Πρωτοχρονιά στο TLIFE με την Ντορέττα Παπαδημητρίου – Οι πιο όμορφες και… η δυσάρεστη στιγμή της χρονιάς που πέρασε!

Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμενος ο Καινούργιος Χρόνος! Το 2016 έφθασε και μαζί του ελπίζουμε μόνο καλές ειδήσεις. Η ομάδα του TLIFE εύχεται σε όλους “Καλή Χρονιά” και γιορτάζει με την οικοδέσποινα της εκπομπής “Καλημερούδια” Ντορέττα Παπαδημητρίου.
Εμείς βρεθήκαμε στα παρασκήνια της εορταστικής εκπομπής με τον Σωτήρη Καλυβάτση, τον Μύρωνα Στρατή, τον Ησαΐα Ματιάμπα και μιλήσαμε για όλα με την Ντορέττα. Τα όμορφα που έζησε αυτήν τη χρονιά, οι γιοι και ο έρωτας, αλλά και η απώλεια του πατέρα της που της στοίχισε πολύ… είναι μερικά από αυτά που συζητήσαμε σε πρωτοχρονιάτικο mood, λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου!

Ενώ, εκεί συναντήσαμε και όλη την παρέα της Ντορέττα, τους: Μυριέλλα Σαββίδου, Σοφία Μανωλάκου, Τίνα Μεσσαροπούλου, Κώστα Μαρτάκη και Βαγγέλη Χαρισόπουλο…

Πώς θα περάσεις φέτος την Πρωτοχρονιά; Ποια είναι τα σχέδιά σου;
Πάντα Πρωτοχρονιά είμαστε μαζί με τα παιδιά, γιατί ο μεγάλος μου γιος έχει γενέθλια στις 31 του μήνα και συνδυάζουμε ρεβεγιόν με γενέθλια, τούρτες και τέτοια. Και γενικά το έχω για γούρι να αλλάζω χρονιά με τα παιδιά μου.

Τι θα θυμάσαι πιο πολύ από τη χρονιά που φεύγει;
Σίγουρα θα είναι το ότι ήταν μια χρονιά με ότι πιο δυσάρεστο, μιας και έχασα τον μπαμπά μου μες στο 2015. Είναι μια χρονιά που μου έδωσε πράγματα, αλλά μου πήρε κάτι πολύ σπουδαίο. Θα την θυμάμαι τη χρονιά, δεν μπορώ να πω.
Τι περιμένεις από τη χρονιά που έρχεται;
Οι ευχές μου είναι πολύ συνηθισμένες, αλλά μιλάω πολύ ουσιαστικά. Εύχομαι να έχουμε υγεία, εγώ και τα παιδιά μου και η οικογένειά μου και όλος ο κόσμος. Αυτό είναι το πρώτο που σκέφτομαι. Και από εκεί και πέρα να έχουμε ευχάριστες εκπλήξεις και πράγματα που θα με πηγαίνουν λίγο παραπέρα και σαν άνθρωπο και σαν επαγγελματία και σαν γυναίκα και γενικότερα. Θέλω την επόμενη χρονιά να κάνουμε βήματα μπροστά.

Η πιο όμορφη ανάμνηση που έχεις από προηγούμενες γιορτές;
Είναι πριν από 11 χρόνια, όταν παραμονή Πρωτοχρονιάς γεννήθηκε ο Διονύσης μου, το πρώτο μου παιδί. Νομίζω ότι καμιά Πρωτοχρονιά δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει εκείνη που ήμουν στο μαιευτήριο, μόλις είχε γεννήσει και αλλάξαμε χρονιά μαζί με το μωράκι μας. Νομίζω θα το θυμάμαι.
Πώς περνάς με τα αγόρια αυτές τις μέρες των γιορτών; Πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη; Περιμένουν δώρα;
Οπωσδήποτε περιμένουν δώρα… Είναι όμως προσγειωμένα και δεν ζητούν δεκάδες πράγματα. Για τον Άγιο Βασίλη βοηθώ και εγώ στο να συνεχίζουν να πιστεύουν λίγο ακόμα. Δεν θέλω να τους το χαλάσω. Στέλνουμε γράμμα και περιμένουμε να έρθει και να αφήσει τα δώρα στο δέντρο. Και προσπαθούμε και το τηρούμε αυτό με τον Άγιο Βασίλη, αν και τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία αρχίζουν να αμφιβάλουν. Στα 11 και τα 10 είναι υποψιασμένα πια τα παιδιά. Είναι ένα παιχνίδι που παίζουμε συνειδητά και οι τρεις.
Όσο για τις δραστηριότητες που κάνουμε όλοι μαζί, οι γιορτές είναι μια ευκαιρία μιας και δεν έχουν σχολείο να κάνουμε κάποια πράγματα. Να πάμε βόλτες, σινεμά, να δούμε καμιά παράσταση. Όλα οικογενειακά. Φέτος μάλιστα δεν θέλω να είμαι και μακριά από την μητέρα μου, φέτος που είχαμε και την απώλεια του πατέρα.

