Μπαράζ τρόμου στην Αθήνα από τα “δέματα-βόμβες” – Αποδέκτης και ο Μπερλουσκόνι

Πάνω από έντεκα εκρήξεις, ελεγχόμενες και μη έχουν γίνει από χθες το μεσημέρι στην καρδιά της Αθήνας. Δέματα-βόμβες έχουν σκορπίσει τον πανικό με αποτέλεσμα πλέον κάθε φάκελος να θωρείται ύποπτος!

Συναγερμός έχει σημάνει σε αντιτρομοκρατική και αστυνομία. Φαίνεται πως οι δράστες είχαν καταφέρει να αποστείλουν και άλλους φακέλους, άγνωστο πόσους!

‘Ολες οι πρεσβείες και τα προξενεία είναι σε κόκκινο συναγερμό και οι υπάλληλοι έχουν ειδικές εντολές να τηλεφωνούν στους αποστολείς δεμάτων και φακέλων και να “τσεκάρουν ” οτι όντως τα έχουν αποστείλει και δεν είναι δέματα – βόμβες.

Το χρονικό των εκρήξεων

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο πιλότος της πτήσης από Αθήνα προς Λιέγη μέσω Παρισίου ενημερώθηκε ότι υπήρχε ένας ύποπτος φάκελος στο αεροπλάνο με αποδέκτη τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Αμέσως ο πιλότος προσγείωσε το αεροσκάφος στην Μπολόνια όπου μετά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για δέμα βόμβα.

Περίπου στις 20.00 δύο δέματα βόμβες στο Ελ. Βενιζέλος, το ένα για Europol και για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Το βράδυ της Τρίτης μετά από μία ημέρα ολόκληρη με πολλά δέματα βόμβες να τρομοκρατούν όλη τη χώρα, ήρθαν και τα δύο δέματα στον εμπορευματικό σταθμό του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, τα οποία μετά από έρευνα προέκυψαν ότι είναι και τα δύο βόμβες και θα γίνει η εξουδετέρωσή τους με ελεγχόμενη έκρηξη. Το πρώτο δέμα προοριζόταν σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt για την Europol και το δεύτερο για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Συναγερμός έχει σημάνει σε αντιτρομοκρατική και αστυνομία. Φαίνεται πως οι δράστες είχαν καταφέρει να αποστείλουν και άλλους φακέλους, άγνωστο πόσους αν και το απόγευμα έγινε γνωστό ότι ένα ύποπτο δέμα στη Μέρκελ και έχει σημάνει συναγερμός.

Οι αξιωματούχοι ασφαλείας στη Γερμανία εντόπισαν εκρηκτικά μέσα στον φάκελο για την Μέρκελ, ενώ τα περισσότερα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το ύποπτο δέμα εστάλη από την Αθήνα

Πριν από αυτό το πακέτο, η τελευταία έκρηξη έγινε λίγο μετά τις 2.30 στην πρεσβεία της Ρωσίας, ευτυχώς χωρίς τραυματίες. Οι υπάλληλοι κατάλαβαν έγκαιρα οτι ένας από τους φακέλους ήταν ύποπτος τον απομάκρυναν και σε λίγα λεπτά εξερράγη.

Ελεγχόμενη έκρηξη έγινε και στην οδό Ριζάρη στην εταιρεία κούριερ ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι,έγινε ελεγχόμενη έκρηξη στον εξωτερικό χώρο της Βουλής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για φάκελο που είχε στείλει υποτίθεται η Βουλή στην πρεσβεία της Χιλής και η πρεσβεία τον έστειλε πίσω στη Βουλή!

Έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τη μια το μεσημέρι στην πρεσβεία της Ελβετίας στο Κολωνάκι. Σύμφωνα πληροφορίες η έκρηξη έγινε στην αυλή του κτιρίου της πρεσβείας και δεν υπήρξαν τραυματίες

Η έκρηξη έγινε λίγα λεπτά μετά την ενημέρωση ότι εντοπίστηκε ύποπτος φάκελος στην πρεσβεία της Βουλγαρίας

Με ελεγχόμενη έκρηξη εξουδετερώθηκε λίγο πριν τη μια και τέταρτο από πυροτεχνουργούς, ύποπτος φάκελος που είχε αποσταλεί στην πρεσβεία της Βουλγαρίας.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα και νέες φωτογραφίες των συλληφθέντων

Η αντιτρομοκρατική σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι κινήσεις των δύο βομβιστών και να αναγνωριστούν ίσως από υπαλλήλους εταιρειών κούριερ που πιθανώς παρέλαβαν και άλλα δέματα βόμβες έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες των συλληφθέντων

Τι έγινε χθες -Εκρήξεις και συλλήψεις

Ο Νικολά Σαρκοζί, οι πρεσβείες του Μεξικό, της Ολλανδίας και του Βελγίου, αποτελούσαν τους «παραλήπτες» των εκρηκτικών φακέλων, που οι δύο νεαροί επιχείρησαν να αποστείλουν χρησιμοποιώντας εταιρείες ταχυμεταφορών. Αποστολέας στον Γάλλο Πρόεδρο φαινόταν ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, στην πρεσβεία του Βελγίου η ACTION AID HELLAS και ο εγκληματολόγος Γιάννης Πανούσης στην Πρεσβεία της Ολλανδίας

Το πρώτο τους “χτύπημα” έγινε σε εταιρεία ταχυμεταφορών Swift Mail στην οδό Αστυδάμαντος 71 στο Παγκράτι.

Προσπάθησαν να στείλουν τον ένα φάκελο με εκρηκτικά από εκεί αλλά στις 11.40 ο φάκελος εξερράγη στα χέρια υπαλλήλου της εταιρείας. Η κοπέλα τραυματίσθηκε ελαφρά στα χέρια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι δυο συνελλήφθησαν στην οδό Ριζάρη από άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ με ένα ύποπτο δέμα στο αυτοκίνητό τους.

Read More

And More