Στα backstage της παράστασης των Ρήγα–Παπούλια! Δες τι είπαν στο TLIFE οι πρωταγωνιστές

Μετά από μια πολύ επιτυχημένη περιοδεία σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, όπου αγαπήθηκε, η θεατρική παράσταση “Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο έχει πάρει πολύ κόσμο στο λαιμό του” επέστρεψε στην Αθήνα και βρήκε το λιμανάκι της στο θέατρο Αθηνά. Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Παρασκευής, το TLIFE συνάντησε το πρωταγωνιστικό δίδυμο Ρήγα – Παπούλια και βρεθήκε στα backstage της παράστασης.

H Εβελίνα Παπούλια ήταν αυτή που μας υποδέχτηκε πρώτη στη σκηνή του θεάτρου. Η γνωστή ηθοποιός καθόταν στον καναπέ που βρίσκεται στο κέντρο της σκηνής, ήταν ευδιάθετη και πολύ χαλαρή. Η ίδια είχε γιορτή και γενέθλια εκείνη τη μέρα και τα μηνύματα που έρχονταν στο κινητό της ήταν πολλά. Λίγο αργότερα, στη σκηνή βρέθηκε και ο Αλέξανδρος Ρήγας για να ξεκινήσουμε τη συνέντευξη.

Οι δυο τους μίλησαν για τη θεατρική παράσταση, τον έρωτα, τη showbiz, τις ατασθαλίες που έχουν κάνει κατά καιρούς και τον… Κοέλιο. Η χημεία μεταξύ τους φαίνεται από την πρώτη στιγμή. Ο Αλέξανδρος είναι πιο προστατευτικός, ενώ η Εβελίνα πιο χαλαρή και ήρεμη… Ενώ, από τη συζήτηση δεν έλειψαν τα αστεία και το ιδιαίτερο χιούμορ των καλλιτεχνών.
Πείτε μας λίγα λόγια για την υπόθεση της παράστασης.
Α. Ρήγας: Το έργο είναι μια κωμωδία γραμμένη για δυο ανθρώπους της showbiz:μια ηθοποιό και έναν σκηνοθέτη που γνωρίζονται σε μια ακρόαση μια παραμονή Πρωτοχρονιάς. Από την ακρόαση περνούν πολλοί και τελευταία της ακρόασης είναι μια κοπέλα που σχεδόν σε κατάσταση εγκλεισμού τον υποχρεώνει να την ακούσει σε διάφορους ρόλους που ερμηνεύει. Εκεί δείχνει το μεγαλείο της αταλαντοσύνης της, αλλά είναι μια κοπέλα που προσπαθεί να κερδίσει τα πάντα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Η δράση μετά το θέατρο μεταφέρεται στο σπίτι του ήρωα, όπου εκεί θα βρεθεί η κοπέλα και θα περάσει μια ακραία νύχτα μαζί του. Το ξημέρωμα της νέας χρονιάς θα τους βρει μαζί, αφού περάσουν από διάφορα στάδια. Μέσα από αυτό θα αναγκαστούν να πουν αλήθειες για τον εαυτό τους και να απαλαχθούν από ψεύδη και κατασκευές του μυαλού τους.

Ο “Κοέλιο” πως μπλέκεται σε αυτήν την υπόθεση;
Α. Ρήγας: Ιδεολογικά το έργο πατά πάνω στην κόντρα Κοελικών και Αντι-κοελικών και τη φράση μέσα από το βιβλίο “Αλχημιστής” που λέει ότι “Αν θέλεις κάτι πολύ όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις”. Αυτό πρεσβεύει και η πλευρά του ρόλου της Εβελίνας και από την άλλη είναι Αντι-κοελικοί που λένε πως δεν υπάρχει κανένα σύμπαν, κανένας Θεός που να ασχολείται μαζί μας, ή και να υπήρχε δεν θα ασχολιόταν. Αυτές είναι ουσιαστικά και οι δυο θεωρίες ζωής που συγκρούονται.

