Ευγένιος Τριβιζάς: Ποζάρει για το TLIFE με τις αυθεντικές κούκλες της Φρουτοπίας!

Πέρασαν 29 χρόνια από τότε που προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο της “Φρουτοπίας” στην ελληνική τηλεόραση. Η ακριβής ημερομηνίας προβολής ήταν η Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 1985.

Η ΕΡΤ φιλοξένησε 48 επεισόδια από την σειρά που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη και ο κύκλος της ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 1989. Φυσικά, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους μεγαλύτερους αφού οι ήρωές της, οι κάτοικοι της Φρουτοπίας είναι συνδεδεμένοι με την παιδική τους ηλικία. Ο Πίκος Απίκος, ο Αιμίλιος το μήλο, ο Θάνος το κολοκυθάκι και πολλοί ακόμα.

Οι νεότερες γενιές δεν έχουν προλάβει την σειρά στην τηλεόραση αλλά σίγουρα γνωρίζουν τον άνθρωπο που “έχτισε” την ονειρεμένη Φρουτοπία. Πρόκειται για τον αγαπημένο παραμυθά μικρών και μεγάλων. Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι ο δημιουργός του ομώνυμου κόμικ που με αφετηρία το 1983 ολοκληρώθηκε με 50 τεύχη.


O αγαπημένος δημοσιογράφος της Φρουτοπίας, Πίκος Απίκος

Το TLIFE συνάντησε τον συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας σε μία από ξεχωριστή εκδήλωση πριν από λίγους μήνες στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου. (δες εδώ λεπτομέρειες για την εκδήλωση) Την περίοδο εκείνη παρουσιαζόταν στο μουσείο μία έκθεση με τις αυθεντικές κούκλες της σειράς που δημιούργησε η οικογένεια Σοφιανού.

Ο Ευγένιος Τριζιβάς ποζάρε για το TLIFE με τις χειροποίητες κούκλες που πέρασαν από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Η ιστορία της Φρουτοπίας ξεκινά με την πρώτη επίσκεψη σε μια χώρα μακρινή, πέρα από τα βουνά του Κουτουρού, του απεσταλμένου της εφημερίδας «Τρέχα Γύρευε» (του εκδότη Αριστομένη Σφιχτοχέρη), του δαιμόνιου δημοσιογράφου Πίκου Απίκου (με το υπερηχητικό πατίνι του), στην προσπάθειά του να βρει απαντήσεις για την μυστηριώδη εξαφάνιση του Μανώλη του Μανάβη. Αφορμή για το flashback μας, στάθηκε η παρακάτω ανάρτηση στο facebook.

Read More

And More