Θανάσης Βισκαδουράκης στο TLIFE: Το θέατρο, η τρυφερή εξομολόγηση για τη σύζυγό του και η συμβουλή του Θέμου Αναστασιάδη

Ταλέντο, χιούμορ, υπευθυνότητα και αγάπη είναι μερικές από τις λέξεις που χαρακτηρίζουν τον Θανάση Βισκαδουράκη. Ο αγαπημένος ηθοποιός δεν απολαμβάνει μόνο την επαγγελματική επιτυχία αλλά τα τελευταία χρόνια ζει την απόλυτη ευτυχία στο πλευρό της συζύγου του Κατερίνας και του μονάκριβου γιου τους, Ιερώνυμου.

Ο πρωταγωνιστής δυο άκρων επιτυχημένων παραστάσεων τη φετινή σεζόν απέκτησε μια ονειρεμένη οικογένεια που ποτέ δεν πίστευε ότι θα του έρθει στη ζωή, με την καθημερινότητά του να είναι γεμάτη χαμόγελα και ευτυχισμένες στιγμές.

Ο Θανάσης Βισκαδουράκης μιλάει αποκλειστικά στο TLIFE για τη φετινή θεατρική σεζόν, τη γυναίκα της ζωής του Κατερίνα Γιώτα, τον ερχομό του γιου τους αλλά και το γεγονός ότι εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος στο πλευρό του Νίκου Χαρδαλιά.

Θανάση, φέτος το πρόγραμμά σου είναι γεμάτο. Πες μου λεπτομέρειες για το «Σεσουάρ για δολοφόνους» και για το «Όνειρο Καλοκαιρινής νύκτας»

Αυτή την περίοδο είμαι σε δύο παραστάσεις. Η πρώτη είναι το «Σεσουάρ για Δολοφόνους» στο θέατρο Λαμπέτη και η δεύτερη το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νυκτός» στο θέατρο Αλίκη στην παιδική σκηνή. Είναι δύο παραστάσεις, παραγωγής των Αθηναικών Θεάτρων.

Η βραδινή παράσταση είναι ένα έργο που παίζεται τα τελευταία τρία χρόνια, τρία χρόνια επιτυχίας. Την απόδοση και τη διασκευή την έχει κάνει ο φοβερός, ο απίστευτος άνθρωπος, Θοδωρής Πετρόπουλος με αυτή την ήρεμη προσωπικότητα και την δυνατή του πένα. Έχει γράψει ένα έργο που είναι ευτυχία να το ερμηνεύουν οι ηθοποιοί. Ο σκηνοθέτης μας είναι ο αεικίνητος Νικορέστης Χανιωτάκης.

Οι φοβεροί συνάδελφοί μου, ο απίστευτος Δημήτρης Μακαλιάς, ο φοβερός Ιωάννης Απέργης, η Άνδρη Θεοδότου, το μέτρο του θεάτρου, ο Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου, που ήταν η έκπληξη για μένα και η Αρετή Πασχάλη, η δυναμική της σκηνής. Η παράσταση έχει πολύ γέλιο, είναι διαδραστική, γιατί μαζί με εμάς συμπρωταγωνιστούν και οι θεατές. Είναι μια ωραιότατη και ευφάνταστη παράσταση και τυχεροί είναι οι θεατές που την παρακολουθούν.

Η δεύτερη παράσταση είναι το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νυκτός» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη. Για μένα ο Δημήτρης είναι ένας φύλακας άγγελος, ένας σκηνοθέτης που κάνει ευτυχισμένα τα παιδιά και τους γονείς. Οι παραστάσεις τους έχουν ήχο, χρώμα, ζωντάνια, έχουν αγάπη και σεβασμό. Είμαι τυχερός που συναντήθηκαν οι δρόμοι μας.

