Μπουράκ Χακί στο TLIFE: Η Μιμή Ντενίση, οι Άγριες Μέλισσες και η αποκάλυψη για τη δεύτερη δουλειά στην Τουρκία

Ο Μπουράκ Χακί το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Λέσβο, όπου πραγματοποιούνται τα γυρίσματα της ταινίας “Σμύρνη μου αγαπημένη“. Ο διάσημος ηθοποιός έχει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους και έτσι σε λίγους μήνες οι θαυμαστές του θα έχουν την ευκαιρία να τον απολαύσουν στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας μας μαζί με το υπόλοιπο cast. 

Το TLIFE βρέθηκε στη Μυτιλήνη και συνάντησε τον Μπουράκ Χακί σε μια ανάπαυλα από τα πολύωρα γυρίσματα της ταινίας. Ο γοητευτικός ηθοποιός αποκάλυψε τον λόγο που δέχτηκε να συμμετάσχει στην ταινία, μίλησε για τη συνεργασία του με τη Μιμή Ντενίση, παραδέχθηκε ότι παρακολουθεί ελληνικές σειρές, ενώ αναφέρθηκε και στη φάρμα που έχει φτιάξει στην Τουρκία.

Για τη συμμετοχή στη “Σμύρνη μου αγαπημένη” και τη συνεργασία με τη Μιμή Ντενίση:

“Πρώτα απ’ όλα, είμαι πολύ υπερήφανος που μου προτάθηκε αυτός ο ρόλος. Είναι ένας πολύ μεγάλος ρόλος, μία πολύ μεγάλη ταινία, πολλοί επαγγελματίες εδώ, όπως μπορείτε να δείτε, η παραγωγή υπέροχη, η Μιμή είναι υπέροχη, η σκηνοθεσία, το σενάριο, όλοι… Και οι ηθοποιοί είναι σπουδαίοι.

Όταν μου έγινε η πρόταση για το ρόλο, φυσικά ήθελα να ελέγξω το σενάριο. Το διάβασα και μου άρεσε, έκλαψα… και είπα «πρέπει να είσαι μέσα». Βλέπω πολλά σενάρια, δεν μου αρέσουν κάποια, είμαι άνθρωπος της λεπτομέρειας. Η Μίμη είναι, επίσης, απόλυτα τελειομανής και άνθρωπος της λεπτομέρειας. Έτσι, σήμερα είμαστε εδώ, με εκατοντάδες πρόβες, πολλές συναντήσεις…”.

Για τον ρόλο του στην ταινία “Σμύρνη μου αγαπημένη”:

“Ο ρόλος μου… Ήταν πριν από περίπου εκατό χρόνια, στη Σμύρνη, όταν ξεσπούσε ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος. Εκείνη την εποχή οι Έλληνες, οι ελληνικές οικογένειες ήταν οι πλουσιότερες οικογένειες στη Σμύρνη. Εγώ είμαι υπηρέτης, μαζί με τον πατέρα μου, δουλεύω για μια ελληνική οικογένεια. Μεγαλώνω στην ουσία μαζί τους, αλλά με το Κίνημα των Νεότουρκων, γίνομαι μέλος του στρατού του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Αυτός είναι ο ρόλος μου.

Είναι μια πολύ συγκινητική ιστορία, με πολλές αντιθέσεις, πολλά διαφορετικά στοιχεία, ακόμη και μέσα στην ίδια την οικογένεια. Τα χρόνια εκείνα, η Σμύρνη ήταν σε μια αρμονία, όχι όπως το σημερινό Izmir, ήταν ένα διαφορετικό μέρος, με όλους τους πολιτισμούς, όλες τις θρησκείες, όλες τις γλώσσες, τους χορούς, τις μουσικές…

Ήταν μια πραγματική Μητρόπολη, όχι όπως σήμερα. Έτσι, θέλουμε να δείξουμε πραγματικά τι συνέβη σε αυτούς τους ανθρώπους αμέσως μετά. Όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες, αλλά και στην Ελλάδα, όταν αυτοί οι άνθρωποι, που ζούσαν στη Σμύρνη, επέστρεψαν, είχαν δυσκολίες”.

