Μπέττυ Μαγγίρα: “Είναι ασύλληπτο όλο αυτό – Αν μου τύχαινε θα έκανα ακραία πράγματα”

Η Μπέττυ Μαγγίρα, με αφορμή το νέο Your Face Sounds Familiar που κάνει πρεμιέρα την επόμενη Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, παραχώρησε συνέντευξη στην Real News και στον Βασίλη Μπουζιώτη. Η εκθαμβωτική ηθοποιός τάχθηκε θερμά υπέρ των συναδέλφων της που προέβησαν σε καταγγελίες για λεκτική ή σεξουαλική βία και τονίζει πως η ίδια δεν έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Να ξεκινήσουμε από το «τσουνάμι» καταγγελιών στον χώρο του θεάματος και όχι μόνο…

Θαυμάζω πάρα πολύ αυτές τις γυναίκες που κατάφεραν και βρήκαν τη δύναμη και το κουράγιο να μιλήσουν. Πιστεύω πως μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε το γεγονός πως οι περισσότερες έχουν γίνει μάνες. Η Σοφία Μπεκατώρου άνοιξε τον δρόμο ηρωικά και πήραν τη σκυτάλη όλες αυτές οι συνάδελφοι που έφεραν αυτό το βάρος για χρόνια. Από τη μία πήραν δύναμη από την κίνηση ψυχής της Μπεκατώρου και από την άλλη, σου το τονίζω ξανά, έπαιξε ρόλο πως μεγάλωσαν και απέκτησαν παιδιά, που δεν θα ήθελαν να τους τύχει κάτι ανάλογο με αυτό που έτυχε σε εκείνες. Αυτό είναι που τις δυνάμωσε, αυτό που τους έδωσε θάρρος και τόλμη να προβούν στις καταγγελίες που έκαναν. Τις θαυμάζω, τις χειροκροτώ, τις στηρίζω και τους λέω ένα πολύ μεγάλο μπράβο.

Ήθελε μεγάλα κότσια να πουν τα πράγματα έξω από τα δόντια, με το όνομά τους.

Πάρα πολύ μεγάλα κότσια. Είδα τη συνέντευξη της Ζέτας Δούκα και ανατρίχιασα. Ένιωσα συγκίνηση τρομερή. Ένιωσα τον πόνο, τον λυγμό στο λαιμό, που κατάφερε να το ξεστομίσει. Κι όχι μόνο η Ζέτα, όλα τα κορίτσια, η Αγγελική Λάμπρη, η Τζένη Μπότση, η Ευδοκία Ρουμελιώτη, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Κατερίνα Λέχου. Αξιέπαινες όλες. Τους βγάζω το καπέλο.

Ξέραμε πολλά σκηνικά από αυτά, αλλά όλοι μας παγώσαμε με τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες…

Σκέψου τι τρομοκρατία πέρασε, τι θρίλερ έζησαν όλα τα κορίτσια. Άκουσα ότι η Κατερίνα Λέχου έπαιρνε χάπια και έπινε για να μπορέσει να βγάλει την παράσταση… Πέρασαν τραγικά και για μεγάλο διάστημα. Είναι ασύλληπτο όλο αυτό! Είναι απαράδεκτες ενέργειες αυτές, που γίνονται σε βάρος νεαρών κοριτσιών που έβγαιναν από τη σχολή με όνειρα ή ηθοποιών που έκαναν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο. Πίστευαν πως αν μιλούσαν, θα καταστρέφονταν. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Ξέρω κορίτσια που τα παράτησαν, όταν βρέθηκαν αντιμέτωπα με τέτοιες συμπεριφορές. Άφησαν το θέατρο που αγαπούσαν. Είναι πολύ σημαντικό πως άρχισε αυτό το ξεσκαρτάρισμα, μόλις βγήκαν και μίλησαν τα κορίτσια – και όχι μόνο. Να καθαρίσει το τοπίο, να γίνει ένα γερό restart και να προχωρήσουμε μπροστά. Είναι ένας ωραίος χώρος, μαγικός και είναι κρίμα να χαλάσει από συγκεκριμένους τύπους – που δεν είναι πολλοί.

Και που ανάλογοι υπάρχουν σε όλους τους χώρους. Το τονίζω γιατί υπάρχει μια απίστευτη «δαιμονοποίηση» του χώρου. Δεν συμφωνείς;

Απόλυτα! Αυτά συμβαίνουν παντού – σε τράπεζες, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε σούπερ μάρκετ, σε νοσοκομεία. Απλώς ο χώρος μας τραβάει πάνω του όλους τους προβολείς. Δεν τολμάς να βγεις να γράψεις κάτι στο Instagram και δέχεσαι πυρά και βιτριολικά σχόλια. Είμαστε εκτεθειμένοι σε αυτό τον χώρο, αλλά υπάρχει και ένα καλό σε αυτό: το ότι βγήκαν να μιλήσουν τα κορίτσια δίνει θάρρος και σε άλλες κοπέλες, από άλλους χώρους να ορθώσουν το ανάστημά τους και να πουν τα πράγματα έξω από τα δόντια. Είναι σπουδαίο αυτό.

Στη δουλειά ή στη ζωή έπεσες θύμα άσχημων συμπεριφορών ή κάποιας παρενόχλησης;

Όχι ποτέ! Δεν τόλμησε κανείς. Θα έκανα ακραία πράγματα, αν τολμούσε κάποιος, πίστεψέ με!

Read More

And More