Η Αθηναΐς Νέγκα στο TLIFE: «Φοβόμουν να αφήσω τα παιδιά να παίξουν στο χιόνι, μην πάθουν ατύχημα και δεν μπορώ να τα πάω πουθενά»

Η Αθηναΐς Νέγκα αντίκρισε και εκείνη το κακό πρόσωπο της «Ελπίδας», έχοντας εγκλωβιστεί εδώ και μέρες στο σπίτι της στην Πεντέλη μαζί με τον σύζυγό της και τις δυο κόρες της.

Η γνωστή δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός όλες αυτές τις ημέρες έκανε υπομονή, μιας και στην Πεντέλη που μένουν οικογενειακώς έχουν συνηθίσει τα χιόνια, ωστόσο μέχρι και χθες δεν ήρθε κανείς να καθαρίσει τους δρόμους από τον πάγο, κάνοντας δημόσια έκκληση στα social media στον Δήμο.

Η Αθηναΐς Νέγκα μίλησε αποκλειστικά στο TLIFE για τις περιπέτειες που ζουν τις τελευταίες ημέρες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα». 

«Όποιος μένει στην Πεντέλη έχει συνηθίσει από τα χιόνια. Εμείς έχουμε χιόνι κάθε χρόνο, κι ας μη χιονίζει σε άλλες περιοχές. Εγώ νοικιάζω ένα σπίτι εδώ, θέλω να ζω στην Πεντέλη γιατί μου αρέσει να ζω στην εξοχή και αισθάνομαι ότι είναι καλύτερα τα παιδιά εδώ. Είμαι παιδί της πόλης. Αλλά αυτό που συνέβη αυτή τη φορά, όλοι καταλάβαμε ότι ήταν κάτι υπερβολικό. Για αυτό και δεν μιλήσαμε, δεν απαιτήσαμε να έρθουν αμέσως να μας εκχιονίσουν. Πρέπει να έχεις και λίγη ευαισθησία σε αυτές τις περιπτώσεις…

Ωστόσο έφτασε Παρασκευή και οι άνθρωποι που ήρθαν εδώ με τα μηχανήματα είναι άνθρωποι από άλλες περιοχές. Ξέρω ότι οι άνθρωποι έχουν κουραστεί και είναι εξαντλημένοι αλλά δεν μπορείς να φέρνεις έναν άνθρωπο από άλλη περιοχή και να του λες «Καθάρισε τους δρόμους με τις ανηφόρες». Δεν μπορείς να ξαμολάς ανθρώπους που είναι άσχετοι έτσι. Δεν είναι αποτελεσματικό αυτό που πας να κάνεις.

Στην Ελλάδα μονίμως χανόμαστε στην οργάνωση. Υπάρχει το φιλότιμο, υπάρχει η προσπάθεια αλλά αν δεν δώσεις έναν χάρτη σε έναν άνθρωπο… Εμείς παρακαλέσαμε να έρθει ένας άνθρωπος να καθαρίσει, κανείς δεν έχει καταλάβει ότι στην περιοχή υπάρχουν κι άλλα σπίτια. Δεν το καταλαβαίνω γιατί πρέπει να παρακαλέσω, συγγνώμη δηλαδή.

Εδώ έμειναν άνθρωποι εγκλωβισμένοι στην Κυψέλη, εμείς δεν θα είχαμε θέμα; Για αυτό και δεν μιλήσαμε. Ήταν υπερβολικό όλο αυτό. Κάνεις υπομονή στην αρχή, παίζει ρόλο ότι δεν υπάρχει και ο τρόπος, η οργάνωση, η μεθοδικότητα.

Ευτυχώς σε εμάς δεν έπεσε το ρεύμα και ήταν ένας από τους λόγους που δεν βιαστήκαμε να ζητήσουμε βοήθεια. Ξέραμε ότι το να μην έχει κάποιος ρεύμα ήταν τραγικότερο. Δεν σας κρύβω, όμως, το ότι επειδή ήμασταν απολύτως αποκλεισμένοι και δυο τρεις πολύ κατηφορικούς δρόμους από την Πεντέλη, φοβόμουν να αφήσω τα παιδιά μου να παίξουν στο χιόνι, γιατί σκεφτόμουν ότι αν σπάσουν κάνα πόδι, δεν θα μπορέσω εύκολα να βγω στον κεντρικό να τα πάω κάπου. Ο άντρας μου έχει βγει έξω και κάνει ό,τι μπορεί…» τόνισε χαρακτηριστικά η Αθηναΐς Νέγκα στο TLIFE.

 

Οι προσπάθειες της Αθηναΐδας Νέγκα με τον σύζυγό της να βγάλουν τα χιόνια από τον δρόμο τους

Read More

And More