Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ισόβια κάθειρξη και 11 χρόνια και έξι μήνες η ποινή που του επιβλήθηκε

Ισόβια και κάθειρξη 11 ετών και 6 μηνών στον Μπαμπη Αναγνωστόπουλο. Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε ομόφωνα το δικαστήριο στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για όλα τα αδικήματα που του αποδίδονται. Καταπέλτης η εισαγγελέας.

Η εισαγγελέας πρότεινε να του επιβληθεί για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς η ποινή της ισόβιας κάθειρξης που, όπως είπε, πιο δίκαιη ποινή δεν υπάρχει.

Επιπλέον, ζήτησε να του επιβληθεί για τη θανάτωση του ζώου κάθειρξη δέκα ετών και άλλα δύο έτη για τις πλημμεληματικές ψευδείς καταθέσεις, όπως και χρηματική ποινή.

Τακτικοί δικαστές και ένορκοι κατέληξαν μετά από διάσκεψη περίπου δύο ωρών, ότι ο 33χρονος πιλότος θα πρέπει να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κακοποίηση ζώου και για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

Ο κατηγορούμενος παρέμεινε ανέκφραστος κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας.

«Οι ένορκες βεβαιώσεις είναι διθυραμβικές, μέχρι το έγκλημα που διέπραξε είχε εξέχουσα υπηρεσιακή ζωή και μια καλή οικογενειακή ζωή. Τα εγκλήματα έχουν χαρακτήρα όμως που δικάστηκε, έχουν χαρακτήρα ειδεχθούς και έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην κοινωνία. Τι να κάνω όταν ακούω πως είχε ασφαλίσει τη γυναίκα του για να έχει μια καλή ζωή, αφού τη σκότωσε. Χάνεται αμέσως η ισορροπία» είπε η εισαγγελέας.

Read More

And More