Η. Τσακαλία: Η ραδιούργα “Λένα” από τα “Κλεμμένα Όνειρα” εξομολογείται στο TLIFE!

Όμορφη, ετοιμόλογη και ταλαντούχα. Αυτά είναι τρία από τα στοιχεία που ταιριάζουν στο δυναμικό χαρακτήρα της τηλεοπτικής “Λένας”, της γραμματέας του Μαλτέζου (σ.σ. Αλέξανδρου Σταύρου) στην επιτυχημένη σειρά του Mega “Κλεμμένα Όνειρα”.

Ο λόγος για την Ηλέκτρα Τσακαλία που ενσαρκώνει έναν ιδιαίτερα απαιτητικό και ιντρικαδόρικο ρόλο που έχει φέρει τα πάνω – κάτω στη ζωή του πρωταγωνιστή.

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε στο TLIFE για τη συμμετοχή της στην καθημερινή σειρά, την υστερόβουλη ηρωίδα που υποδύεται, την αγάπη της για την ψυχολογία και τον έρωτα.
Φέτος συμμετέχετε στην επιτυχημένη σειρά του Mega “Κλεμμένα Όνειρα”. Πείτε μας λίγα λόγια για τον ρόλο της “Λένας” που ενσαρκώνεται στη μικρή οθόνη;
Η Λένα είναι χειριστική και υστερόβουλη. Η μόνη της φροντίδα είναι πως θα επωφεληθεί από κάθε κατάσταση. Είναι με τον τρόπο της ξεφτέρι στην επιβίωση. Δυστυχώς έχει όλα τα χαρίσματα που έχουν οι άνθρωποι που νοιάζονται μονό για το τομάρι τους. Αυτοί οι άνθρωποι που δεν αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως μέρος ενός μεγάλου σκηνικού, ως συστατικό της γης και της ζωής και δεν καταλαβαίνουν πόσο η συμπεριφορά τους είναι σημαντική. Η λέξη αρμονία της είναι άγνωστη.
Θεωρείτε πως έχετε κοινά στοιχεία με την ηρωίδα;
Για το αν έχω κοινά στοιχεία με την Λένα… προσωπικά δεν βρίσκω νόημα στην ζωή που κάνει. Ανόητα παιχνίδια και καμία ουσιαστική σχέση με κανένα.
Αν μου αρέσει κάτι στην Λένα είναι το ότι είναι μια συνειδητά ριψοκίνδυνη γυναίκα. Που κυνηγάει τα όνειρα της, και ταυτόχρονα ελίσσεται και αναπροσαρμόζει τα “θέλω” της. Κι όλα αυτά τα χαίρεται. Ενώ παίζει με την φωτιά εκβιάζοντας έναν δολοφόνο, εκείνη αντί να τρέμει, ανεβάζει αδρεναλίνη. Είναι το πιο έντονο παιχνίδι που έχει παίξει. Είναι έξω από τα νερά της, αλλά αυτό δεν την τρομάζει.
Πώς ήρθε η πρόταση για το καθημερινό σήριαλ;
Η πρώτη συνάντηση με τον κύριο Αρβανίτη που είχε την ιδέα και σκηνοθετεί τα “Κλεμμένα Όνειρα” ήταν λίγα χρόνια πριν σε ένα casting για την σειρά που θα σκηνοθετούσε τότε. Η πρώτη συνάντηση με τους συντελεστές της Άνωσης ήταν λίγα χρόνια πριν σε casting για μια σειρά που είχαν αναλάβει τότε. Αυτήν την φορά, σε αυτό το casting, πρόεκυψε συνεργασία.
Στα τελευταία επεισόδια βλέπουμε την τηλεοπτική “Λένα” να έρχεται αντιμέτωπη με τον “Μαλτέζο”. Τι θα δούμε στη συνέχεια;
Είναι μυστικό
