Αιμίλιος Χειλάκης – Αθηνά Μαξίμου: Για πρώτη φορά μαζί σε τηλεοπτική σειρά – Αυτούς τους ρόλους θα υποδυθούν

Η νέα τηλεοπτική σεζόν θα βρει τον Αιμίλιο Χειλάκη και την Αθηνά Μαξίμου να συνεργάζονται για πρώτη φορά τηλεοπτικά στη νέα σειρά που ετοιμάζει ο ΣΚΑΪ, «Οι Πανθέοι».

Οι δυο ηθοποιοί, που είναι παντρεμένοι από το 2006 και έχουν συνυπάρξει αρκετές φορές θεατρικά, ενώνουν τις δυνάμεις τους και στη μικρή οθόνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TLIFE, το ζευγάρι ηθοποιών πρόκειται να υποδυθεί τα αδέλφια, Ανδρέα Πανθέο και Μερόπη Μονογιού Πανθέου στην πολυαναμενόμενη τηλεοπτική σειρά. 

«Οι Πανθέοι», το θρυλικό μυθιστόρημα του βραβευμένου συγγραφέα και ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά στην τηλεόραση την περίοδο 1977-1979 και εξιστορεί τις περιπέτειες των «Πανθέων», μιας μεγαλοαστικής οικογένειας, κατά τα πρώτα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 47 χρόνια μετά, έρχεται και πάλι στις οθόνες μας μέσα από το κανάλι του Φαλήρου.

Λίγα λόγια για τη σειρά

Ενώ στην Ευρώπη τα σύννεφα του μεγάλου πολέμου βαραίνουν απειλητικά, στην Αθήνα τα ετερόκλητα μέλη της μεγάλης οικογένειας των Πανθέων, παιδιά, νύφες και εγγόνια, συγκεντρώνονται στο αρχοντικό τους στην Κηφισιά, στο προσκέφαλο του ετοιμοθάνατου πατριάρχη της οικογένειας, Βλάση Πανθέου. Ο θάνατος του γηραιού Βλάση, σφραγίζεται από ένα γεγονός που θα σοκάρει τα παιδιά του.

Λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, θα απαρνηθεί με αποτροπιασμό την εκλιπούσα σύζυγό του και μητέρα τους, τη Νένα.
Ταυτόχρονα, η απρόσμενη εμφάνιση της Μάρμως, της νεαρής συζύγου του γιου του Βλάση, Ανδρέα, θα ταράξει τις ισορροπίες και θα ξυπνήσει ένα απαγορευμένο πάθος, με το νεότερο μέλος της οικογένειας, τον Κίτσο, έναν μποέμ ταλαντούχο ζωγράφο…

Λίγα λόγια για τον Ανδρέα Πανθέο και την Mάρμω Μονογιού Πανθέου που θα υποδυθούν ο Αιμίλιος Χειλάκης και η Αθηνά Μαξίμου αντίστοιχα:

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΘΕΟΣ

Ο γιατρός, που πάει κόντρα στην οικογένειά του και παντρεύεται την κατά πολύ νεότερή του, Μάρμω. Ένα ορκισμένο γεροντοπαλίκαρο, με πολλές διακριτικές κατακτήσεις στο παρελθόν, μέχρι να γνωρίσει τη Μάρμω. Την ερωτεύεται παράφορα και η ζωή του θα έρθει τα πάνω- κάτω. Συγκρούεται με όλη την οικογένειά του, και την παντρεύεται παρά τις αντιρρήσεις τους.

Όταν καταλάβει ότι εκείνη τον απατά με τον αγαπημένο του ανιψιό, τον Κίτσο, υπομένει σιωπηλά και με αξιοπρέπεια την ταπείνωση και το προσωπικό του μαρτύριο. Είναι αφοσιωμένος ολόψυχα στη Μάρμω, και βρίσκει πάντα τη ψυχική δύναμη να παραμένει γενναιόδωρος και αξιοπρεπής ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές της σχέσης τους.

ΜΕΡΟΠΗ ΜΟΝΟΓΙΟΥ- ΠΑΝΘΕΟΥ

Αδερφή του Αντρέα Ο πατέρας της, Βλάσης Πανθέος, δεν ήθελε να παντρευτεί τον Παύλο Μονογιό. Έλεγε πως δεν ήταν της Τάξης τους και του επιπέδου τους. Εκείνη όμως δεν τον άκουσε, τον παντρεύτηκε αλλά δεν το μετάνιωσε ποτέ. Ούτε όταν αυτός τους οδήγησε στην οικονομική καταστροφή. Έχει δυο παιδιά.

Τον Στάθη που είναι φιλόδοξος και επίμονος και τη Θάλεια που είναι πιο χαμηλών τόνων. Δεν μισεί τα αδέλφια της ούτε κρατά κακία στον πατέρα της. Όμως, δεν μπορεί να τους συγχωρέσει που δεν αποδέχτηκαν ποτέ τον άντρα της.

*** Βλάσης Πανθέος είναι ο Γιώργος Κωνσταντίνου, Στάθης ο Σπύρος Σταμούλης, Θάλεια η Βίκυ Διαμαντοπούλου

Read More

And More