Ο Karbi Cruz στο TLIFE: Οι συμβουλές της θείας του Καίτης Γαρμπή και το ιδιαίτερο στυλ μουσικής που ακολουθεί

Ο Karbi Cruz είναι γεννημένος στην Αθήνα, έχει ως βάση την Κύπρο και είναι ο νέος παραγωγός της House μουσικής σκηνής. Μάλιστα, ο 28χρονος καλλιτέχνης είναι ο ανιψιός και βαφτισιμιός της Καίτης Γαρμπή!

Ο Σταύρος Γαρμπής – όπως είναι το πραγματικό του όνομα – ήταν συνειδητοποιημένος από πολύ μικρός ότι η μουσική είναι αυτή που θέλει να ακολουθήσει για αυτό από την ηλικία των 6 ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και από τα 11 έμαθε να παίζει και κιθάρα, ενώ έκανε επιπλέον σπουδές στο «Audio-visual» κομμάτι ως σπουδαστής του Frenderick University. Από μικρή ηλικία όταν η μητέρα του χώρισε μετακόμισαν μόνιμα στο νησί της Αφροδίτης και από εκεί ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική. 

Ο Karbi Cruz παραχώρησε συνέντευξη στο TLIFE και μίλησε για το νέο του τραγούδι, τον λόγο που επέλεξε να ασχοληθεί με την house μουσική αλλά για την διάσημη θεία του Καίτη Γαρμπή!

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την μουσική και ιδιαίτερα την house;

Στην μουσική δεν έχω όρια, μ’ αρέσουν και ακούω τα πάντα. Στην house μουσική με τράβηξε η διαφορετικότητα, μου αρέσουν λίγο τα πιο μελωδικά house. Αυτό για μένα είναι μια ποιότητα μουσικής. Παράλληλα με τη house, δούλεψα και σε άλλα είδη μουσικής όπως pop, rnb αλλά και όπερα αλλά τελικά κατέληξα σε αυτή.

Ποιες είναι οι βλέψεις σου στον χώρο της μουσικής;

Τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσω να ασχολούμαι με τη μουσική, έχω καταλήξει σε αυτό που θέλω. Ετοιμάζω αυτή τη στιγμή καινούργιο album, με τραγούδια που είναι ακριβώς σε αυτό που είχα πάντα στο μυαλό μου δηλαδή στην μελωδική house μουσική. Με βλέπω… πολύ διαφορετικά!

Το νέο σου κομμάτι «Somnium» σημαίνει όνειρο. Θες να μας πεις το όνειρο που είδες και σε έκανε να το εμπνευστείς;

Μου αρέσει γενικά η ανατολίτικη μουσική, αυτό το στυλ το πιο εξωτικό. Είχα δει ένα όνειρο με συγκεκριμένα πλάνα σαν να έχω κάνει ένα ταξίδι σε ανατολίτικες χώρες. Από εκεί ξύπνησα, είχα την ιδέα, έψαξα τα όργανα και προσπάθησα να κάνω πραγματικότητα τη στιγμή!

Σου έχει δώσει συμβουλές η θεία και νονά σου Καίτη Γαρμπή; 

Η Καίτη Γαρμπή πάντα με συμβούλευε να κάνω αυτό που νιώθω, να μην έχω φόβους και όρια σε αυτό που θέλω να κάνω. Πάντα παίρνω παραδείγματα από εκείνη γιατί από πολύ μικρή ηλικία έβλεπα την μεγάλη αγάπη που έχει η θεία μου για την μουσική. Επειδή μεγάλωσα σε αυτό το περιβάλλον νομίζω με επηρέασε πάρα πολύ.

Θα συνεργαζόσουν μαζί της σε κάποιο νυχτερινό κέντρο; Της στέλνεις τα τραγούδια που γράφεις να τα ακούσει πρώτη;

Ναι εννοείται! Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου όταν ήμουν στην Ελλάδα το έχω περάσει σε μπουζούκια σε κάποιο καμαρίνι, σε κάποιον καναπέ. Για να είμαι ειλικρινής δεν της στέλνω τα τραγούδια μου, μόνη της τα βλέπει και κατευθείαν μου στέλνει μήνυμα. Είναι πάντα θετικά!

Ο ξάδερφός σου Δημήτρης Σχοινάς κάνει και εκείνος τα πρώτα του βήματα στον χώρο της μουσικής. Θα συνεργαζόσουν μαζί του;

Εννοείται θα συνεργαζόμουν με τον Δημήτρη. Είναι τέλειος! Είμαστε σε διαφορετικό στυλ αλλά στο μέλλον γιατί όχι;

Read More

And More