Μαρίζα Ρίζου στο TLIFE: “Άλλοι στα 30 κάνουν παιδιά, εγώ αποφάσισα να κάνω δεύτερο δίσκο”

Η Μαρίζα Ρίζου έστησε μία “Μεγάλη Γιορτή” για να σβήσει μαζί με φίλους και συνεργάτες τα 30α γενέθλιά της αλλά και για να γιορτάσει την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου της. Ένα δίσκο που ελπίζει ότι θα δώσει τη σκυτάλη σε άλλες γιορτές, ακόμα με μεγαλύτερες. Σε αυτές που στήνονται στις live εμφανίσεις της που είναι γεμάτες χαρά.

Μια χαρά που η ίδια την κουβαλάει μαζί της κάθε στιγμή και αντικατοπτρίζεται στο χαμόγελό της και ξορκίζει με αυτή κάθε σκοτεινή σκέψη. Στο μυαλό της Μαρίζας υπάρχουν μόνο χρώματα και μουσική και φαίνεται στα μάτια της. Εμείς, το είδαμε όταν την συναντήσαμε και μιλήσαμε μαζί της για τη νέα της δισκογραφική δουλειά.

Η ίδια ανυπομονεί να τραγουδήσει τα κομμάτια του δίσκου στα live της αλλά και να τα ακούσει από το κοινό της και κυρίως να δει ότι τα αγαπούν. Με την ίδια ένταση, το ίδιο πάθος και την ίδια χαρά που το κάνει κι εκείνη.

“Ένας δίσκος δεν είναι μόνο η σύνθεση, οι στίχοι και οι μελωδίες, αλλά πολλοί ακόμη που δουλεύουν γι’ αυτόν, από τον παραγωγό ως τον ηχολήπτη”, ανέφερε η Μαρίζα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Λίγα λεπτά αργότερα ξεκίνησε να ευχαριστεί έναν έναν τους συνεργάτες της στην Feelgood Records καθώς και τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Ασπιώτη, υπεύθυνο για την καλλιτεχνική επιμέλεια του άλμπουμ και των ζωντανών εμφανίσεων της.

Συνεργάτες που για εκείνη είναι πλέον οικογένεια αφού έχει περάσει μαζί τους πάρα πολλές ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί η “Μεγάλη γιορτή”. “Άλλοι στα 30 τους αποφασίζουν να κάνουν παιδιά, άλλοι αποφασίζουν να κάνουν οικογένεια. Εγώ αποφάσισα να κάνω νέο δίσκο”, υποστηρίζει στο TLIFE και μας παρασύρει στον δικό της κόσμο.

Κι επειδή στα τραγούδια έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πώς γράφτηκαν, σημειώσαμε αυτά που είπε η Μαρίζα στην παρουσίαση για κάθε ένα από αυτά:

-«Μέσα στη Θάλασσα»: γράφτηκε πριν από ένα χρόνο για την θεατρική παράσταση του Όθωνα Λαμπρόπουλου

-«Μεγάλη Γιορτή»: ένα τραγούδι που η ίδια «παιδεύτηκε πολύ» για να γράψει

-«Εγώ δεν Πιστεύω»: όπως είπε η Μαρίζα, είναι ό,τι πιο κοντά θα μπορούσε να γράψει σε «πολιτικού» τύπου τραγούδι, καθώς ζητάει μια νέα πόλη, μια νέα χώρα, με νέα δεδομένα και νέα αύρα

-«Τα Παιδιά του Ουρανού»: η Μαρίζα θεωρεί πως είναι το πιο ατμοσφαιρικό και ambient τραγούδι του δίσκου

-«Είναι Μικρή η Ζωή»: το ένοιωσε δικό της αμέσως μόλις της το έστειλε ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος

-«Πάμε Μια Βόλτα»: παρά το γεγονός ότι γράφτηκε σε μια δύσκολη περίοδο, αποδείχθηκε ένα από τα φωτεινότερα τραγούδια της –σαν το DNA της, όπως είπε, να αντιδρά στη μιζέρια και τη σκοτεινιά

-«Πες Μου»: το έγραψε μετά από την επικοινωνία που είχε με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη


-«Όχι Δε θα Μπορέσω»: ένα τραγούδι που μπορεί να μη θυμόταν πότε και πώς είχε γράψει, αλλά θεωρεί πως είναι το πιο επικοινωνιακό κομμάτι του δίσκου και εμπεριέχει όλη τη στάση ζωής της

-«Ζητάτε Να σας Πω»: ένα τραγούδι που της έμαθε ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης. «Ο Αττίκ είναι πολύ σημαντικός άνθρωπος. Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντική η ιστορία του τραγουδιού και το έχω πάντα στο πρόγραμμα μου. Όπου και να το παίζουμε, με το που ξεκινάω την ιστορία, δεν ακούγεται κιχ από το κοινό. Με βρήκα μέσα σε αυτό το κομμάτι», είπε.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί από τη Feelgood Records. Από το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, η “Μεγάλη Γιορτή” μεταφέρεται στο Passport Κεραμεικός. Πρώτη live παρουσίαση του δίσκου στη νέα παράσταση της Μαρίζας Ρίζου, τα Σάββατα 19 & 26 Νοεμβρίου και 3 & 10 Δεκεμβρίου.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More