Οι δίδυμες αδερφές Τσικιτίκου που χορεύουν δίπλα στον Σάκη Ρουβά αποκαλύπτονται στο TLIFE

Η Έλενα και η Φένια Τσικιτίκου έχουν γεννηθεί για το χορό! Δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά αφού, θα μπορούσαμε να πούμε, ότι τα πρώτα τους βήματα ήταν… χορευτικά καθώς η μαμά τους είναι δασκάλα χορού. Φέτος, οι δίδυμες αδερφές χορεύουν στο πλευρό του Σάκη Ρουβά στη Θεσσαλονίκη. Μια διαφορετική σκηνή για εκείνες, που όμως τις έχει ενθουσιάσει. Άλλωστε είναι ρουβίτσες!

Βέβαια, όταν το 2008 η Έλενα κέρδισε το «So you think you can dance» –και μοιράστηκε το οικονομικό έπαθλο με τη Φένια- και μαζί ένα εισιτήριο για σπουδές στο Λονδίνο, δεν θα μπορούσαν να φανταστούν την εξέλιξή τους.

Έχοντας και οι δύο σπουδές και την εμπειρία των χορευτικών ομάδων στο εξωτερικό (η Φένια έχει περάσει μία σεζόν στη Βρετανία on tour με το West Side Story), μπορούν να ξεχωρίσουν τις καλές δουλειές. Μέσα από αυτές ξεχωρίζει φυσικά και το ταλέντο τους! Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις όταν τις δεις να χορεύουν, όλα τα άλλα μας τα εκμυστηρεύτηκαν στο TLIFE…

/

Πώς είναι να δουλεύεις με τον Σάκη κορίτσια;

Ελενα: Είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε με τον Σάκη και θεωρώ πως είναι μεγάλη μας τιμή. Όταν ήρθε η πρόταση ο ενθουσιασμός μας ήταν τεράστιος. Ο Σάκης είναι εξαιρετικά συνεργάσιμος. Είναι επαγγελματίας με όλη τη σημασία της λέξεως. Το γεγονός δε ό,τι είναι τελειομανής το θαύμασα απίστευτα, καθώς και τη σκληρή του δουλειά και αφοσίωση. Απερίγραπτη εμπειρία το να δουλεύει κανείς δίπλα στο πλευρό του κορυφαίου Έλληνα καλλιτέχνη.
Φένια: Θα μπορούσε κάποιος εύκολα να υποθέσει οτι ένας τόσο καταξιωμένος καλλιτέχνης διατηρεί μια πιο απρόσωπη και τυπική στάση στις συνεργασίες του. Κι όμως το αντίθετο! Ο Σάκης είναι εντελώς προσιτός, με χιούμορ, με διάθεση για συζήτηση και πολύ φιλικός. Μάλιστα δεν ξεκινάμε πρόβα αν δε μαντέψει πρώτα ποια είναι η Φένια και ποια η Έλενα. Δεν έπεσε ούτε μια φορά εξω μέχρι στιγμής παρά τις προσπάθειες μας να τον μπερδέψουμε. Η ενέργεια του είναι ανεξάντλητη και νομίζω το «κουράστηκα» δε θα το ακούσουμε ποτέ από τον ίδιο. Το να δουλεύεις για τον Σάκη, απλά μοναδικό.

Ήσασταν ρουβίτσες; Αν όχι, γίνατε μετά από αυτή τη συνεργασία;

Ελενα: (γέλια) Ήμασταν σίγουρα! Το ότι γίναμε ακόμα περισσότερο, λογικό δεν είναι; Ένα θα πω! Οι τοίχοι των δωματίων μας στα παιδικά μας χρόνια ήταν Σάκηηηηηηης!
Φένια: Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε Ρουβίτσες. Είναι αναμφίβολα πολυτάλαντος και άξιος θαυμασμού!

