Η Βαλέρια Κουρούπη ξεσπάει στο TLIFE: «Είχα το παιδί μου να κοιμάται στο τζάκι – Είμαστε απροστάτευτοι πολίτες μιας τριτοκοσμικής χώρας»

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» χτύπησε τη χώρα μας από την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και εκτός από τις όμορφες και ξέγνοιαστες στιγμές στα χιόνια έφερε και δεκάδες προβλήματα. Χιλιάδες κόσμος εγκλωβίστηκε για ώρες στην Αττική Οδό, ενώ δεν είναι λίγα τα νοικοκυριά που μέχρι σήμερα δεν έχουν ρεύμα.

Η Βαλέρια Κουρούπη αντιμετώπισε και εκείνη σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας, αφού στο σπίτι της στην Παιανία δεν είχαν ρεύμα για τρεις ολόκληρες μέρες. Η αγαπημένη ηθοποιός, η οποία αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στη σειρά της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» ξέσπασε στο TLIFE για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες.

«Ήμουν τρεις μέρες χωρίς ρεύμα στην περιοχή μου. Δεν μπορούσε να εκχιονιστεί από νωρίς η περιοχή που μένουμε, το καταλαβαίνω αυτό άρα είμασταν αποκλεισμένοι γιατί υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Φαντάζομαι δηλαδή οι άνθρωποι που αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα υγείας, χρησιμοποιούσαν οξυγόνο ή οτιδήποτε, θα πέθαιναν.

Δεν θα μπορούσε να έρθει ασθενοφόρο, να φύγει αυτοκίνητο. Δεν είχαμε ρεύμα. Εγώ ήμουν από τους τυχερούς γιατί έχουμε τζάκι και είχα το παιδί μου να κοιμάται στο τζάκι. Αναρωτιόμουν τι έκαναν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που δεν είχαν κανένα τέτοιο φυσικό μέσο θέρμανσης. Πραγματικά θλιβόμουν και θύμωνα πολύ διότι σκεφτόμουν τους συνανθρώπους μου που δεν μπορούσαν να ζεσταθούν, με μωρά παιδιά.

Τα φαγητά στο ψυγείο μας χάλασαν όλα, ό,τι μπορέσαμε τα βγάλαμε στο χιόνι. Είχαμε μείνει χωρίς προμήθειες. Δεν είμαστε Πολιτική Προστασία να προνοήσουμε, εμείς προνοήσαμε και ψώνισα από την Παρασκευή. Είναι μια πρόληψη, όταν ακούς ότι θα έρθει ένα τέτοιο φαινόμενο» ανέφερε αρχικά η Βαλέρια Κουρούπη.

«Δεν ενημερώνεις στις 10 και μισή που εγώ γυρνούσα από το γύρισμα. Αυτό δεν είναι πρόληψη, ούτε κράτος, ούτε Πολιτική Προστασία. Όπως έγινε και πέρσι με τις φωτιές. Αυτός είναι ο θυμός μου εμένα, δεν υπάρχει Κράτος να προνοήσει, να προβλέψει και να προστατεύσει τον πολίτη. Έχει ακουστεί πάρα πολύ η φράση ατομική ευθύνη. Οι Έλληνες δείξαμε ατομική ευθύνη. Να παραδεχτούμε ότι δεν έχουμε Κράτος. Ωραία η ατομική ευθύνη του καθενός αλλά πρέπει να έχουμε και δομές και προστασία, μέριμνα και πρόληψη.

Δίνουμε έναν μισθό για το ρεύμα και τρέχουμε να δουλέψουμε επτά δουλειές για να πληρώσουμε και χρεωνόμαστε. Γιατί έχουν το πιο απαρχαιωμένο σύστημα ηλεκτροδότησης και το πληρώνουμε ως το πιο σύγχρονο; Να τα βάλουμε λίγο κάτω να τα δούμε, για να μην μας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Έχουμε και εμείς τεράστια ευθύνη, δεν το αναιρώ αυτό. Δεν κάνουμε προτάσεις και δεν σκεφτόμαστε το παρακάτω, δουλεύουμε όπως μας έμαθαν οι παλιοί. Έχουμε τεράστια ευθύνη αλλά την περισσότερη την έχει το Κράτος.

Δεν ζούμε στο Ντουμπάι, δεν ζούμε στην Ταϊλάνδη, ζούμε στην Ελλάδα. Από την προηγούμενη κακοκαιρία με τα χιόνια, δεν άλλαξε τίποτα. Εγώ αυτό βλέπω. Εμείς προνοήσαμε για ξύλα και φαγητό, τα οποία χάλασαν. Είμαι υπεύθυνη ατομικά αλλά κάποια στιγμή τα χάνεις τα λογικά σου. Παίρνεις τόσο διφορούμενα μηνύματα, που χάνεις την εμπιστοσύνη σου

Είμαστε απροστάτευτοι πολίτες μιας τριτοκοσμικής χώρας μέσα στην Ευρώπη. Εγώ σκοπεύω να κάνω μήνυση στην εταιρεία για το ρεύμα, θα το κάνω για δικούς μου ηθικούς λόγους και όχι για αποζημίωση. Μπας και κάτι αλλάξει. Θέλω να φοβούνται την αντίδραση μας. Ο φόβος δεν κάνει καλό στον πολίτη» κατέληξε η Βαλέρια Κουρούπη, μιλώντας στο TLIFE.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Valeria Kouroupi (@valeria_kouroupi)

Η ανάρτηση που έκανε στα social media

Read More

And More