Εσύ πώς είσαι με τα παιδιά ως μητέρα; Είσαι αυστηρή ή πιο φίλη τους;
Είμαι αυστηρή εκεί που πρέπει. Δεν είμαι από τις μαμάδες που δεν θέτουν όρια και τους κάνουν όλα τα χατίρια. Είμαι αυστηρή σε ότι έχει να κάνει με τη συμπεριφορά τους. Επειδή τα απέκτησα όμως, σε μικρή ηλικία, μεγαλώνουμε μαζί με τα παιδιά. Έχω και την ενέργεια να κάνω μαζί τους πράγματα και τρέλες. Αλλά στα θέματα που έχουν να κάνουν με τις υποχρεώσεις και τη συμπεριφορά τους, είμαι αυστηρή. Θέλω να μπουν σωστά οι βάσεις και από εκεί και πέρα είναι ελεύθεροι να κάνουν αυτό που θέλουν.
Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να κάνεις ένα ακόμη παιδί;
Ναι, το έχω σκεφτεί. Δεν είναι κάτι που το έχω κλείσει μέσα μου. Είναι κάτι που το σκέφτομαι πολύ θετικά και με τις κατάλληλες συνθήκες –γιατί αυτή δεν είναι και εύκολη υπόθεση- δεν θα ήμουν αρνητική.
Θα έκανες δηλαδή κι έναν ακόμη γάμο;
Η αλήθεια είναι πως μέσα μου σκέφτομαι πιο σοβαρά το ενδεχόμενο ενός τρίτου παιδιού, παρά ενός άλλου γάμου. Δεν το θεωρώ απαραίτητο. Από εκεί και πέρα δεν έχω αρνητικές σκέψεις γύρω από το γάμο, ούτε θα σου έλεγα, δεν θα ξαναπαντρευτώ με τίποτα και ποτέ. Απλώς, μέσα μου δεν το σκέφτομαι ως πολύ απαραίτητο να ξαναπαντρευτώ.

Είσαι δηλαδή τόσο cool στη ζωή σου;
Επειδή όσες φορές έχω προγραμματίσει και πολύ τα πράγματα, ποτέ δεν έχουν έρθει όπως το έχω σκεφτεί. Δεν θέλω να είμαι απόλυτη, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή. Οπότε αν και εφόσον δεν υπάρχει σημαντικός λόγος να είναι καθετί σε κάτι, βλέπω πώς έρχονται τα πράγματα. Καλά να είμαστε…
Το 2016 σε βρίσκει ερωτευμένη;
Το νέο έτος με βρίσκει πολύ καλά. Δόξα τω Θεώ, όλα είναι καλά…
Τα media ασχολήθηκαν πρόσφατα με νέα σου σχέση. Θεωρείς ότι και τώρα με την πρωινή εκπομπή έχουν πέσει πιο πολύ πάνω σου τα φώτα της δημοσιότητας ή ήταν πάντα έτσι;
Δεν ήταν ακριβώς το ίδιο πιο παλιά, αλλά το περίμενα και ότι ενδεχομένως να συμβεί. Δεν μου κάνει παράλογο. Από εκεί και πέρα εγώ κρατώ την ίδια στάση που έχω ανέκαθεν σε τέτοια θέματα. Έτσι κι αλλιώς μπαίνοντας στα σπίτια του κόσμου καθημερινά οι άνθρωποι θα μάθουν και θα δουν περισσότερα πράγματα για εμένα. Και ενδεχομένως να δείξω και να πω και εγώ κάποια. Με το δικό μου ρυθμό πάντα και αν και εφόσον πραγματικά θα αισθάνομαι ή θα θέλω να δείξω κάτι παραπάνω. Δεν θέλω να αλλάξω τη στάση μου σε σχέση με αυτά.
Τώρα με βάση τα τελευταία γεγονότα στην επικαιρότητα θέλω να σε ρωτήσω και εσένα για τη συζήτηση που έγινε γύρω από το θέμα του συμφώνου συμβίωσης και την ψήφισή του. Εσύ πώς το είδες όλο αυτό;
Μέσα από την εκπομπή έχω εκφραστεί πολλές φορές για αυτό και νομίζω πως το 2016 δεν θα έπρεπε καν να συζητάμε για το αν θα πρέπει όλοι οι άνθρωποι να έχουν ίσα δικαιώματα, ή να μην έχουν ίσα δικαιώματα επειδή είναι ομοφυλόφιλοι, άσπροι, μαύροι ή κίτρινοι. Χαίρομαι που επιτέλους ψηφίστηκε αυτό το πράγμα και θεωρώ πως θα έπρεπε να είναι αυτονόητο και θα έπρεπε όλοι να λέμε «ναι» στα ίσα δικαιώματα.