Η συγκεκριμένη σκηνή, ενός νυχτερινού κέντρου, είναι μια διαφορετική εμπειρία;

Έλενα: Η σκηνή είναι σκηνή. Εμάς μας ταξιδεύει και μόνο το γεγονός ό,τι βρισκόμαστε πάνω σε αυτήν. Η ενέργεια του κόσμου είναι αυτή που κάνει την κάθε παράσταση διαφορετική. Σε ένα νυχτερινό κεντρο υπάρχει έντονη αλληλεπίδρεση με τον κόσμο και αυτό είναι ένα κομμάτι που το λατρεύω.
Φένια: Σίγουρα είναι διαφορετικό το να χορεύεις σε μια σκηνή νυχτερινού κέντρου συγκριτικά με αυτήν ενός θεάτρου. Επιφυλάσσει εκπλήξεις, όπως τη φορά που βγαίνοντας να χορέψουμε το νέο κομμάτι του Σάκη «Δυο Θεοί» και αντικρίσαμε ένα stage γεμάτο από δίσκους και λουλούδια. Όπως καταλαβαίνετε χρειάστηκε αυτόματα ειδική προσαρμογή στα βήματα και στη μετακίνηση μας στο χώρο για να αποφύγουμε ατυχήματα. Ωραία όμως τα απρόβλεπτα, έχουν τη μαγεία τους! Πήγε τέλεια και η απήχηση του κόσμου ήταν μοναδική.

It’s showtime baby! #Sakis #Rouvas #sakisrouvas #followsakis #StageLive #dancin #lovethesegirls #2theoi #showtime #flawless #dancers

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Chali Jennings (@chalijennings) στις


Τα αγόρια σας ζηλεύουν που σας βλέπουν να χορεύετε με τόσο σέξι εμφάνιση;

Φένια: Είναι μέρος της δουλειάς μας και οι πιο σέξι εμφανίσεις. Απο τη μεριά του συντρόφου θα πρέπει να υπάρχει κατανόηση. Ευτυχώς δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ κάποια έντονη σκηνή ζηλοτυπίας σχετικά με αυτό το κομμάτι.
Έλενα: Θα συμφωνήσω απόλυτα.

Ποια άλλη στιγμή στην πορεία σας στο χορό θυμάστε έντονα;

Έλενα: Το «So You Think You Can Dance», η στιγμή του τελικού και της νίκης του επάθλου, θα μείνει πάντοτε χαραγμένη στην καρδιά και το μυαλό μου! Ήταν το άνοιγμα μια πόρτας προς ένα μονοπάτι με αξέχαστες εμπειρίες. Νίωθω τυχερή που το έχω ζήσει!
Φένια: Κορυφαία στιγμή για μένα η ανακοίνωση για το ρόλο που πήρα στο αγαπημένο μου μιούζικαλ «West Side Story». Πέρασα από πολύ απαιτητικές auditions σε χορό, τραγούδι και υποκριτική και ο ανταγωνισμός που είχα να αντιμετωπίσω ήταν τεράστιος. Νιώθω ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε. Περιοδεύσαμε για 13 μήνες με 8 παραστάσεις την εβδομάδα. Αξέχαστες στιγμές.

Έχετε κάνει σπουδές στο εξωτερικό και έχετε δει πώς είναι οι χορευτικές ομάδες έξω. Θα θέλατε να κάνετε μια καριέρα έξω;

Έλενα: Οι γώσεις που μας προσέφερε το εξωτερικό και οι επαγγελματικές ευκαιρίες που μας δόθηκαν έιναι ανεκτίμητης αξίας. Τα έτη που προηγήθηκαν ταξίδεψα και πήρα εμπειρίες χορεύοντας σε διάφορους προορισμούς ανά τον κόσμο, οπως την Αγγλία, το Ισραήλ, την Πορτογαλία, την Αυστρία, την Τουρκία και τη Γαλλία. Έχοντας σαν βάση μου την Αγγλία, όπου τελειωσα και τα τρία πάνω στο χορό μεταπτυχιακά μου, αυτό που κατάλαβα από τον εαυτό μου είναι πως αν με εμπνέει η δουλειά μου και οι άνθρωποι γύρω μου τότε μπορώ να ζήσω και να χτίσω καριέρα παντού. Ιδανικό φυσικά θα ειναι να κατασταλάξω κάποια στιγμή στην Ελλάδα μας και να μπορώ να υλοποιήσω όλους τους στόχους μου στην πατρίδα μου.
Φένια: Έχουμε κάνει ήδη τα πρώτα βήματα της καριέρας μας στο εξωτερικό και φυσικά επιδιώκουμε να συνεχίσουμε γιατί αξίζει τον κόπο. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια μου δόθηκε η ευκαιρία να ταξιδέψω πολύ, από Ιταλία μέχρι και Νότια Κορέα. Μου αρέσει πολύ το να ταξιδεύω μέσα από τη δουλειά μου και θέλω να συνεχίσει να συμβαίνει αυτό.

