Ο Γιώργος Σατσίδης στο TLIFE: Η συνεργασία με την Σταματίνα Τσιμτσιλή, το σκοτεινό Hollywood και η νέα εκπομπή στον Alpha

Από την καρδιά της Πόλης των Αγγέλων, ο Γιώργος Σατσίδης αποκαλύπτει κάθε Κυριακή όλα όσα συμβαίνουν στον λαμπερό κόσμο του Los Angeles στην εκπομπή του Alpha, Ιστορίες του Hollywood! Ο γνωστός και κοσμογυρισμένος δημοσιογράφος και παρουσιαστής μιλάει σήμερα στο TLIFE για τη νέα του εκπομπή, για τη συνεργασία του με την Σταματίνα Τσιμτσιλή στο Happy Day, ενώ αναφέρεται και στις δυσκολίες των Ελλήνων ηθοποιών να σταθούν στο Hollywood.

Γιώργο, έχεις κάνει εδώ και μερικές εβδομάδες πρεμιέρα με τη δική στου εκπομπή στον Alpha, τις Ιστορίες του Hollywood. Πώς αισθάνεσαι με το νέο σου ξεκίνημα;

Είναι συναρπαστικό αλλά έχει και πολύ τρέξιμο ταυτόχρονα! Είναι μια απαιτητική εκπομπή αλλά ταυτόχρονα επειδή είναι σπονδυλωτή – με πολλά διαφορετικά θέματα δηλαδή – είναι και πολύ διασκεδαστική. Με το Λος Αντζελες να βγαίνει δυναμικά από την πανδημία και την πόλη να βρίσκει ξανά τον παλιό έντονο ρυθμό της, είναι απίθανο να μπορείς να συναντάς ενδιαφέρουσες προσωπικότητες, διασημότητες και να βρίσκεσαι σε χώρους απίστευτης πολυτέλειας… Στερηθήκαμε όλοι τόσο πολύ την ανθρώπινη επαφή… Τι να πω… Νιώθω σαν να είμαι σε μια Disneyland και μεταφέρω στο κοινό το αντίστοιχο συναίσθημα… (γέλια)

Μπορεί να έχουμε δει λίγες εκπομπές, ωστόσο οι αποκαλύψεις που έχεις κάνει (π.χ. η έμμεση αποκάλυψη για τον Χρήστο Βασιλόπουλο και τον Σάρον Στόουν) έχουν συζητηθεί… Να περιμένουμε και άλλες;

Εννοείται! Ζω για τέτοιου είδους αποκαλύψεις! (γέλια) Μου αρέσει πολύ μέσα από μια ανάλαφρη συνέντευξη να βγαίνουν αλήθειες…γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή ενός ανθρώπου. Στόχος μιας συνέντευξης άλλωστε είναι αυτός, να δώσει στο κοινό κάτι καινούριο, δεν είναι απαραίτητα πάντα κάτι που έχει να κάνει με διασημότητες και gossip αλλά με μια νέα άποψη για τη ζωή. H εκπομπή έως τώρα έχει παίξει μόλις δύο φορές αλλά μου στέλνουν μηνύματα άνθρωποι ότι εμπνέονται από τις Ιστορίες του Hollywood είτε στο να ακολουθήσουν μια νέα σταδιοδρομία ή να ταξιδέψουν, να γνωρίσουν νέες καταστάσεις, ανθρώπους, να αποκτήσουν γενικά γνώση για καινούρια πράγματα. Μέσα από αυτή την εκπομπή θέλω να κάνω τον κόσμο να ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο…νομίζω ότι κάτι καταφέρνω!

Η συνεργασία σου με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή στο Happy Day πώς είναι; Θα συνεχίσεις την επόμενη σεζόν;

Πηγαίνει πολύ καλά, θεωρώ ότι έχουμε τρομερή χημεία στον αέρα τόσο με την Σταματίνα όσο και με την υπόλοιπη παρέα. Αυτό που προσπαθήσαμε και πετύχαμε και με την αρχισυντάκτρια της εκπομπής Μαίρη Παλιαλέξη, είναι τα νέα που λέω να είναι τα πιο φρέσκα του Χόλιγουντ, αλλάζουμε λοιπόν τα θέματα ακόμα και δύο λεπτά πριν βγω στον αέρα έτσι ώστε ο κόσμος να μαθαίνει πρώτος από την εκπομπή αυτή τα πιο ζουμερά νέα της διεθνούς showbiz. Και θεωρώ ότι το καταφέρνουμε, κάτι που επιβεβαιώνουν και τα νούμερα τηλεθέασης. Τώρα σε ότι αφορά τη συνέχεια της επόμενης σεζόν το κανάλι πάντοτε κάνει τις ανακοινώσεις. Προτιμώ να κάνω την δουλειά μου όσο καλύτερα γίνεται μέχρι το τέλος της σεζόν και να αφήνω το τηλεοπτικό δίκτυο να ανακοινώνει τα νέα!

Είναι τελικά τόσο λαμπερό το Hollywood όσο δείχνει;

Είναι πολύ λαμπερό αλλά και σκοτεινό ταυτόχρονα και αυτή την πλευρά επιζητούμε να φωτίσουμε μέσα από τις Ιστορίες του Χόλιγουντ, να δούμε την αθέατη πλευρά, να μάθουμε περισσότερο για το παρασκήνιο αλλά ταυτόχρονα να αποδράσουμε σε έναν ονειρικό κόσμο σε μια από τις πιο πλούσιες και ακριβές πόλεις στον κόσμο, το Λος Άντζελες.

