Μπαράκ Ομπάμα: Η επιστολή σε πρώην σύντροφό του που ήρθε στο φως – «Κάνω έρωτα με άνδρες, αλλά στη φαντασία»

Ο Μπαράκ Ομπάμα, φαίνεται ότι είχε και μια άλλη σεξουαλική πλευρά, την οποία κρατούσε μόνο στο επίπεδο της φαντασίας του, καθώς ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ είχε γράψει σε επιστολή που έστειλε σε πρώην σύντροφό του πριν από 41 χρόνια ότι κάνει έρωτα με άνδρες, αλλά στη φαντασία του.

Στο φως βγήκε μια επιστολή που είχε στείλει το 1982 ο Μπαράκ Ομπάμα σε γυναίκα με την οποία είχε σχέση. Ο 21χρονος τότε Μπαράκ Ομπάμα και μετέπειτα πρόεδρος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε γράψει ότι κάνει έρωτα με άνδρες καθημερινά, αλλά μόνο μέσω της φαντασίας του.

«Όσον αφορά στην ομοφυλοφιλία, πρέπει να πω ότι πρόκειται για μια προσπάθεια να απομακρυνθεί κανείς από το παρόν. Μια άρνηση, ίσως, να διαιωνίσει την ατελείωτη φάρσα της επίγειας ζωής. Βλέπεις, κάνω έρωτα με άνδρες καθημερινά, αλλά στη φαντασία», έγραψε ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στην τότε σύντροφό του Άλεξ ΜακΝίαρ τον Νοέμβριο του 1982.

«Ελπίζω να μπορώ να σκέφτομαι με ανθρώπινους όρους και όχι ως γυναίκα σε διαμάχη με τους άνδρες. Ωστόσο, επιστρέφοντας στο θέμα του σώματος, βλέπω ότι έχω γίνει άνδρας – και σωματικά – και έτσι επιλέγω να αποδεχτώ αυτό το γεγονός», πρόσθεσε.

Κομμάτια της επιστολής έβγαλε στη δημοσιότητα στο νέο του βιβλίο ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ιστορικός, Ντέιβιντ Γκάροου.

Η επιστολή πάντως, ανήκει στο Πανεπιστήμιο Emory, το οποίο δεν επιτρέπει τη φωτογράφιση ή την απομάκρυνσή της. Ένας φίλος του Γκάροου, όμως, ο Χάρβεϊ Κλερ, κατόρθωσε να δει την επιστολή και να την φωτογραφήσει και έστειλε το περιεχόμενό της στον συγγραφέα.

Πηγή: Newsit

Read More

And More