Λειτουργεί βοηθητικά το ότι είστε μαζί σε όλα αυτά; Καυγάδες μεταξύ σας υπάρχουν;

Έλενα: Καυγάδες; Ναι! Την μαλώνω πολύ όταν είναι πολύ ευαίσθητη με τους ανθρώπους. Δε θέλω να πληγώνεται. Τίποτα δε θα μας χωρίσει με το διδυμάκι μου. Μικροκαυγάδες για ασήμαντους λόγους υπάρχουν στις ανθρώπινες σχέσεις αλλά εμείς στο επόμενο λεπτό το έχουμε ξεχάσει. Είμαστε υπερβολικά δεμένες και όταν έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε μαζί το χαιρόμαστε απίστευτα. Το ζούμε διπλά έντονα και νιώθουμε τρομερή ασφάλεια έχοντας η μία την άλλη.
Φένια: Είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν μικροκαυγάδες αλλά αυτό συμβαίνει διότι είμαστε υπερπροστατευτικές η μία προς την άλλη. Θέλουμε πάντα το καλύτερο η μία για την άλλη και γι’ αυτό έχουμε απαιτήσεις και είμαστε αυστηρές μεταξύ μας. Το ό,τι πάμε πακέτο και λειτουργούμε σαν ένα, έχει αμέτρητα καλά και φυσικά το «δίδυμο», μας έχει βοηθήσει πολύ και στην επαγγελματική μας πορεία.


Ποια είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για σας; Το μπράβο της μαμά σας ίσως που σας «μύησε» στον χώρο αυτό;

Έλενα: Στη μητέρα μας τα χρωστάμε όλα. Το να τη βλέπουμε ευτυχισμένη με την εξέλιξη μας και με τις επιλογές μας αυτή είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για εμάς.
Φένια: Η μεγαλύτερη επιβράβευση είναι η αγάπη και η εκτίμιση που εισπράτουμε για τη δουλειά μας, αλλά και τα επαινετικά σχόλια για τον χαρακτήρα μας. Η μητέρα μας έχει παίξει καθοριστικό ρόλο και στη χορευτική μας εκπαίδευση, αλλά και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας. Οι συμβουλές της πάντα πιάνουν τόπο!

Τι είναι για σας χορός;

Έλενα: Χορός! Για μας αποτελεί τρόπο ζωής και έκφρασης. Είναι το πάθος μας!
Φένια: Ο χορός δίνει στη ζωή μια διαφορετική νότα. Ο χορός ειναι ψυχοθεραπεία! Μακάρι όλοι οι άνθρωποι να χόρευαν, θα υπήρχε περισσότερη αισιοδοξία και καλύτερη διάθεση!

Μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας να κάνει κάτι άλλο;

Έλενα: Από πάντα αυτό ήταν το πάθος μας. Δε φαντάζομαι τον εαυτό μου να μη χορεύω και να μη χορογραφώ. Το ό,τι με εκφράζουν κι άλλα πράγματα, όπως η υποκριτική, δε σημαίνει οτι θα άφηνα το χορό. Θα ήταν σαν να εγκαταλείπω τη ζωή μου.


Tα κορίτσια είναι Brand Ambassadors της PCP

Όταν δε χορεύετε, με τι άλλο ασχολείστε;

Φένια: Παράλληλα με τις Ανώτερες σπουδές χορού μας, φοιτήσαμε και στη Γυμναστική Ακαδημία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχουμε πάθος με τη γυμναστική και είναι τρόπος ζωής για εμάς. Γενικότερα λατρεύουμε τις υπαίθριες δραστηριότητες, snowboard, surfing, roller skating, αλλά και τα ταξίδια. «Η ζωή μας, με μια βαλίτσα στο χέρι!!!» λέμε στους φίλους μας.

Read More

And More