Ήρθε ο γιος σου να σε δει στο θέατρο; Σου έκανε κάποιο σχόλιο μετά;

Ο γιος μου είναι ένας αυστηρός κριτής. Φέτος του έχει κλέψει την καρδούλα του, η βραδινή παράσταση, το «Σεσουάρ για Δολοφόνους». Του αρέσει πολύ να έρχεται και να κάθεται μπροστά με τον γιο του Δημήτρη Μακαλιά. Ξέρουν όλο το έργο, το παρατηρούν, βάζουν το κοινό μέσα στην κατάσταση και εμείς οι μπαμπάδες περνάμε πολύ όμορφα και είμαστε υπερήφανοι για τα παιδιά μας. Είναι παράσταση για μεγάλους, αλλά ο μικρός θέλει να είναι περισσότερο στο θέατρο Λαμπέτη, παρά στην παιδική.

Έχεις σκεφτεί να επιστρέψεις στην τηλεόραση; Είχες τηλεοπτικές προτάσεις φέτος;

Δεν είχα καμία πρόταση για σήριαλ. Είχα προτάσεις για το J2US και το Your Face Sounds Familiar. Ευχαριστώ και τις δυο παραγωγές αλλά δεν ενέδωσα γιατί δεν μου το επιτρέπουν οι χρόνοι με τα θέατρα και παράλληλα με την Περιφέρεια της Αττικής.

Αισθάνεσαι ότι έχεις μια ευθύνη παραπάνω, αναλαμβάνοντας σύμβουλος του Περιφερειάρχη;

Εννοείται ότι αισθάνομαι πως έχω μια ευθύνη παραπάνω. Ευτυχώς από μικρό παιδί έχω «παντρευτεί» την ευθύνη. Πάντα μου άρεσε και πάντα με γέμιζε το να είμαι υπεύθυνος. Δεν ξεχνάω ότι ο κόσμος με ψήφισε, πήγε στις κάλπες, έριξε τη ψήφο του. Αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο της δημοκρατίας και αν μη τι άλλο πρέπει να το σεβαστώ, να τους ακούσω και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο για όλους.

Θέατρο, Περιφέρεια, οικογένεια, γάμος. Πώς τα προλαβαίνεις όλα;

Το θέμα δεν είναι πώς τα προλαβαίνω… Νιώθω πολύ ευλογημένος και τυχερός που έχω συνοδοιπόρους στη ζωή μου την όμορφη οικογένεια μου, την Κατερίνα και τον γιο μου, Ιερώνυμο, δύο θέατρα και την Περιφέρεια της Αττικής. Με πειθαρχία και σωστό προγραμματισμό όλα γίνονται. Απλώς η ζωή δεν θέλει γκρίνιες! Με χαρά προλαβαίνω και τα τρία.

Πρόσφατα μίλησες για τη δυσκολία του να γίνετε γονείς αλλά και πόσο σας έδεσε η δημιουργία της οικογένειας με τη σύζυγό σου, Κατερίνα. Θες να μας μιλήσεις για αυτό;

Η πιο σημαντική λέξη είναι η δημιουργία, φέρνουμε κάτι νέο στη ζωή, ένα μωρό, έναν αρχάγγελο. Έγινε ένα θαύμα μπροστά μας! Ήρθε στη ζωή μας ένα υγιέστατο παιδάκι, μας ομόρφυνε και μας άλλαξε τη ζωή. Μας άλλαξε τα πάντα. Ο γιος μας είναι ο οδηγός και εμείς ακολουθούμε. Αλλιώς το φανταζόμαστε και αλλιώς έρχεται…

Στο μυαλό μας όλη η σύγχρονη κοινωνία τα έχουν όλα ιδεατά, έλα όμως που δεν είναι. Θέλει πολλή υπομονή και προσευχή για να σου στείλει ο Θεός ένα τυχερό και υγιέστατο παιδί. Θυμάμαι μου έλεγε ο συγχωρεμένος Θέμος Αναστασιάδης: «Δεν θα το πεις, ποτέ και σε κανέναν, αν το μωρό δεν έρθει δίπλα σε σένα και στην Κατερίνα, μέχρι οι γιατροί να σου το φέρουν δίπλα σου. Μέχρι τότε θα το έχεις επτασφράγιστο μυστικό, να το ξέρει ένας ή δύο το πολύ».

