Χριστίνα Σάλτη στο TLIFE: Το νέο τραγούδι, η ιταλική φιλολογία και η ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής

Η Χριστίνα Σάλτη αποτελεί μια από τις πιο ταλαντούχες τραγουδίστριες της γενιάς της και με σταθερά βήματα έχει καταφέρει να δώσει το δικό της στίγμα στην ελληνική μουσική σκηνή.

Μπορεί να σπούδασε στο τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ωστόσο γρήγορα την κέρδισε η μουσική και το τραγούδι. Η Χριστίνα Σάλτη ξεκίνησε να τραγουδάει από μικρή ηλικία και πλέον έχει στο ενεργητικό της πολλές επιτυχίες.

Η ταλαντούχα τραγουδίστρια συνεχίζει τα επιτυχημένα δισκογραφικά της βήματα κάνοντας την έκπληξη, καθώς το «Σάββατο», σε μουσική και στίχους του Apon, είναι ένα κομμάτι διαφορετικού μουσικούς ύφους από τα προηγούμενα singles της.

Η Χριστίνα Σάλτη παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη στο TLIFE και μίλησε για το νέο της τραγούδι, την ενασχόλησή της με την μουσική αλλά και το πώς τα τραύματα του παρελθόντος την δυνάμωσαν.

Τι είναι αυτό που διαφέρει στο νέο σου κομμάτι «Σάββατο» από τις προηγούμενες δουλειές σου;

Το νέο μου κομμάτι με τίτλο «Σάββατο» που κυκλοφορεί από την Panik Platinum σε μουσική και στίχους του Apon και παραγωγή του IAmStrong διαφέρει σίγουρα παραγωγικά από τις προηγούμενες δουλείες μου. Είναι ένα πολύ φρέσκο και σημερινό κομμάτι. Γενικότερα, σε όλες τις κυκλοφορίες προσπαθώ τα τραγούδια που επιλέγω να είναι φρέσκα για την περίοδο που κυκλοφορούν. Η συγκεκριμένη παραγωγή που υπάρχει στο νέο μου κομμάτι είναι μια νέα τάση τώρα στην μουσική βιομηχανία που μου αρέσει πολύ. Στο «Σάββατο» όταν το άκουσα πρώτη φορά, με κέρδισε κυρίως η μελωδία και ο στίχος του.

Με ποιο κριτήριο επιλέγεις τα τραγούδια που θα ερμηνεύσεις;

Όπως συνέβη και με τη νέα μου κυκλοφορία, έτσι και με όλες τις προηγούμενες επιλέγω τα κομμάτια με βάση το πόσο με αγγίζουν συναισθηματικά την εκάστοτε περίοδο.

Πώς από την ιταλική φιλολογία αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μουσική;

Η αλήθεια είναι πως προσπαθούσα παράλληλα να τα βγάλω πέρα και με τη σχολή γιατί με το που πέρασα ξεκίνησα να τραγουδάω επαγγελματικά και ήταν full time δουλειά. Επομένως, λίγο χρόνος απέμενε για διάβασμα και παρουσία στην σχολή. Απλώς είχα σαν στόχο να πάρω το πτυχίο μου κάποια στιγμή κι ας μην ασχολιόμουν ποτέ με τα Ιταλικά.

Έχεις δηλώσει την επιθυμία σου να πας στην Eurovision. Αν σου γινόταν πρόταση θα είχες δεύτερες σκέψεις ή νιώθεις έτοιμη;

Παλιότερα είχαμε κάνει μία πρόταση στην ΕΡΤ μαζί με την εταιρεία μου την Panik. Ωστόσο δεν προχώρησε αυτό. Αν μου γίνει κάποια στιγμή η πρόταση, φυσικά και θα το σκεφτόμουν να βρεθώ στην σκηνή της Εurovision εκπροσωπώντας την χώρα μου. Είναι μια τεράστια πρόκληση και μαγική εμπειρία.

Το περασμένο καλοκαίρι κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που σε ήθελαν σε σχέση με τον Κύπριο τραγουδιστή, Χριστόφορο Ηλία. Σε ενοχλούν όταν τα ΜΜΕ ασχολούνται με την προσωπική ζωή σου;

Η αλήθεια είναι πως τα media δεν έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα με την προσωπική μου ζωή γιατί και εγώ η ίδια δεν την προβάλλω ιδιαίτερα! Προσπαθώ, πάντως, για την ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής, ώστε να είμαι ήρεμη και πλήρης συναισθηματικά σε όλες τις φάσεις της ζωής μου.

Έχεις μιλήσει ανοιχτά για την ενδοοικογενειακή βία που υπήρχε στο σπίτι σου. Όλα αυτά που βίωσες έχουν επηρεάσει τις σχέσεις σου ως ενήλικη;

Μίλησα για τα τραύματα μου, κάποια στιγμή που ένιωσα την ανάγκη πως μπορώ να τα μοιραστώ και να τα εκθέσω. Από εκεί και πέρα νιώθω δυνατή, κοιτάμε μπροστά γιατί τα τραύματα ακόμη και τα ψυχικά δεν είναι ωραίο να τα «ξύνουμε» συνέχεια και δημόσια.

Έχεις πει ότι μέσα σου έχεις συγχωρέσει τον πατέρα σου. Πόσο εύκολο ήταν αυτό;

Ο πατέρας μου έχει φύγει εδώ και σχεδόν τρία χρόνια. Η διαδικασία της συγχώρεσης έχει διαφορετικό χρόνο και τρόπο για τον κάθε άνθρωπο και είναι εντελώς προσωπική. Όλοι κρύβουμε μέσα μας τη δύναμη της συγχώρεσης. Απλώς όπως ανέφερα και πριν, έχουμε διαφορετικό χρόνο που μπορούμε να την εκφράσουμε.

Σε συνέντευξη σου έχεις αποκαλύψει ότι πολλές φορές έχεις δεχτεί bullying για τις αυξομειώσεις στο βάρος σου, πώς το διαχειριζόσουν εκείνη την περίοδο;

Πιστεύω πως είμαι μια γυναίκα κανονική, φυσιολογική και υγιής. Υπάρχουν περίοδοι που έχω αυξομειώσεις βάρους όπως οι περισσότεροι άνθρωποι άλλωστε. Παλιότερα είχα δεχτεί κάποιες φορές κριτική όταν τα κιλά μου δεν εξυπηρετούσαν ένα συγκεκριμένο σωματότυπο που υπήρχε ως πρότυπο. Πλέον αυτά τα στερεότυπα έχουν εξαλειφθεί έως ένα βαθμό, δυστυχώς όχι εντελώς.

Σήμερα, αν ακούσεις κάποιο σχόλιο που να αφορά τα κιλά ή την εμφάνιση σου θα δώσεις βάση ή πλέον σε αφήνουν ανεπηρέαστη τέτοιου είδους σχόλια;

Θα σου έλεγα πως σήμερα δεν δίνω βάση σε τέτοιου είδους σχόλια. Προσπαθώ να είμαι υγιής και να προσέχω τον εαυτό μου όσο το δυνατόν περισσότερο.

Το νέο τραγούδι της Χριστίνα Σάλτη που κυκλοφορεί από την Panik Platinum

Read More

And More