Μπιμπίλας για Λιάγκα: «Αφού του έκανα αγωγή, μου έστειλε ένα γραπτό μήνυμα»

«Είμαι 62 ετών. Δεν κρύβω την ηλικία μου γιατί, ό,τι και να κάνω, δεν θα κοροϊδέψω το χρόνο. Προσέχω την υγεία και τη διατροφή μου για να μην αρρωστήσω. Δεν καπνίζω, δεν ξενυχτάω, δεν έχω πάρει ποτέ ουσίες. Γυμνάζομαι και τρώω πολλά όσπρια και φρούτα. Τρώω κρέας, αλλά σπάνια. Θα τα γράψω όλα αυτά στο βιβλίο που θα βγάλω το 2018 και θα είναι μια αυτοβιογραφία μου, με πολλά ιστορικά στοιχεία για την Ελλάδα, όπως τα έζησα εγώ και η οικογένειά μου. Έχω χρόνο να το γράψω, γιατί φέτος είναι η πρώτη χρονιά που δεν κάνω θέατρο. Έχω βγει στη σύνταξη και αν κάνω, θα μου κρατάνε το 60%. Έχω κάνει αγωγή στο Δημόσιο για τους παράνομους αυτούς νόμους» λέει στο περιοδικό People και τη Νάνσυ Παραδεισανού ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Γιατί κατέθεσες αγωγή κατά του Γιώργου Λιάγκα;

Ο κύριος Λιάγκας, τον οποίο συμπαθώ, δεν προσέχει ορισμένα πράγματα. Αποφάσισε να κάνει μια φάρσα από τη ραδιοφωνική του εκπομπή χρησιμοποιώντας το όνομά μου και κάνοντας τη φωνή του σαν να είναι ομοφυλόφιλος, αλλά σε ακραία μορφή. Δεν σκέφτηκε μάλλον ότι προσβάλλει έναν άνθρωπο που είναι σαράντα δύο χρόνια στο θέατρο, εκπροσωπεί τους ηθοποιούς σε έναν οργανισμό και, φυσικά, έχει οικογένεια. Αυτό δεν πρέπει να μείνει έτσι. Ακόμα και μία συγγνώμη του δεν αρκεί. Για να καταλάβει ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι ότι κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομα κάποιου άλλου και να κάνει χυδαιότητες. Δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο. Είναι βαθύτατη προσβολή προσωπικότητας για μένα.

Την εκπομπή του στο ραδιόφωνο την ακούς;

Την εκπομπή την αγνοούσα πλήρως, μέχρι που την είδα ως αναπαραγωγή στην τηλεόραση. Μπήκα στο Διαδίκτυο μετά και άκουσα όλη τη φάρσα. Υπάρχουν νόμοι, πέρα από τον ηθικό νόμο, που βάζουν όρια σε κάποια πράγματα. Πλέον μπορεί κάποιος με το νόμο να αλλάζει το φύλο του. Δεν μπορεί, όμως, κάποιος άλλος να τον κοροϊδεύει ρατσιστικά. Είναι ευαίσθητα αυτά τα θέματα. Πριν από πέντε χρόνια είχε ξαναγίνει κάτι τέτοιο με τον Γιώργο Λιάγκα και πάλι είχε ζητήσει συγγνώμη. Τότε είχε αφήσει υπονοούμενα για την ιδιωτική μου ζωή. Τα είχαμε βρει και είχα πάει και στην εκπομπή του ως καλεσμένος. Έχει έρθει και σε πρεμιέρες μου, έχει πει τα καλύτερα για μένα ως ηθοποιό. Δεν σημαίνει, όμως, πως επειδή έχουμε καλή σχέση, μπορεί να παίρνει τον άλλο ως εύκολο θύμα και να τον κάνει ό,τι θέλει. Πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός. Η σάτιρα δεν έχει όρια;

Επικοινώνησες μαζί του για εξηγήσεις;

Αφού του έκανα την αγωγή, μου έστειλε ένα γραπτό μήνυμα, ζήτησε συγγνώμη κι έλεγε ότι έκανε πλάκα. Επίσης, με κάλεσε και στην τηλεοπτική του εκπομπή. Δεν απάντησα στο μήνυμα. Τι είναι αυτό; «Σε έχω κάνει ρόμπα, έλα στην εκπομπή σαν να μην τρέχει τίποτα;». Εγώ θα ακολουθήσω τη νομική οδό. Ζητώ αποκατάσταση και χρηματική αποζημίωση. Κάνω το πρώτο βήμα για να δείξω ότι υπάρχουν όρια, είναι θέμα ευπρέπειας.

Διάβασε όλη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί

Read More

And More