Ο Βασίλειος Κωστέτσος στο TLIFE από την πληγείσα Εύβοια: “Υπάρχουν καιροσκόποι που εκμεταλλεύονται την κατάσταση, ντροπή”

Τι και αν οι περισσότεροι εκπρόσωποι της εγχώριας showbiz επέλεξαν την Μύκονο και τις Κυκλάδες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ο Βασίλειος Κωστέτσος αποφάσισε να επισκεφτεί την Βόρεια Εύβοια και να βοηθήσει με αυτόν τον τρόπο τον κόσμο που έχει πληγεί, ύστερα από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Ο καταξιωμένος σχεδιαστής μόδας βρέθηκε στην Βόρεια Εύβοια και συγκλονισμένος αντίκρισε την μεγάλη καταστροφή. Ο Βασίλειος Κωστέτσος δημοσίευσε μια φωτογραφία όπου τον βλέπουμε να γονατίζει στην καμένη γη και τα λόγια του ήταν γροθιά στο στομάχι… (Διάβασε εδώ την ανάρτηση του σχεδιαστή)

Ο Βασίλειος Κωστέτσος μίλησε στο TLIFE για την εμπειρία και το εν λόγω ταξίδι που έκανε και ξέσπασε για όλους όσους εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να κερδίσουν χρήματα εις βάρος των πυρόπληκτων…

«Η εμπειρία δεν περιγράφεται με λόγια… Όπως δεν περιγράφεται μια εικόνα ας πούμε, απλά συγκινείσαι. Η εμπειρία ήταν συναρπαστική, τραγική, μελαγχολική… Απόγνωση για το τι συμβαίνει. Περίεργα συναισθήματα και για τη φύση και για τα ζώα που κάηκαν, για τους ανθρώπους που τους έχουν συμβεί όλα αυτά, στους πυρόπληκτους. Οι άνθρωποι είναι σε μια απόγνωση. Αυτό το πράγμα δεν περιγράφεται, μιλάμε για χιλιάδες στρέμματα.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε. Αν δεν έρθει κάποιος να το δει και να το βιώσει, φαντάζεται μια φωτιά συνηθισμένη. Μιλάμε για χιλιόμετρα, χωριά και χωριά, περνάς και είναι όλα καμένα. Είναι απίστευτο αυτό το πράγμα, είναι τεράστια η ζημιά που έπαθαν οι άνθρωποι. Οι πάντες ακύρωσαν τις διακοπές τους. Τεράστια οικονομική ζημιά… Χρειάζονται τη συμπαράστασή μας και ό,τι μπορούμε όλοι να το κάνουμε. Οι άνθρωποι δεν είναι ζητιάνοι, δεν έχουν ανάγκη το φαγητό. Αυτά υπερκαλύφθηκαν. Αντί να τα πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα, τα τρόφιμα σαπίζουν σε ένα μέρος. Οι άνθρωποι έχουν την υπερηφάνεια τους, δεν θα πάνε να ζητήσουν φαγητό, αν δεν τους τα πάει κάποιος.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vassilios Kostetsos (@vassilioskostetsos)

 

Υπάρχουν διάφοροι καιροσκόποι, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση αυτή και οργανισμοί ΜΚΟ για να βγάλουν χρήματα. Είναι τραγικό. Βλέπω μπουτίκ που λένε ότι θα δώσουν μέρος των χρημάτων για τους πυρόπληκτους. Διαφήμιση για να πουλάνε ρούχα είναι αυτό το πράγμα; Προτίμησα να έρθω εδώ λίγες μέρες, αντί να πάω διακοπές αλλού (και λόγω της απώλειας των γονιών μου) και να τους βοηθήσω έτσι. Όχι σαν πυροσβέστης αλλά τουλάχιστον να τους φτιάξω τη διάθεση ότι ένα επώνυμο άτομο πραγματικά ήρθε για διακοπές. Αυτό έχουν ανάγκη, να προσελκύσουν κόσμο, να δουν ότι δεν τους έχουμε εγκαταλείψει και δεν τους απαξιώνουν όλοι οι επώνυμοι.

Μιλάμε για εθνική τραγωδία και ανέβαζαν posts από τις διακοπές τους. Ντροπή. Και οι χορηγοί οι ίδιοι θα έπρεπε να ντρέπονται» τόνισε ο Βασίλειος Κωστέτσος, μιλώντας στο TLIFE.

Read More

And More