Πόσο κόσμο έχει πάρει τελικά ο Κοέλιο στο λαιμό του;
Ε. Παπούλια: Σαν συγγραφέας δεν μπορείς να ξέρεις πόσο κόσμο έχει πάρει στο λαιμό του. Με δεδομένο ότι ο “Αλχημιστής” έχει γίνει bestseller, μάλλον πολλούς. Σε κάποιους βέβαια, μέσα από μια άλλη ανάγνωση ίσως να τους έκανε καλό. Τα πράγματα είναι όπως θέλεις εσύ να τα μεταφράσεις…
Ποια είναι τα κοινά στοιχεία με τον ρόλο σας;
Ε. Παπούλια: Όταν φτιάχνεις ένα ρόλο είσαι εσύ μέσα σε μια κατάσταση. Μπαίνεις σε μια διαδικασία να βάλεις κάποια πράγματα που ζητά ο σκηνοθέτης και από εκεί και έπειτα διαμορφώνεται ένας ρόλος. Όσον αφορά το χαρακτήρα, δεν έχω καμιά σχέση με την ηρωίδα, αλλά σίγουρα μπαίνει στο ρόλο η τρέλα μου, η παιδική μου αναρχία και η παλαβομάρα. Ο Αλέξανδρος, εξάλλου, όταν γράφει για ‘μένα, οι ρόλοι έχουν μια παιδικότητα, μια πιο αγνή ματιά. Εγώ πιστεύω πως έχουν μια εξυπνάδα και πονηριά και κάποιες στιγμές ο θεατής μπορεί να πει “Είναι χαζή αυτή!”.

Πώς προέκυψε η συγκεκριμένη συνεργασία. Ήταν ένας ρόλος που γράφτηκε για την Εβελίνα εξ’ αρχής;
Α. Ρήγας: Το είχαμε κουβεντιάσει έτσι και αλλιώς. Είχαμε πει πως θα γράψουμε κάτι για να παίξουμε μαζί. Με τον Δημήτρη Αποστόλου μας ήρθε η ιδέα να φτιάξουμε αυτό κι έτσι ήρθε η συνεργασία.
Πώς είναι η μεταξύ σας χημεία;
Ε. Παπούλια: Τέλεια. Δοκιμασμένη θα έλεγα.
Α. Ρήγας: Γι’ αυτό θα πρέπει να ρωτήσουμε το κοινό, αν του αρέσει αυτό που βγάζουμε. Εγώ νιώθω πολύ ασφαλής με την Εβελίνα.
Έχετε βρει, δηλαδή, ο ένας τα “πατήματα” του άλλου;
Ε. Παπούλια: Δεν το συζητώ. Μιλάμε πια με τα μάτια
Α. Ρήγας: Είμαστε ένα χρόνο σε αυτήν την παράσταση που κάναμε την περιοδεία και έχει “λιώσει” πολύ μέσα μας. Κάναμε πολλές στάσεις και σε αθηναϊκά θέατρα και τώρα κλείνουμε στην Αθήνα, από όπου ξεκινήσαμε.

Τι δυσκολίες έχετε αντιμετωπίσει στον καλλιτεχνικό χώρο;
Ε. Παπούλια: Για κάποιους είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα στο χώρο της showbiz και για άλλους όχι. Δεν υπάρχει συνταγή. Μια χρονιά μπορεί να είναι πολύ καλή και μια άλλη όχι. Τα πράγματα είναι ρευστά σε αυτήν τη δουλειά. Όταν κάθε έξι μήνες είσαι άνεργος, σημαίνει πως για να μπορέσεις να μην μείνεις άνεργος, πρέπει να τρέχεις για την επόμενη δουλειά, τη στιγμή που χαίρεσαι τo project στο οποίο βρίσκεσαι τώρα. Δεν είναι πολύ εύκολο.
Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας βήματα;
Ε. Παπούλια: Δεν ξέρουμε ακόμη. Έχουμε την παράσταση, Εγώ λογικά θα κάνω κάποιες εμφανίσεις στο MuzicAll με την ομάδα “Zand the Band”. Αλλά δεν έχουμε κάτι σίγουρο ακόμη.
Α. Ρήγας: Εγώ, για τρία χρόνια θα παίζουμε ακόμη την Κοέλιο. Γιατί υπάρχουν πολλά μέρη που δεν έχουμε πάει. Θα παίξουμε ακόμη σε πολλά θέατρα, μέχρι να γεράσει η Εβελίνα, γιατί εγώ είμαι αγέραστος. (γέλια) Αστειεύομαι ασφαλώς. Πάντως υπάρχουν σκέψεις για πολλά πράγματα.

