Victor Vernicos: Ποιος είναι ο 16χρονος υποψήφιος για την Ελλάδα στην Eurovision 2023 – Αποκλειστική συνέντευξη

Ο Victor Vernicos βρίσκεται ανάμεσα στους επτά υποψηφίους για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2023 τον Μάιο στο Λίβερπουλ.

Είναι ο μικρότερος ηλικιακά υποψήφιος, με τα προγνωστικά να τον κατατάσσουν στα φαβορί για το «χρίσμα» της εκπροσώπησης  της Ελλάδας.

Μόλις 16 ετών, ο Victor Vernicos, ένας από τους καλλιτέχνες που πρότεινε η Panik Records για τον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού, έχει έμφυτο ταλέντο στη μουσική, με την οποία ασχολείται από 4 ετών, μαθαίνοντας μουσικά όργανα και κάνοντας μαθήματα φωνητικής ενώ έχει ξεχωρίσει με τα πρώτα του βίντεο στο Youtube.

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την επιλογή του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, ο Victor Vernicos αποκαλύπτεται στο TLIFE και εξομολογείται ότι το τραγούδι με το οποίο συμμετέχει στον διαγωνισμό, «What They Say», κρύβει μια έκπληξη που το κάνει μοναδικό στην καρδιά του.

Μόλις 16 ετών, είσαι ο νεότερος υποψήφιος καλλιτέχνης και μία από τις προτάσεις της Panik Records για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον διαγωνισμό της Eurovision 2023 – Πώς προέκυψε η συμμετοχή σου και πώς είναι η διαδικασία αυτή για σένα;

Από πολύ μικρός αγαπούσα την Eurovision και ειδικά τα τραγούδια που κυκλοφορούσαν από την Eurovision. Το πρώτο τραγούδι που τραγούδησα live ήταν το ‘Heroes’ του Måns Zelmerlöw όταν ήμουν 8 χρονών! Αλλά όλα άρχισαν με το τραγούδι ‘What They Say’. Είναι ένα τραγούδι που το έγραψα στα 14 μου και δεν σταμάτησα να το αγαπάω!

Πάντα ήθελα να βρω τον κατάλληλο τρόπο για να το κυκλοφορήσω και λίγο πριν την περσινή Eurovision σκέφτηκα “τι καλύτερο απο το να εκπροσωπήσω την χώρα μου με το αγαπημένο μου τραγούδι σ’ ενα τέτοιο stage;”. Η διαδικασία είναι πολύ δημιουργική και χαίρομαι που έχω δίπλα μου την Panik Records και την έμπειρη ομάδα της – όλοι μας δίνουμε και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό!

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Victor Vernicos Jorgensen (@victorvernicos)

«What they say» – Πες μας δυο λόγια για το τραγούδι που έχεις ετοιμάσει για τον διαγωνισμό…

Το ‘What They Say’ είναι ένα τραγούδι που από την στιγμή που το έγραψα έγινε το αγαπημένο μου και τις ομάδας μου, και των φίλων μου, μέχρι και τις οικογένειάς μου! Έκανα την παραγωγή και το έγραψα μόνος μου, είναι συναισθηματικό αλλά έχει και μια ενέργεια… μια έκπληξη που το κάνει μοναδικό στην καρδιά μου.

Κρύβεται από πίσω μια προσωπική σου ιστορία; Από που πηγάζει η έμπνευση για τα τραγούδια σου;

Όλα τα τραγούδια που γράφω προέρχονται από τα συναισθήματά μου, είναι γεμάτα από ειλικρίνεια και αυθεντικότητα. Η μουσική είναι ένας τρόπος έκφρασης και εγώ απλώς προσπαθώ να εκφράσω τον εαυτό μου και όσα σκέφτομαι και νιώθω με τον πιο αμιγή τρόπο στον μέγιστο βαθμό.

 Θυμάσαι τη στιγμή που αποφάσισες να ασχοληθείς με το τραγούδι; Είχες κάποιο μέντορα στο πλευρό σου;

Πάντα είχα αυτό το όνειρο να ασχοληθώ με την μουσική! Με θυμάμαι πάντα να τραγουδάω ή να παίζω πιάνο και να είναι ένα από τα μεγαλύτερά μου όνειρα το να ασχοληθώ με τη μουσική! Πιστεύω όμως πως το πήρα στα σοβαρά με επαγγελματική νοοτροπία στα 11-12 μου όταν άρχισα να γράφω τα δικά μου τραγούδια και να κάνω τις δικές μου παραγωγές.

Ακούγοντας στο youtube τα τραγούδια σου, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς πως σου αρέσει η πιο soft μουσική και οι μπαλάντες – Έχεις αποφασίσει για το είδος τραγουδιού με το οποίο θα προχωρήσεις στην πορεία ή θα έκανες τη μεγάλη ανατροπή με πιο pop -rock κομμάτια;

Αγαπάω όλα τα είδη τις μουσικής και είμαι ένας παρά πολύ πολύπλευρος καλλιτέχνης. Ο πατέρας μου με μεγάλωσε σε Blues, Jazz, Soul, Funk, και εμένα πάντα μου άρεσε και η Rock και το Hip Hop αντιθέτως με την μουσικη που βγάζω σήμερα! Εγώ πιστεύω πως κάθε καλλιτέχνης είναι καλό να σέβεται και να είναι ευγνώμων για κάθε είδος μουσικής και να εκφράζεται με ό,τι μέσο του βγει!

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι τραγουδιστές επιλέγουν να συνεχίσουν την πορεία τους στο εξωτερικό – Η Eurovision ίσως αποτελούσε ένα «διαβατήριο» για εσένα; Θα εγκατέλειπες την Ελλάδα;

Όπου υπάρχει κοινό για μουσική εγώ θα είμαι παρών, με αφετηρία την Ελλάδα και, φυσικά, την Eurovision αν πάρω το χρίσμα για την εκπροσώπηση. Σίγουρα θέλω να κάνω καριέρα στο εξωτερικό, το όνειρό μου είναι η μουσική μου να φτάσει και να συνδεθεί με όσα άτομα γίνεται. Βέβαια, μέσα από την τεχνολογία, το streaming και όλες τις digital πλατφόρμες, η μουσική κάθε καλλιτέχνη μπορεί να φτάσει σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Οι γονείς σου είναι υποστηρικτικοί να φανταστώ σε όλο αυτό το ταξίδι της μουσικής; Τι συμβουλές σου δίνουν, ειδικά τώρα με τον διαγωνισμό για τη Eurovision;

Είναι παρά πολύ υποστηρικτικοί οι γονείς μου και τους εκτιμώ παρά πολύ. Μια συμβουλή που μου δίνουν συχνά είναι να… ξεκουράζομαι (γέλια)! Είμαι λίγο δουλευταράς και διοχετεύω όλη μου την ενέργεια σ’ αυτό που κάνω!

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Victor Vernicos Jorgensen (@victorvernicos)

Τι είναι για σένα η Eurovision, μέσα από τα μάτια ενός νέου – φιλόδοξου καλλιτέχνη;

Η Eurovision είναι μία τεράστια γιορτή της μουσικής, ένα event όπου συναντιούνται πολλές κουλτούρες, πολλά είδη μουσικής και πολλοί καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες. Τα τραγούδια ενώνουν, όχι μόνο τους συμμετέχοντες, αλλά και τα εκατομμύρια κόσμου που είτε βρίσκεται στην αρένα είτε παρακολουθεί τον διαγωνισμό από την τηλεόραση. Για έναν music lover σαν εμένα είναι το πιο συναρπαστικό γεγονός του χρόνου.

Read More

And More