Μπέττυ Μπαζιάνα: Κομψή εμφάνιση στο Ηρώδειο! [pics]

Μπορεί να βρισκόμαστε σε προεκλογικό πυρετό ενόψει τον εκλογών της 7ης Ιουλίου, ωστόσο, η πρώτη κυρία της Ελλάδας Μπέττυ Μπαζιάνα βρήκε λίγο χρόνο και έκανε μια κομψή εμφάνιση στο Ηρώδειο για να τιμήσει την Καναδή καλλιτέχνιδα της world/ethnic/folk μουσικής, Loreena McKennitt.

Επιλέγοντας ένα μακρύ one shoulder μπλε φόρεμα συνδυασμένο με  καφέ φλατ σανδάλια (όπως ορίζει ο ιστορικός χώρος του Ηρώδειου) και ίδιας απόχρωσης ζώνη βρέθηκε στις πρώτες θέσεις και απόλαυσε τη μοναδική συναυλία. Η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα chic με το χαμηλό σινιόν που επέλεξε να πιάσει τα μαλλιά της.

Κι αξίζει να αναφέρουμε πως η Μπέττυ Μπαζιάνα με το πέρασμα των χρόνων φαίνεται πως έχει υιοθετήσει ένα ιδιαίτερα κομψό και προσεγμένο στυλ συγκριτικά με τις πρώτες πιο χαλαρές εμφανίσεις της. Η ίδια μάλιστα, αν και άνθρωπος ιδιαίτερα χαμηλών τόνων,  έχει κάνει λίγες και καλές κοσμικές εμφανίσεις, κυρίως για να παρακολουθήσει πολιτιστικά δρώμενα.

Κάπως έτσι βρέθηκε και στη χθεσινή μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο. Η Loreena McKennitt είναι Καναδή καλλιτέχνιδα που λατρεύει την Ελλάδα και αποφάσισε μάλιστα ,  να βιντεοσκοπήσει τη συναυλία της Αθήνας, για λόγους προώθησης πραγματοποιώντας μια σειρά από εκπλήξεις στο κοινό.

Ειδικά για τη συναυλία του Ηρωδείου, λοιπόν, στη σκηνή βρέθηκαν οι περίφημοι Έλληνες δεξιοτέχνες μουσικοί που συνεργάστηκαν μαζί της στο τελευταίο της άλμπουμ, με τίτλο “Lost Souls”. Συγκεκριμένα,  για κάποια τραγούδια επί σκηνής βρέθηκαν:  ο Σωκράτης Σινόπουλος (λύρα), ο Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι) αλλά κι ο Χάιγκ Γιαζιτζιάν (ούτι), ο οποίος αν και Συριακής καταγωγής, ζει πολλά χρόνια στη χώρα μας.

Επίσης, ο διάσημος κιθαρίστας, Pavlo Simtikidis, ο οποίος είναι ελληνικής καταγωγής (από την Καστοριά), αλλά γεννήθηκε και διαμένει στο Τορόντο του Καναδά. Ο Pavlo (όπως είναι ευρέως γνωστός), παίζει κιθάρα μ’ ένα folk στυλ που συνδυάζει την παραδοσιακή ελληνική μουσική με τη latin, βάζοντας με pop πινελιές. Έχει κυκλοφορήσει περισσότερους από δέκα δίσκους κι έχει βραβευτεί επανειλημμένως για το έργο του.

Εκτός αυτών όμως, στην μεγαλύτερη έκπληξη της βραδιάς, καλεσμένη για να παίξει βιολί, ήταν και η πολυβραβευμένη συνθέτης και μουσικός Ευανθία Ρεμπούτσικα, η οποία έχει συνεργαστεί με μία πλειάδα κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, αλλά κυρίως έχει γράψει πολλά, σημαντικά soundtrack, για ελληνικές και ξένες ταινίες, με πιο σημαντική στιγμή την «Πολίτικη Κουζίνα», την πιο επιτυχημένη -εισπρακτικά- ελληνική ταινία όλων των εποχών στον κινηματογράφο.

Στα παρασκήνια με την Καναδή καλλιτεχνιδα!

Read More

And More