Site icon TLIFE

Μόνο στο TLIFE: Απόσπασμα από τη νέα ταινία της Monica Bellucci!

Η Monica Bellucci ταξίδεψε πρόσφατα στη χώρα μας για να περάσει μέρος των καλοκαιρινών της διακοπών στην Πάρο. Από τις 8 Αυγούστου θα έχεις την ευκαιρία να την δεις κι εσύ, όχι από κοντά αλλά μέσα από τη νέα της ταινία “Μια βραδιά στο Σαιν Τροπέ” που κυκλοφορεί από τη Feelgood.

Η Ιταλίδα καλλονή συμπρωταγωνιστεί με τους Eric Elmosnino και Kad Merad σε αυτή την απολαυστική γαλλική κομεντί από την οποία το TLIFE σου εξασφάλισε αποκλειστικό απόσπασμα, λίγο πριν βγει στις αίθουσες!

Η ταινία “Μια βραδιά στο Σαιν Τροπέ” ή στα γαλλικά “Des Gens Qui S’ Embrassent” είναι γυρισμένη στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Λονδίνο και φυσικά την Κυανή Ακτή η ταινία διαθέτει μια ακαταμάχητη, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και ένα σφιχτό σενάριο.

Πραγματεύεται τις ταραχώδεις σχέσεις αίματος που ταλαιπωρούν δύο εκ διαμέτρου αντίθετες οικογένειες. Το γεμάτο ανατροπές σενάριο, οι λεπτές αποχρώσεις του κάθε χαρακτήρα, αλλά και οι εύστοχες πινελιές μαύρου χιούμορ συνδυάζονται άψογα με τις καλοδουλεμένες ερμηνείες του λαμπερού cast.

Πρόκειται για την πέμπτη σκηνοθετική δουλειά της Γαλλίδας σκηνοθέτριας Danièle Thompson, σε σενάριο που συνυπογράφει με τον γιο της Christopher Thompson.

“Το σημείο εκκίνησης ήταν ότι στο Σαιν Τροπέ συναντά κανείς διαφορετικούς τρόπους ζωής. Από τη μια είναι οι θορυβώδεις που κάνουν πάρτι. Από την άλλη, αυτοί που προτιμούν την ησυχία. Όταν ήμουν 20 χρονών, πήγαινα σε nightclubs και έπεφτα για ύπνο στις πέντε το πρωί. Οπότε πέρασα από τον έναν κόσμο στον άλλο, και θεώρησα ότι η σύγκρουση αυτών των δύο κόσμων είναι ενδιαφέρουσα”, εξηγεί η σκηνοθέτις για την ταινία της.

Όσο για τον τίτλο της ταινίας που στα γαλλικά σημαίνει «οι άνθρωποι που φιλιούνται» και από ποια φιλιά εμπνεύστηκε, η Danièle Thompson δήλωσε: “Το διάστημα από το 1940 μέχρι το 1950 ήταν η χρυσή εποχή των κινηματογραφικών φιλιών. Ο Cary Grant και η Ingrid Bergman στο Notorious, o Burt Lancaster και η Deborah Kerr στο From Here to Eternity. Ήταν μια εποχή όπου ο ρομαντισμός δεν θεωρούνταν γελοίος. Το φιλί σε μια ταινία ήταν η αποκορύφωση της σεξουαλικής περιπέτειας. Λειτουργούσε συμβολικά. Στις μέρες μας, πάμε πολύ παραπέρα. Παρόλα αυτά βρίσκω πολλές σεξουαλικές σκηνές βαρετές. Δεν επιδιώκω κάτι τέτοιο όταν αφηγούμαι μια ερωτική ιστορία.”

