Νίκος Ορφανός: Στο TLIFE για την στήριξη της συζύγου στην υποψηφιότητα, τα διαφημιστικά σποτ που προκάλεσαν και το budget που ξόδεψε!

Μία άλλη ιδιότητα προσεγγίζει φέτος ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός, αυτή του πολιτικού. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ποταμιού, βρίσκεται σε περιοδείες για την προεκλογική του καμπάνια μέχερι την τελευταία στιγμή και μιλά για την προσπάθειά του στο TLIFE, λίγο πριν επιστρέψει στην Αθήνα από την Κρήτη για τις ευρωεκλογές.

Ο ηθοποιός που μάθαμε καλύτερα μέσα από Το Νησί και την διαφήμιση του Κίτσου και της Τασούλας, έχει μόνιμη υποστηρίκτριά του, τη σύζυγό του Αντιγόνη Παφίλη, που παντρεύτηκε το περασμένο καλοκαίρι στην Κρήτη.

Από την πρώτη στιγμή που ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε τη δημιουργία του κόμματός του στους συνεργάτες τους, ο Νίκος Ορφανός ήταν στο πλευρό του. Τι λέει γι’ αυτή τη μεγάλη απόφαση;

VIDEO: H στιγμή που ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοινώνει στους συνεργάτες του `Το Ποτάμι`

Τι θα μπορούσατε να προσφέρετε σε περίπτωση που βγαίνατε ευρωβουλευτής;
“Καταρχάς θα προσπαθήσω να συνδέσω τις τοπικές κοινωνίες με το ευρωκοινοβούλιο, οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν επακριβώς τι κάνουν οι ευρωβουλευτές τους και οι ευρωβουλευτές πρέπει με την σειρά τους να συμβουλεύονται τους ανθρώπους, έτσι θα σπάσει ο ευρωσκεπτικισμός. Βεβαίως είμαι διατεθημένος απόλυτα να συγκρουστώ με τις γραφειοκρατικές ελίτ και τα εταιρικά λόμπι τα οποία με διάφορες υπόγειες διαδρομές και καλοπιάσματα που κάνουν αυτή την στιγμή, που κάνουν στους ευρωβουλευτές, προσπαθούν να επηρεάσουν τα νομοσχέδια προς όφελός τους, αυτό θα σπάσει δεν πάω στο ευροκοινοβούλιο για να κάνω περαιτέρω εταιρική καριέρα που πολλοί ευρωβουλευτές κάνουν ούτε για να κάνω κομματικές ανακοινώσεις και να το παίζω διαμαρτυρώμενος. Πάμε να χτίσουμε συνεργασίες και αφουγκραζόμενοι τις τοπικές κοινωνίες, να θέσουμε τις ποϋποθέσεις για τα πολύ σημαντικά νομοσχέδια που θα συζητηθούν εκεί στο μέλλον.”

Ήταν δύσκολη απόφαση για εσάς να είστε υποψήφιος ευρωβουλευτής;
“Ήταν σχετικά δύσκολη γιατί έπρεπε να ζυγίσω πάρα πολλά πράγματα… Την προσωπική μου καριέρα που ήταν ακόμα εν εξελίξει, το γεγονός μεν ότι ήμουν ενεργός πολίτης αλλά δεν είχα άμεση διακαή φιλοδοξία να κάνω πολιτική καριέρα και να αλλάξω επάγγελμα… Τα στάθμησα, αισθάνθηκα ότι ήμουν έτοιμος, πήρα και μια πολύ σημαντική ενθάρρυνση από την σύζυγό μου διότι δεν θα μπορούσα εύκολα να το αποφασίσω. Είναι πολύ μεγάλη η ανατροπή στην ζωή κάποιου, όχι μόνο αν βγει ευρωβουλευτής, αλλά και με όλον αυτόν τον αγώνα, την καμπάνια… Ο ευρωβουλευτής για πρώτη φορά έχει μια περιφέρεια σε ολόκληρη την χώρα, είναι πολύ το τρέξιμο αλλά νομίζω τα κατάφερα, τα καταφέρνω και θα τα καταφέρνω και καλύτερα στο μέλλον αν τυχόν το συνεχίσω.”

Ποια είναι η αποψή σας για την κριτική που υπήρξε στα διαφημιστικά σποτάκια του Ποταμιού, με την περιβόητη “πρώτη φορά”;
Τι να πω νομίζω οτι κάποιοι υπερβάλλουν προκειμένου να αυτοπροβληθούν και είναι πολύ εύκολο να κάνεις τον τιμητή εξ’ αποστάσεως στο διαδίκτυο και να το παίζεις οτι εσύ είσαι καλός κλπ. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως σεξισμός ήταν πολύ πετυχημένα και χιουμοριστικά σποτάκια, απευθύνονταν κυρίως στην νεολαία, ήθελαν να τσιγκλίσουν τους νέους να πάνε να ψηφίσουν και νομίζω το πέτυχαν στο έπακρο. Εμείς ξέρετε οτι στο Ποτάμι δεν έχουμε μεγάλα μπάτζετ, δεν έχουμε μεγάλες επικοινωνιακές εκστρατείες, διότι να ξέρετε τα σποτ που βλέπετε στις τηλεοράσεις τα πληρώνετε απο την τσέπη σας. Εμείς είπαμε σε τρείς φίλους σκηνοθέτες να κάνουν τρία σποτ μόνο στα διαδίκτυο που είναι η πιο φθηνή λύση, τα ανεβάσαμε και τίποτα άλλο. Ο σεξισμός υπάρχει διάχυτος γύρω μας και αν θέλει κάποιος να τα στηλιτεύσει, να στηλιτεύει και να κατηγορεί εκεί που πραγματικά υπάρχει εκμετάλλευση και όχι σε ενα χιουμοριστικό σποτ, μην τρελαθούμε. Ας χαλαρώσουμε όλοι και ας απολαύσουμε τα επικοινωνιακά μας βίντεο που φτιάξαμε.”



Ακούσαμε κάποιους υποψήφιους που είπαν ότι ξόδεψαν 20.000 ευρώ για την προεκλογική τους καμπάνια και τα θεωρούν λίγα. Εσείς πόσα ξοδέψατε;

“Εγώ δεν τα είχα τα είκοσι χιλιάρικα αλλά και να τα είχα δεν θα τα χαλούσα, διότι να σας πω κάτι, από ένα σημείο και μετά αυτό σημαίνει πως πας να κάνεις καριέρα δεν πας να διαδώσεις ιδέες. Εμείς προσπαθούμε να διαδώσουμε τις ιδέες μας, φυσικά δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για όλη αυτήν την υποχρέωση να πάμε από άκρο σε άκρο στην χώρα. Εγώ είχα κάποιες οικονομίες και διέθεσα κάτι λιγότερο απο δυο χιλιάδες ευρώ. Πήγα κατά προτεραιότητα σε μέρη που είχα γνωστούς και φίλους που μπόρεσαν να μου στρώσουν ένα ράντζο και που μου έδωσαν ένα πιάτο φαγητό, διότι δεν είχα την οικονομική δυνατότητα αλλά και να την είχα δεν θα το έκανα, γιατί αυτό κινδυνεύει να γίνει κερδοσκοπία. Όσο πιο πολλά ξοδεύει κάποιος θα θέλει πιθανώς και να τα ρεφάρει και από εκεί και πέρα αλλοιώνεται το πράγμα και η αυθεντικότητά του… Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά.”

Read More

And More