Πώς πήρατε την απόφαση να αφήσετε την ψυχολογία, που σπουδάσατε στο Λονδίνο και να κάνετε στροφή στην υποκριτική;
Έλα ντε; Πάντως την ψυχολογία ως μελέτη δεν την άφησα ποτέ.
Έχοντας ζήσει κάποιο διάστημα στο εξωτερικό, έχετε σκεφτεί την πιθανότητα να φύγετε κάποια στιγμή λόγω κρίσης από την Ελλάδα; Αν ναι, πού θα θέλατε να ζήσετε;
Δεν μου αρέσει τις κινήσεις μου να τις ορίζει η φυγή. Μέχρι τώρα στάθηκα τυχερή και ο λόγος που άλλαζα τόπο ήταν γιατί κάτι με γοήτευε στο καινούριο μέρος. Εύχομαι να μην χρειαστεί ποτέ να φύγω από κάπου λόγω συνθηκών. Έχω πολλές φορές σκεφτεί την ζωή μου σε αλλά μέρη του κόσμου, αλλά οι ως τώρα επιλογές και συγκυρίες με βρίσκουν εδώ.
Η εξωτερική εμφάνιση παίζει ρόλο στο χώρο της υποκριτικής; Η όμορφη εμφάνιση ανοίγει ή κλείνει πόρτες;
Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Η εξωτερική εμφάνιση κι αυτό που εκπέμπεις παίζει ρόλο παντού. Ακόμα κι εκτός ανθρώπινης κοινωνίας. Δοκιμάστε να φοράτε κόκκινα όταν περνάτε μπροστά από ταύρο. Ή να είστε φοβισμένη όταν περνάτε μπροστά από αδέσποτα σκυλάκια…
Όσο για τις πόρτες, θα δανειστώ μια φράση του Π. Χάμπα: “Η εξωτερική εμφάνιση ανοίγει πόρτες αλλά είναι ο εσωτερικός μας κόσμος που φωτίζει το δωμάτιο.”
Τι ρόλο παίζει ο έρωτας στη ζωή σας; Είναι κινητήριος δύναμη και πηγή έμπνευσής για εσάς;
Είναι όλα αυτά. Ο έρωτας είναι η αρρώστια των σοφών και η γιατρειά των φοβισμένων. Ο έρωτας δίνει φτερά, αλλά δεν ορίζεις που σε πάει γιατί δεν πετάς μόνος σου.
Ποια μηνύματα παίρνετε από τον κόσμο που σας συναντά στο δρόμο και σας αναγνωρίζει πιο εύκολα, χάρη στη σειρά;
Οι άνθρωποι που παρακολουθούν την σειρά και με βλέπουν στον δρόμο αντιδρούν ανάλογα με το σημείο της πλοκής. Παλιότερα μου θύμωναν που η Λένα είχε ερωτικές σχέσεις με έναν παντρεμένο. Αυτόν τον καιρό με ενθαρρύνουν να ξεσκεπάσω τον Μαλτέζο.
Εκτός από την τηλεόραση, με τι άλλο ασχολείστε αυτήν την περίοδο;
Ετοιμαζόμαστε να ξανανεβάσουμε το ΜΕΤΑ στο Βυρσοδεψείο τον Ιούνιο με την ομάδα odc. Ελάτε
Πείτε μας λίγα λόγια για τη συμμετοχή στην performance και το φεστιβάλ του Κουρδιστάν.
To META δημιουργήθηκε στην Αθήνα από πολίτες που είχαν την αίσθηση ότι κάτι καταρρέει στην κοινωνία. Το ότι παίχτηκε στο Κουρδιστάν, στο Βόρειο Ιράκ, στην πόλη Ερμπιλ, όπου παντού έβλεπες τα ερείπια του πολέμου από την μία, και τις ολοκαίνουριες, υπερσύγχρονες οικοδομές κι εμπορικά κέντρα, έδωσε νέα διάσταση στο περιεχόμενο του έργου. Εκεί, η ίδια η πόλη είχε ήδη καταρρεύσει. Το ΜΕΤΑ θα ταξιδέψει στην Κύπρο τον Οκτώβρη.

Read More

And More