Λίγα λόγια για την υπόθεση
Πολύ κακός συγχρονισμός: η κηδεία της συζύγου του Zef (Eric Elmosino) συμπίπτει με το γάμο της κόρης του αδελφού του, Roni (Kad Merad). Αυτό το αναπάντεχο γεγονός επιδεινώνει την τεταμένη ατμόσφαιρα ανάμεσα στα δύο αδέρφια . Οι καριέρες τους, οι επιλογές τους ακόμα και οι σύζυγοι τους (Monica Bellucci, Valérie Bonneton) δε θα μπορούσαν να διαφέρουν περισσότερο. Από τη μια επικρατεί ευλαβική λιτότητα και πνευματική καλλιέργεια κι από την άλλη μια αχόρταγη και φιλήδονη απόλαυση της ζωής. Δεν έχουν τίποτα κοινό πέρα από τον γερασμένο κι όλο και πιο αδύναμο πατέρα τους καθώς και τις κόρες τους που είναι πολύ δεμένες μεταξύ τους. Από το Λονδίνο στο Παρίσι, από τη νέα Υόρκη μέχρι το Saint-Tropez, οι φιλονικίες, οι παρεξηγήσεις και οι προδοσίες θα βομβαρδίσουν αυτό το ετοιμόρροπο οικογενειακό σκηνικό. Αλλά μέσα από τα συντρίμμια αυτής της σύγκρουσης και της επιπόλαιης συμφιλίωσης, θα ανθίσει μία, μπορεί και δύο πανέμορφες ιστορίες αγάπης.

Δες αποκλειστικά στο TLIFE απόσπασμα από την ταινία!

Όσα πρέπει να ξέρεις για την ταινία!

-Τον χαρακτήρα του ηλικιωμένου πατέρα της οικογένειας ερμηνεύει ο Ivry Gitlis. Πρόκειται για έναν βιρτουόζο βιολιστή που κάνει το υποκριτικό του ντεμπούτο στα 90 του χρόνια. Η επιλογή του για τον ρόλο ήταν ιδέα του συζύγου της Thompson και παραγωγού της ταινίας, Albert Koski.

-Για τον ρόλο του ηλικιωμένου πατέρα η αρχική σκέψη ήταν να γίνει πρόταση στον Roman Polanski.

-Μπορεί ο Ivry Gitlis να είναι μουσικός, οι υπόλοιποι ηθοποιοί όμως χρειάστηκε να γίνουν για τις ανάγκες της ταινίας. Συγκεκριμένα, ο Eric Elmosnino έμαθε βιολί, ενώ οι Valerie Bonneton και Lou de Laaga έμαθαν βιολοντσέλο. Όσο για τον Kad Merad, χρειάστηκε να κάνει μαθήματα τραγουδιού.

-Η Valerie Bonneton κλήθηκε να παίξει δύο εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους ρόλους. Στην πρώτη περίπτωση υποδύεται μια πολύ θρησκευόμενη γυναίκα που κρύβει τα μαλλιά της με ένα φουλάρι (Clarisse). Στη δεύτερη περίπτωση (Irene), είναι πολύ πιο αποκαλυπτική και φυσικά αγνώριστη.

-Στην ταινία εμφανίζονται νέοι ηθοποιοί που στο παρελθόν τους έχουμε δει σε μικρούς ρόλους ή που κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει η καλλονή Lou de Laage (Noga) που έχει παίξει σε μια ακόμα γαλλική ταινία με τον τίτλο Jappeloup.

-Αξιοσημείωτη είναι και η παρουσία της Clara Ponsot (Melita) που αναλαμβάνει τον δεύτερο της ρόλο σε ταινία.

-Τέλος, στην ταινία εμφανίζεται ο Max Boublil (Sam), ο οποίος είναι γνωστός στη Γαλλία περισσότερο για τα κωμικά του τραγούδια.

-Στους τίτλους τέλους κρύβεται μια συνταγή του πασίγνωστου Maxim’s για ένα πιάτο με πατάτες που έχει παίξει στην ταινία.

Κυκλοφορεί από τις 8 Αυγούστου στους κινηματογράφους, από τη Feelgood

© 2024 tlife.gr