Τη νέα χρονιά θα σε δούμε και πάλι στο θέατρο. Πες μας λίγα λόγια για την παράσταση που ετοιμάζεται στο Badminton
Αν όλα πάνε καλά, από τις 16 Μαρτίου θα είμαστε στο Badminton με το Sweet Charity, ένα εκπληκτικό μιούζικαλ σε σκηνοθεσία Chet Walker. Θα έρθει από την Αμερική αυτός ο άνθρωπος που είναι βραβευμένος σκηνοθέτης και χορογράφος και θα κάνουμε αυτήν την υπερπαραγωγή στο Badminton. Θα συμμετέχουν οι : Σμαράγδα Καρύδη, Σταύρος Ζαλμάς, Μέμος Μπεγνής, Νάντια Μπουλέ και τον Ιβάν Σβιτάιλο. Την προσαρμογή του κειμένου θα κάνει ο Γιώργος Καπουτζίδης και γενικά περιμένουμε να ξεκινήσουμε πρόβες στο κομμάτι του τραγουδιού και στο έργο.
Να σε πάω λίγο στα Καλημερούδια και να σε ρωτήσω μέχρι στιγμής πώς είναι η εμπειρία σου από το πρωινό του Mega, μέχρι στιγμής;
Τη δουλειά που κάνω εκεί την μελετάω κάθε μέρα. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να πω ούτε τώρα, ούτε σε ένα χρόνο, ούτε σε δυο χρόνια ότι δεν χρειαζόμαστε καμιά βελτίωση. Εγώ γενικά στη δουλειά μου δεν εφησυχάζομαι, Μου αρέσει, να βελτιώνομαι, να προσαρμόζομαι, να μαθαίνω πράγματα και να τα βάζω μέσα στη δουλειά μου. Και ειδικά σε ένα πρωινό που είναι κάτι ζωντανό και είναι καθημερινός αγώνας. Μου αρέσει πολύ, το έχω αγαπήσει και μου αρέσει η επικοινωνία με τον κόσμο και θέλω όλο και περισσότερο να πηγαίνουμε καλύτερα.

Γενικά συγκριτικά με το θέατρο ή μια ταινία, η τηλεόραση και πόσο μάλλον μια καθημερινή εκπομπή κάνει τον κόσμο να ταυτιστεί με τα πρόσωπα που βλέπει… Το φάσμα του κόσμου που σε βλέπουν είναι ευρύτερο.
Ο κόσμος συνδέεται με τους ανθρώπους που βάζει στο σπίτι του κάθε μέρα, και αυτό είναι φυσιολογικό. Αυτό για να γίνει χρειάζεται και χρόνος. Δεν μπορεί σε δυο μήνες να καταλάβει τι είσαι, ποιος είσαι, να σε μάθει, να σε αγαπήσει ή και να μην σε αγαπήσει. Είναι νωρίς ακόμη και αυτή είναι μια σχέση που για να χτιστεί και να γίνει σταθερή, χρειάζεται χρόνο…
Θα μας αποκαλύψεις τι θα δούμε στα πρωτοχρονιάτικα Καλημερούδια;
Στο πρωτοχρονιάτικο επεισόδιο στα Καλημερούδια θα έχουμε πολλές εκπλήξεις. Ο Ησαΐας Ματιάμπα με τον Μύρωνα Στρατή που είναι ένα δυνατό μουσικό δίδυμο θα μας τραγουδήσουν. Ο Σωτήρης Καλυβάτσης μας λέει διάφορα, μας αποκαλύπτει διάφορα που δεν τα περιμέναμε και παίζουμε κιόλας. Ενώ, έρχεται και ο Παύλος Μανογιανάκης, ο χορευτής μου από το DWTS με τον οποίο έχουμε ετοιμάσει μια έκπληξη που θα δείτε και γενικά θα είναι μια πολύ όμορφη εκπομπή.

Ποια είναι η ευχή σου για τις αναγνώστριες του TLIFE;
Εύχομαι στις αναγνώστριες του TLIFE πρώτα από όλα να πολλαπλασιάζονται και να γίνουν πολλές περισσότερες. Και έπειτα εύχομαι να έχουν την υγεία τους και να βρουν μέσα στο 2016 όση δύναμη χρειάζονται για να πετύχουν όλους τους… τους στόχους.

Καλή Χρονιά!

Συνέντευξη – επιμέλεια κειμένου: Νατάσσα Στρόβιλα
Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More