Θα συνεργαστείτε στο θέατρο με την Δέσποινα Βανδή;
Α. Ρήγας: Κουβέντες έχουμε κάνει με την Δέσποινα, αλλά δεν έχουμε ετοιμάσει κάτι, ούτε μπορούμε να πουμε ότι είναι σίγουρο. Έχει γίνει μια συζήτηση, αλλά μέχρι εκεί.
Πολλοί καλλιτέχνες σε κάποια στιγμή της ζωής του βιώνουν τη μοναξιά, περνούν από κατάθλιψη, κάνουν καταχρήσεις. Εσείς έχετε κάνει κάποιες καταχρήσεις;
Ε. Παπούλια: Εγώ προσωπικά “όχι”. Είναι δύσκολο το επάγγελμα που κάνουμε. Εγώ μέσα μου νιώθω αρκετά χορεύτρια και είμαι πειθαρχημένη. Ό,τι κάνεις είναι ένα είδος αθλητισμού. Δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία γιατί ξέρω ότι θα χάσω από αυτό. Σαν ηθοποιός πιστεύω πως όλοι έχουμε μια έντονη ανασφάλεια για το τι θα γίνει: Άλλοι με την εικόνα, άλλοι με την ηλικία, άλλοι με την ανεργία. Αυτό μπορεί να σε πάρει από κάτω. Μπορεί να έχω κάνει καταχρήσεις, αλλά συνειδητά και είμαι έξω από αυτό. Προτιμώ να είμαι “θεατής” κάποιων πραγμάτων.
Α. Ρήγας: Εγώ θα κρατήσω την τελευταία φράση της Εβελίνας και θα πω, ότι όσες φορές έχω ξεφύγει από το μέτρο, είχα την αίσθηση πως έπρεπε να το βιώσω και να καλύψω ένα κενό, μια “αναπηρία”. Όποτε έχω βρεθεί σε ακραίες καταστάσεις είχα την αίσθηση ότι θα τελείωνε ή θα του έβαζα ένα τέλος. Μια άρρωστη περίοδο, μπορώ να το διακρίω, γι’ αύτό είμαι και λίγο ήσυχος με αυτό. Το αλκοόλ, οι καταχρήσεις, η κατάθλιψη, οι ουσίες ακούγονται σε αυτό το χώρο, χωρίς να σημαίνει ότι αποτελείται από άρρωστους ανθρώπους, απλώς αυτός ο χώρος παίρνει μεγαλύτερη δημοσιότητα.
Ποια ήταν η πιο όμορφη στιγμή που έχετε περάσει μαζί στη σκηνή;
Ε. Παπούλια: Ήταν όταν ανακαλύπτω πάνω στη σκηνή ότι δεν έχω το όπλο στο σάκο μου και δεν μπορούμε να πάμε παρακάτω το έργο (γέλια). Ο πανικός ζωγραφισμένος. Εμένα μου αρέσουν βέβαια, αυτά τα απρόοπτα στη σκηνή. Θέλω να αυτοσχεδιάζω…
Α. Ρήγας: Εγώ τρομοκρατούμε, πανικοβάλομαι και τσαντίζομαι στη σκηνή. Δεν θέλω από ένα δικό μου λάθος να χαλάσω το παραμύθι, τη μαγεία στο κοινό. Στενοχωριέμαι σε τέτοιες καταστάσεις.

Μετά τη συνέντευξη, οι δυο τους βρέθηκαν στα παρασκήνια και ετοιμάστηκαν για την παράσταση. Το θέατρο είχε γεμίσει από τους θαυμαστές τους, ενώ στις πρώτες θέσεις βρέθηκε και ο πατέρας της Εβελίνας, που ήταν εκεί για να της ευχηθεί.

Δες φωτογραφίες από τα backstage:

Δες φωτογραφίες από την παράσταση:


Το θέατρο Αθηνά!


Η Εβελίνα Παπούλια στη σκηνή!


Το πρωταγωνιστικό διδυμο!


Σκηνή από την παράσταση!

Read More

And More