Σπύρος Χατζηαγγελάκης στο TLIFE: «Ονειρεύομαι να φωτογραφίσω την Μόνικα Μπελούτσι» – Η νέα σειρά και η προσωπική ζωή

Ταλαντούχος, γοητευτικός και ευαίσθητος, ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό μέσα από τη δημοφιλή σειρά του Alpha «Μην αρχίζεις την Μουρμούρα».

Φέτος θα τον απολαύσουμε ως «Άλκη» στην ολοκαίνουρια σειρά «Ο Πρώτος από εμάς», η οποία κάνει πρεμιέρα απόψε Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στις 22:30 στον ΑΝΤ1.

Λίγο πριν την πρεμιέρα της σειράς, ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης αποκαλύπτεται στο TLIFE. Σε αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε ο ταλαντούχος ηθοποιός μιλάει για το ολοκαίνουργιο τηλεοπτικό βήμα του μετά την αποχώρησή του από την «Μουρμούρα», για τη δημοσιότητα αλλά και τις δυο μεγάλες του αγάπες: το φαγητό και τη φωτογραφία.

Φέτος πρωταγωνιστείς στη νέα σειρά του ANT1 «Ο Πρώτος από Εμάς». Πες μας λίγο για την υπόθεση και τον ρόλο που ενσαρκώνεις…

Ως χαρακτήρας είμαι ο «Άλκης», ένας ψυχολόγος, χωρισμένος με ένα παιδί. Κάπως αισθάνομαι ότι είμαι ο πυρήνας της ιστορίας, αφού εξαιτίας ενός απρόβλεπτου περιστατικού που συμβαίνει στη ζωή του επηρεάζεται άμεσα και όλη η υπόλοιπη παρέα των έξι κολλητών φίλων που είναι μαζί χρόνια.

Είναι κάπως η «ομπρέλα» κάτω από την οποία κινείται η βασική ιστορία της σειράς, η ιστορία του «Άλκη». Γίνεται η αφορμή όλοι να κοιτάξουν τη ζωή τους με άλλο μάτι, με άλλο τρόπο, πιο αισιόδοξα.

Ποια είναι τα κοινά σημεία που έχεις με τον «Άλκη»;

Όταν διάβασα το σενάριο ταυτίστηκα αρκετά γιατί έχει μια διαύγεια και μια ψυχραιμία στις δύσκολες στιγμές αυτός ο ήρωας, το οποίο κάπως και μένα με χαρακτηρίζει. Το να μην ξεφεύγω από τα όρια και να νιώθω ο δυνατός μέσα στην παρέα και να είμαι διαυγής στη σκέψη και τις αποφάσεις. Αλλά και η τρυφερότητα που έχει ο ήρωας και εγώ.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις το «Ναι» στη συγκεκριμένη δουλειά;

Πρώτα απ’ όλα το σενάριο. Μόλις είχα φύγει από την «Μουρμούρα», έψαχνα να βρω κάτι και ήθελα να είμαι περισσότερο επιλεκτικός στο επόμενο βήμα μου. Αλλά μου ήρθε ένα σενάριο, το οποίο δεν γινόταν με τίποτα να πω όχι. Η σειρά είναι τόσο καλογραμμένη, αφορά το τώρα, είναι πραγματικοί άνθρωποι, δεν ξεφεύγει από τα όρια της πραγματικότητας. Έτσι κι αλλιώς και η ίδια μας η πραγματικότητα κρύβει τα πάντα μέσα. Οπότε το πόσο αληθινό είναι το σενάριο ήταν το πρώτο που με τράβηξε και από εκεί και πέρα οι συντελεστές, ο σκηνοθέτης, οι υπόλοιπο έξι, το υπόλοιπο καστ. Είχε μόνο θετικά σημεία η πορεία στο να πω «ναι».

Συμμετέχεις σε μια σειρά με αρκετά δημοφιλείς, αγαπημένους και ταλαντούχους ηθοποιούς. Υπάρχει κάποιος ηθοποιός που θα ήθελες να συνεργαστείς και δεν έχει συμβεί ακόμη;

Η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα τα παιδιά, εκτός από την Λένα Δροσάκη. Είχα μια περιέργεια για το πώς είναι ως άνθρωποι, ως χαρακτήρες, ως ηθοποιοί και εξεπλάγην που είναι όλοι τόσο άρτια επαγγελματίες, τόσο υπέροχοι άνθρωποι. Δέσαμε κατευθείαν, μιλάω τουλάχιστον για τους 6 βασικούς που είμαστε η κολλητή παρέα. Πραγματικά εξεπλάγην, δεν έχω να πω το παραμικρό για αυτούς τους ανθρώπους, νομίζω δέσαμε κατευθείαν.

Δεν σκέφτομαι γενικά το μέλλον και τι θα ήθελα να μου προκύψει. Είμαι πολύ χαρούμενος με ό,τι μου έχει έρθει.

