Motel: Μια ζωντανή εγκατάσταση για τη λατρεία του άλλου

Στον ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό χώρο των δωματίων του metamatic:taf, η Ρουμελιωτάκη δημιουργεί με τη συνέργεια 5 περφόρμερ και του αβαν-γκαρντ μουσικού καλλιτέχνη Biomass (Πάνος Κυβελέας), ένα εφήμερο «Motel» στην καρδιά της πόλης, μια ζωντανή εγκατάσταση αφιερωμένη στην τελετουργία της λατρείας και της πίστης στον άλλο.
Ο θεός, η μητέρα, ο αγαπημένος, η αγαπημένη, ως αρχέτυπα πίστης και λατρείας, μπλέκονται μεταξύ τους με αναπάντεχες συνδέσεις σε μια πρωτότυπη χωρική αφήγηση. Η δημιουργός της περφόρμανς στήνει έναν αστερισμό προσωπικών αφηγήσεων, εν απουσία λέξεων και μας καλεί να περιδιαβούμε στον κόσμο αυτό αφήνοντάς μας να οργανώσουμε με το δικό μας τρόπο τη σειρά και την αλληλουχία των εικόνων.
Έχοντας ως μήτρα τον Alessandro Moreskie και το Ave Maria, οι εικόνες, η ίδια η αφήγηση είναι μια σύνθεση κειμένων, τραγουδιών, σκέψεων, συνειρμών, καθημερινοτήτων. Εικόνες στις οποίες συναντιούνται ο Ζεάμι με τον Μπατάιγ, τον Τζελαλαντίν Ρουμί, τον Μαζόχ, τον Άγιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή, τον Βάλτερ Σούμπαρτ. Δημιουργώντας τις τελετουργίες λατρείας των ηρώων μέσα σε ένα εμμονικό σύμπαν επαναληπτικότητας.
Κάθε δωμάτιο και μια ιστορία, μια αφήγηση, μια εξομολόγηση. Τέσσερα δωμάτια με τέσσερις διαφορετικές δράσεις των 15 λεπτών οι οποίες παρουσιάζονται σε επανάληψη. Ο θεατής καλείται να βρίσκεται στο metamatic:taf αυστηρά στις 19.45 στιγμή κατά την οποία ξεκινάει η περφόρμανς, να ανεβεί στα δωμάτια και να περιηγηθεί με το χρόνο που εκείνος ορίζει, την παραμονή του στον κάθε χώρο.
Το «Motel» θα παρουσιάζεται από την Πέμπτη 10 Μαρτίου, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στις 19.45 στο metamatic:taf (Νορμανού 5, Μοναστηράκι) με ελεύθερη συνεισφορά, ενώ οι κρατήσεις είναι απαραίτητες εξαιτίας περιορισμένου αριθμού θέσεων. Παίζουν ο Αντώνης Βούλτσος, ο Ορφέας Γεωργίου, η Λία Αγλαΐα Καράμπελα, η Ελισάβετ Λουμπαρδιά, η Ειρήνη Ρουμελιωτάκη, η Λήδα Τουλουμάκου.
Το «Motel» δε θα μπορούσε να έχει πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη στήριξη ορισμένων ανθρώπων για το λόγο αυτό η δημιουργική ομάδα ευχαριστεί ανοιχτά την Έλενα Αγγελοπούλου, τη Βάσια Βαλκανιώτη, τον Κώστα Βενέτη, τη Σοφία Γεωργίου, τη Ράνια Καπετανάκη, τη Μέλπω Κασαπίδου, την Κυριακή Μπουμπούκη, τον Γιάννη Πάσχο, τον Γιάννη Ρουμελιωτάκη, την Κατερίνα Σκουλουδάκη, τον Δημήτρη Σταμάτη, την Κατερίνα Χατζησπύρου, τον Dean Manning και το βιβλιοπωλείο «Ναυτίλος» για την ανυπολόγιστη συμβολή τους.

Read More

And More