο-Jerome Kaluta

Μπάμπης Βελισσάριος-Αιμιλιανός Σταματάκης-Ιβάν Σβιτάιλο-Jerome Kaluta

Θοδωρής Βουτσικάκης-Δημήτρης Παπαδημητρίου-Μπάμπης Βελισσάριος-Αιμιλιανός Σταματάκης

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Moby Dick «βουτάει» στο Παλλάς και υπόσχεται ένα αξέχαστο ταξίδι στις θάλασσες και στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής, με μια εντυπωσιακή παραγωγή, πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα. Μια κατάρα. Ένας οιωνός. Ένα ανθρωποφάγο κήτος. Ένα δαιμονικό, παράξενο παραμύθι-περιπέτεια ή ένα φιλοσοφικό εργαστήρι ιδεών; Μπορεί το κυνήγι μιας φάλαινας να κλείνει μέσα του όλες τις περίπλοκες λειτουργίες του ανθρώπινου νου και την ανάγκη του ανθρώπου να νικάει ό,τι τον ξεπερνάει; Μπορεί μια παράσταση να συλλάβει το μεγαλείο του Moby Dick του Χέρμαν Μέλβιλ, της πασίγνωστης ιστορίας για τη φιλία, την ανθρώπινη μοίρα και τη σχέση των ορίων του ανθρώπου με τον Θεό;

Η ιστορία του σύγχρονου πολιτισμού έχει ταυτιστεί με το έργο του Μέλβιλ. Από τον Τζάκσον Πόλοκ έως τον Όρσον Γουέλς και από τον Αλμπέρ Καμύ έως τον Μπομπ Ντύλαν, η μαγεία του Moby Dick, που συχνά φέρνει στον νου επικές στιγμές του Ομήρου, αρχαίες τραγωδίες, ακόμα και σαιξπηρικά δράματα, έχει επηρεάσει όσο λίγα έργα καλλιτέχνες κάθε είδους. Η ιστορία ενός γοητευτικού, «τρελού» καπετάνιου που πείθει όλο του το πλήρωμα να τον ακολουθήσει στην εσωτερική του αποστολή: να νικήσει τα όριά του, τη Φύση, τη Μοίρα του, να φτάσει και να ξεπεράσει τον Θεό.

Η σκοτεινή, παραμυθένια μεταφυσική του Moby Dick, η συγκλονιστική ναυτική περιπέτεια, η αδρή ιστορία, η θεοσοφική του αναζήτηση είναι μια δέσμη φωτός στους σκοτεινούς λαβύρινθους που ταξιδεύει –σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε– ο άνθρωπος στην αναζήτηση της αυτογνωσίας του. Στο έργο αυτό, ο διαβολικός καπετάνιος Αχαάβ καταλήγει ένας αμφιλεγόμενος Άγιος, ένας παραμελημένος και πληγωμένος Άνθρωπος που ζητά να ξανακερδίσει την προσοχή και την αγάπη του Πατέρα και Θεού του. Μέχρι το τέλος του έργου έχει συνεπάρει, μαζί με όλο του το πλήρωμα, και τους θεατές.

Αυτοί καλούνται να διαλέξουν «στρατόπεδο» μεταξύ του τραγικού ήρωα, ανυποχώρητου μαχητή της Αλήθειας, καπετάνιου Αχαάβ, του μονοσήμαντου, ενάρετου οικογενειάρχη Στάρμπακ (πρώτος υποπλοίαρχος), του αδιάφορου πλακατζή Σταμπ (δεύτερος υποπλοίαρχος), του μονοδιάστατου, ρηχού υλιστή «τρίτου» Φλασκ και, τέλος, του ευαίσθητου διανοούμενου, «ιστορικού καταγραφέα» Ισμαήλ. Όπως όλα τα αριστουργήματα, ο Moby Dick είναι ένα αιώνιο «γενετικό εργαστήρι» ιδεών. Αρκεί να βάλεις τις σωστές έννοιες στην ίδια ιστορία και αυτές με τη σειρά τους θα αναπαράγονται και θα αναπαράγουν εκατομμύρια νέες ιδέες και συνδυασμούς τους. Έτσι, το αριστουργηματικό έργο αναβαπτίζεται στους αιώνες.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More