Μετά το συνειδητοποίησα… Με την απώλεια του πρώτου παιδιού, που από την υπερβολική μας χαρά το είχαν μάθει όλοι και είχαμε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Το να χάσεις ένα παιδί είναι ένα ανείπωτο μυστικό που το ξέρουν όλες οι γυναίκες. Όταν συνέβη, μάθαμε ότι έχει συμβεί σε πολλές οικογένειες. Απλά δεν το ξέραμε και ειδικά και εγώ που δεν είχα καμία σχέση από παιδί με οικογένεια.

Τι θαυμάζεις περισσότερο στην Κατερίνα; Έχετε χρόνο για εσάς;

Η σύζυγος μου είναι όμορφη, είναι σέξι, είναι ευαίσθητη, συγκαβατική. Έχει γίνει μια πολύ δυνατή μαγείρισσα, έχει εξελιχθεί και έχει ξεπεράσει και τη μάνα της. Αυτό που βλέπω πάνω της και μου αρέσει περισσότερο είναι ότι αγαπάει υπερβολικά τον γιο της. Συνέχεια τον αγκαλιάζει, τον φιλάει, τον βλέπει και λιώνει! Αυτά τα συναισθήματα μου τα έχει μεταφέρει και σε μένα.

Μετά από 7 χρόνια καταφέραμε να βγούμε για πρώτη φορά βράδυ οι δυο μας. Βγήκαμε και διασκεδάσαμε σε νυχτερινό μαγαζί. Όταν ήρθε στη ζωή ο γιος μας, είπαμε ότι θα προηγείται το παιδί και μετά εμείς. Δεν κοιτάξαμε ποτέ να βγούμε, είπαμε μόνο αν μας το επιτρέψουν οι καταστάσεις θα το βγούμε. Και να μη βγούμε, δεν θα μας πείραζε καθόλου!

Έχουν περάσει πέντε μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες της Θεσσαλίας. Πήρατε τα χρήματα της αποζημίωσης; Πώς είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή;

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ καταρχήν στον Νίκο Ευαγγελάτο και την Τατιάνα Στεφανίδου και σε όλους τους δημοσιογράφους, που ανέδειξαν και πρόβαλαν το θέμα με τις πλημμύρες. Στήριξαν αυτές τις οικογένειες. Μετά την εκπομπή Live News, επεστράφησαν τα χρήματα στον πεθερό μου που είχαν πάρει οι εισπρακτικές και το κράτος έδωσε οικονομική βοήθεια στους πληγέντες. Ελπίζω να δώσει και περισσότερη βοήθεια, γιατί την έχουν πολλή ανάγκη. Είναι δράμα να χάνεις τα πάντα, το σπίτι σου, εκεί που μεγάλωσες, εκεί που έκανες τα όνειρά σου. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Οι άνθρωποι κατάφεραν μέσα σε αυτή τη μεγάλη καταστροφή να σωθούν από το νερό που τους έπνιξε κυριολεκτικά, που πέρασε και τα κεραμίδια των σπιτιών τους. Το νερό έμεινε εκεί για 22 ολόκληρες μέρες. Οι εικόνες τώρα είναι εγκατάλειψης και καταστροφής. Δεν βλέπεις άνθρωπο, τα φώτα είναι λιγοστά. Μια περιοχή που έσφυζε από ζωή και καφενεία και μαγαζιά, δεν υπάρχει τίποτα. Η λάσπη είναι παχιά, δεν μπορείς να περπατήσεις… Τρέμω να ανέβω το Πάσχα στο χωριό, φοβούμενος τι θα δω. Ήταν ένας τόπος ευλογημένος και ένας τόπος που είχε αγαπήσει πολύ ο γιος μου.

Read More

And More