Υπάρχει κάποιος διάσημος ηθοποιός/τραγουδιστής/μοντέλο από το Hollywood που να είχες θετική άποψη, και όταν τον συνάντησες από κοντά να έχασες πάσα ιδέα;

Όχι, κανένας! Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που δικαιολογώ τους άλλους. Προσπαθώ πάντα να καταλάβω το background τους και πολύ συχνά ξέρω πληροφορίες για τη ζωή τους που δεν γνωρίζει το κοινό. Αν ένας σταρ είχε π.χ. τραυματική παιδική ηλικία, είναι αναμενόμενη κάποια συμπεριφορά, όχι ως προς τη συνέντευξη, αλλά ως προς την προσωπικότητά του και το πώς ζει γενικά. Όταν ξεκινάω μια συνέντευξη προσπαθώ να τους χαλαρώνω και νομίζω ότι το καταφέρνω, ανεξάρτητα από τις όποιες συνθήκες, για να βγάλω αυτό που θέλω.

Έχεις διαγράψει πολλά χιλιόμετρα στον χώρο. Θεωρείς ότι οι Έλληνες καλλιτέχνες μπορούν να σταθούν στο Hollywood;

Είναι πολύ δύσκολο. Όσο πολυπολιτισμική και αν είναι η κουλτούρα στην Αμερική…είναι Αμερικανική. Η προφορά είναι το Νο1 πρόβλημα των Ελλήνων ηθοποιών αλλά και όλων των άλλων εθνικοτήτων. Όσο και να λένε οι Αμερικανοί ότι λατρεύουν μια ξένη προφορά, αυτό δεν βρίσκει εφαρμογή στην πραγματική ζωή, διότι τις περισσότερες δεν καταλαβαίνουν τι λες.

Χρειάζεται η τέλεια γνώση της Αγγλικής, άψογη νεανική εμφάνιση και ασίγαστο πάθος, να προχωράς και να απορρίπτεσαι χωρίς να το πολύ-σκέφτεσαι…Θεωρώ ότι η εποχή αυτή είναι ακόμα πιο δύσκολη απ’ ότι στο παρελθόν, όταν είχαν κάνει σημαντικά βήματα το ’80 και ’90 άλλοι ηθοποιοί (Βογιατζής, Φωκάς). Είναι πολύ πιο ανταγωνιστική με τη νέα γενιά youtubers, influencers κ.α.

Η Αμερική σιγά σιγά ξεπερνά την πανδημία και έχει επιστρέψει στην κανονικότητά της… Τι μάθημα πήρες από όλο αυτό;

Ότι η ζωή μπορεί να είναι πολύ βαρετή… (γέλια) Δεν έχω δει περισσότερη τηλεόραση στη ζωή μου, και έχω στερηθεί την ανθρώπινη επαφή. Δεν αντέχω τη μοναξιά που επέβαλε η πανδημία, ούτε τη μονοτονία. Το μάθημα ήταν να νιώθω ακόμα πιο ευτυχισμένος όταν έχω πράγματα να κάνω ή όταν συναντώ ανθρώπους, η κοινωνικότητα είναι πραγματική ευλογία!

Δεν σου λείπει η Ελλάδα; Έχεις στόχο να γυρίσεις μόνιμα εδώ κάποια στιγμή, χωρίς να το «σκάσεις» ξανά για Αμερική;

Μου λείπει πολύ και έχω επανεκτιμήσει τα χαρίσματα μας, την ευστροφία μας και το ελληνικό χιούμορ αλλά και το πάθος για έρωτα και ζωή. Η Αμερικανική κοινωνία είναι πολύ υλιστική και το Λος Αντζελες έχει αυτή την αστραφτερή αλλά ρηχή πλευρά η οποία είναι απολαυστική να την παρουσιάζεις στον κόσμο μέσα από την τηλεόραση, αλλά ξέρω ότι δεν είναι η πραγματική ζωή. Είναι σαν να βλέπεις ταινία… οπότε ναι, μπορεί και να γυρίσω αλλά μπορεί και να φύγω σύντομα πάλι… (γέλια). Είμαι σε μια φάση που επιζητώ κάτι να με δέσει σε έναν τόπο.

Τι σχέδια κάνεις για το μέλλον;

Ελλάδα διακοπές, ατέλειωτες βουτιές και ένας θεός ξέρει τι άλλο…η ζωή μου είναι γεμάτη εκπλήξεις διαρκώς, ίσως γιατί το επιζητώ γιατί δεν κάθομαι ποτέ στα αυγά μου, τι να πω! (γέλια) Σίγουρα δεν αντέχω ποτέ να ζω βαρετά και συμβατικά, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν είμαι. Στην Ελλάδα ξυπνάει η σέξι μου πλευρά… που έχει πέσει σε χειμερία νάρκη λόγω φόρτου εργασίας στο L.A. οπότε, I can’t wait to be back!

Κάθε Κυριακή στις 20:00

Ιστορίες του Hollywood με το Γιώργο Σατσίδη

Το μυστικό πίσω από το επιτυχημένο Hollywood lifestyle

Read More

And More