Πώς πήρες την απόφαση να αποχωρήσεις από την «Μουρμούρα», ύστερα από 6 χρόνια; Ποια ήταν τα συναισθήματά σου στο τελευταίο γύρισμα; Υπάρχει πάντα ο φόβος του νέου ξεκινήματος στο δικό σου επάγγελμα;

Η απόφαση να αποχωρήσω από τη σειρά ήταν κοινή με την Μαρία Χάνου. Θεωρήσαμε ότι κάναμε τον κύκλο μας, έξι χρόνια ήταν αρκετά για εμάς. Δεν θέλαμε να αρχίσουμε να κουραζόμαστε, ή να βαριόμαστε. Θεωρήσαμε ότι ήταν υπεραρκετό αυτό που συνέβαινε και για αυτό τον λόγο στο τελευταίο γύρισμα η συγκίνηση και η συναισθηματική φόρτιση ήταν τεράστια. Δεν μπορούσαμε καν να κοιταχτούμε καν στα μάτια με την Μαρία πριν τις λήψεις των τελευταίων σκηνών, γιατί θα βάζαμε τα κλάματα και δεν γινόταν την ώρα της σειράς. Ήταν τρομερά ευχάριστο που όλοι οι συντελεστές και το συνεργείο μας ετοίμασαν μια έκπληξη για να γιορτάσαμε το γεγονός ότι θα αποχωρούσαμε.

Πάντα, εννοείται. Μπορεί κάτι να φαίνεται ότι έχει τους καλύτερους οιωνούς, να το κρίνεις διαφορετικά αλλά να είναι κάτι εντελώς άλλο. Οπότε πρέπει να έχεις σκεφτεί νωρίτερα ότι μπορεί να πάει στραβά αλλά δεν περνάει και από το χέρι σου. Πάντα υπάρχει φόβος για αυτό που μπορεί να έρθει.

Τι είναι αυτό που σε ενοχλεί περισσότερο στο κομμάτι «δημοσιότητα»;

Με ενοχλεί όταν παρεμβαίνουν στην προσωπική ζωή μου, ό,τι και αν είναι αυτό. Όταν οι άνθρωποι σε αναγνωρίζουν και γίνονται παρεμβατικοί απέναντί σου. Όταν δηλαδή χάνεις την ιδιωτικότητά σου.

Η προσωπική σου ζωή απασχόλησε αρκετά τα μέσα ενημέρωσης στο παρελθόν. Πώς το διαχειρίστηκες τότε; Τώρα, έχουμε πολύ καιρό να μάθουμε κάτι για σένα… Έχεις αποφασίσει ότι θα κρατήσεις απόσταση;

Δεν ήμουν καθόλου συνηθισμένος σε αυτό και μου φαινόταν εντελώς ξένο και συνεχίζει να μου είναι ξένο. Αλλά νομίζω έχω βρει τους μηχανισμούς να το φέρω στα μέτρα μου.  Έχω αποφασίσει πως θα βγαίνω δημόσια και θα διατυμπανίζω το τι συμβαίνει στην προσωπική ζωή μου. Αυτή είναι μία απόφαση που έχω πάρει για τη ζωή μου. Χιούμορ κάνω!

Εκτός από ηθοποιός, πλέον είσαι και επιχειρηματίας! Πώς τα προλαβαίνεις όλα;

Πολύ δύσκολα αλλά ευτυχώς είναι πράγματα που με γεμίζουν πραγματικά. Δεν μπήκα στον χώρο της εστίασης για να βγάλω λεφτά αλλά επειδή είχα μια πραγματική προσωπική ανάγκη για να κάνω κάτι που αφορά το φαγητό. Μου αρέσει να μαγειρεύω και να φιλεύω τους φίλους μου. Έχω στενή σχέση με την παράδοση, την επαρχία και έτσι έφτιαξα ένα μαγαζί που γέμισε τα δικά μου συναισθήματα. Κάπως πιστεύω πως το οργάνωσα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορώ παράλληλα να κάνω και τη βασική μου εργασία, την υποκριτική.

Μια από τις μεγάλες σου αγάπες είναι και η φωτογραφία. Υπάρχει κάποιο πρόσωπο που ονειρεύεσαι να φωτογραφίσεις;

Ονειρεύομαι να φωτογραφίσω την Μόνικα Μπελούτσι και είναι αλήθεια αυτό. Αλλά δεν νομίζω ότι θα συμβεί ποτέ αυτό. Η φωτογραφία είναι κάτι που μπαίνω και βγαίνω συνεχώς. Υπάρχουν μήνες που δεν καταπιάνομαι καθόλου και υπάρχουν μήνες που πραγματικά θέλω να πω κάτι και μπαίνω στη διαδικασία να φωτογραφίσω ξανά.

Έχουμε δει να φωτογραφίζεις και γυμνά σώματα. Εσύ ο ίδιος θα ένιωθες άνετα να σε φωτογραφίσουν χωρίς ρούχα;

Φυσικά, το γυμνό για μένα είναι κάτι εντελώς φυσικό. Μας δείχνει μια ευαλωτότητα το να είσαι γυμνός μπροστά σε μια κάμερα, η αθωότητα του γυμνού, το ερωτικό του γυμνού. Ό,τι περιλαμβάνει. Το γυμνό για μένα είναι κάτι πολύ όμορφο και φυσικό. Έχω κάνει άλλωστε γυμνή φωτογράφιση και εννοείται θα το έκανα ξανά.

Φωτογραφίες: NDP

Read More

And More