Μπαρίσνικοφ – Νταφόε: Ήρθαν στην Ελλάδα και μάγεψαν το κοινό! Δες ποιοι βρέθηκαν στην πρεμιέρα τους

Την παράσταση The Old Woman, του σκηνοθέτη Bob Wilson με πρωταγωνιστές τον χορευτή, χορογράφο και ηθοποιό Mikhail Baryshnikov, και τον ηθοποιό Willem Dafoe είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για τη λαμπερή πρεμιέρα.
Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα βρέθηκαν εκτός από τους δυο πρωταγωνιστές που ήρθαν στη χώρα μας, πολλά ονόματα από το χώρο του θεάματος και της πολιτικής. Ανάμεσά τους ήταν η Γωγώ Μπρέμπου, η Έλλη Στάη, η Εύα Νάθενα, η Άννα Νταλάρα, η Βάσω Παπανδρέου, ο Σταύρος Ζαλμάς και πολλοί άλλοι.
Προσωπικότητες αναγνωρισμένου κύρους και εμβέλειας, τόσο ο σκηνοθέτης όσο και οι δύο ερμηνευτές, συνυπέγραψαν ένα θέαμα συναρπαστικό και αλλόκοτο τόσο στην εικαστική του αρτιότητα και στη δεξιότητα των ηθοποιών, όσο και στην ατμόσφαιρα και στον λόγο του.

Η υπόθεση του έργου:
Ένας συγγραφέας συναντάει μια γριά στον δρόμο, η οποία λίγο αργότερα εισβάλλει στο δωμάτιό του, πέφτει νεκρή και έκτοτε στοιχειώνει τη ζωή του. Πώς θα απαλλαγεί ο συγγραφέας από το πτώμα; Ο Baryshnikov και ο Dafoe εναλλάσσονται στους ρόλους του Α και του Β, του συγγραφέα, του Σακερδών Μιχαήλοβιτς, της Γριάς, μιας κοπέλας στην ουρά ενός παντοπωλείου.
Η χημεία των δύο πρωταγωνιστών, που συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή μαζί, παράγει μαγεία, που δεν αφήνει ανεπηρέαστη την αίθουσα, γεμάτη από ένα κοινό ανάμεικτο.
Δες φωτογραφίες:

Mikhail Baryshnikov, Ανδρέας Φωτόπουλος, Willem Dafoe, Γιώργος Λούκος

Σταύρος Ζαλμάς

Βάσω Παπανδρέου

Νάντια Μουρούζη

Έλλη Στάη

Ξένια Καλογεροπούλου

Άννα Νταλάρα

Γωγώ Μπρέμπου, Ανδρέας Φωτόπουλος, Εύα Νάθενα

Κώστας Καίσαρης, Χριστιάνα Καίσαρη

Read More

And More