Μπίλυ Μπο: O Άδωνις της μόδας πέθανε σαν σήμερα από Aids – Το σοκ του Αλέξανδρου Ιόλα

Σαν σήμερα 13 Ιουλίου του 1987 πέθανε ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Μπίλυ Μπο. Ο Άδωνις της ελληνικής μόδας έφυγε χτυπημένος από το Aids και ήταν ουσιαστικά ο πρώτος διάσημος Έλληνας που έφυγε από τη νόσο. Η τελευταία του συνέντευξη και οι φωτογραφίες που τον έδειχναν αδύνατο και καταβεβλημένο αλλά και ο θάνατός τους, σόκαραν τους Έλληνες οι οποίοι τότε άρχισαν να μαθαίνουν τι είναι ο ιος του HIV και το Aids.

To λαμπερό αστέρι του Μπίλυ Μπο που έφθασε να κάνει και κατάστημα με το όνομά του στη διάσημη 5η λεωφόρο της Νέας Υόρκης, έσβησε ξαφνικά στα 33 του χρόνια. Ο Νίκος Σταθούλης γνωστός δημοσιογράφος και εκτιμητής έργων τέχνης δημοσιεύει σήμερα επέτειο του θανάτου του, την αντίδραση του Αλέξανδρου Ιόλα, όταν έμαθε πως ο Μπίλυ Μπο νόσησε από AIDS. Μάλιστα ο Αλέξανδρος Ιόλας μόλις δυο μέρες πριν είχε μάθει πως ανιχνεύθηκε ο ιος και στο δικό του αίμα…

Διάβασε εδώ για την περιπετειώδη ζωή του Μπίλλυ Μπο που έφυγε σαν σήμερα πριν 31 χρόνια

“Μνήμη Billy Bo

Η είδηση ότι ο Billy Bo είχε AIDS, συγκλόνισε τον Αλέξανδρο Ιόλα.

Ήταν φίλοι. Μιλούσαν συχνά στο τηλέφωνο. Η αποκάλυψη, οι φωτογραφίες στον «Ταχυδρόμο» και η συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Λίνα Ζανιδάκη τον τρομοκράτησαν.

-«Ακούς εκεί. Τέτοια ομορφιά! Τέτοιο ταλέντο! Είναι άδικο! Άδικο! Άδικο!» φώναξε δυνατά, νευριασμένος. Τα πάντα στη ζωή έχουν κρίση. Η αγάπη δεν έχει γιατί δεν είναι λόγος. Στην αγάπη άξια και ανάξια δεν υπάρχουν, ούτε όρια, ούτε ηθικές. Δεν υπάρχουν λόγοι για τους οποίους κανείς αγαπά. Αλλά να πεθαίνεις από την αγάπη αυτό είναι αδικία και πολύ πρόστυχο!»
Δυο μέρες πριν είχε ανιχνευθεί ο ιός και στον Αλέξανδρο Ιόλα” έγραψε ο Νίκος Σταθούλης

 

 

 

Read More

And More