Ο Μπουράκ Χακί παρακολουθεί ελληνικές σειρές και εξηγεί σε τι διαφέρουν από τις τουρκικές:

“Έχετε κι εσείς, όμως, μερικές ωραίες σειρές. Παρακολουθώ, μερικές φορές ανοίγω κάποια κανάλια εδώ, δεν ξέρω τα ονόματα των σειρών… Παρακολουθώ τον Λεωνίδα – Κακούρη -. Οι “Άγριες Μέλισσες” είναι πολύ καλή σειρά. Βλέπω μία στο Mega, μου αρέσει, στον Ant1 επίσης μου αρέσει κάποια.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλές καλές σειρές. Το μόνο «πρόβλημα» που έχω, αυτό που βλέπω εδώ και είναι διαφορετικό σε σχέση με την Τουρκία, είναι ότι είμαστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με τα φώτα και τα παρασκήνια. Δεν έχουμε σκιά, δεν βλέπουμε σκιά. Εδώ, όταν βλέπω μια σκιά λέω “ω τα φώτα είναι διαφορετικά εδώ”, τέτοια πράγματα, αλλά και οι ηθοποιοί εδώ είναι πολύ καλοί”.

Για το αν του έχει γίνει πρόταση να συμμετάσχει σε ελληνικό σίριαλ:

“Μέχρι στιγμής δε μου έχει γίνει, αλλά δεν ξέρω… Είναι πολύ δύσκολο για μένα, θα πρέπει να μάθω γρήγορα καλά ελληνικά, χωρίς προφορά, οπότε είναι λίγο δύσκολο. Αλλά, ξέρω ότι μπορώ να καταφέρω οτιδήποτε στη ζωή μου”.

Για την ενασχόλησή του με τη φάρμα του και τον λόγο που αποφάσισε να φτιάξει αυτό το μέρος:

“Μετά το τέλος των γυρισμάτων σχεδιάζω πρώτα να επιστρέψω στο αγρόκτημά μου, γιατί τον Οκτώβριο πρέπει να κάνω συγκομιδή από τις καρυδιές που έχω, έχω χίλια δέντρα. Πιστεύω ότι θα πουληθούν και αυτό είναι καλό. Αυτή είναι η δεύτερη δουλειά μου αυτή τη στιγμή. Επίσης, υπάρχουν κάποιες προτάσεις, αλλά δεν ξέρω, θα πρέπει το σενάριο να είναι πραγματικά τέλειο.

Μου αρέσει πραγματικά η φύση, μου αρέσει να είμαι με την οικογένειά μου. Η μητέρα μου ζει εκεί. Αυτό το αγρόκτημα δεν ήταν τίποτα πριν από 10 χρόνια. Το αγόρασα, έβαλα δέντρα, φυτά, χιλιάδες φυτά, το έκανα για την οικογένειά μου, για τον πατέρα μου, τον οποίο έχασα πριν από 3 χρόνια, και τη μητέρα μου, για να έχουν μια καλύτερη ζωή εκεί.

Είναι ένα τέλειο μέρος τώρα και ο γιος μου λατρεύει να είναι εκεί, οπότε τον παίρνω μαζί μου μερικές φορές και περνάμε όμορφα εκεί. Είναι ένα ήρεμο και ήσυχο μέρος. Ένα χιλιόμετρο μακριά από άλλους γείτονες”.

Λίγα λόγια για την ταινία:

H Φιλιώ Μπαλτατζή, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα.

Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σενάριο: Μιμή Ντενίση σε συνεργασία με τον Martin Sherman – Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο και θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση, Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης, Παραγωγός: Διονύσης Σαμιώτης, Executive Producers: Joseph Samaan, Μιμή Ντενίση. Πρωταγωνιστούν: Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Γιάννης Βογιατζής, Κρατερός Κατσούλης, Burak Hakki, Κατερίνα Γερονικολού, Αναστασία Παντούση, Nathan Thomas, Γιάννης Εγγλέζος, Ταμίλλα Κουλίεβα, Ντίνα Μιχαηλίδου, Daphne Alexander, Νέδη Αντωνιάδου, Daniel Crossley, Duncan Skinner, Χρήστος Στέργιογλου, Κώστας Κορτίδης, Έφη Γούση, Fotina Papatheodorou.

Special guest stars: Vanessa Redgrave, Susan Hampshire και ο Rupert Graves. Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σίμος Σαρκετζής. Μοντάζ: Λάμπης Χαραλαμπίδης. Production design: Ηλίας Λεδάκης, Μιχάλης Σαμιώτης, Γιάννης Παπαδόπουλος. Κοστούμια: Φωτεινή Δήμου. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιμή Ντενίση. Casting Director: Μάκης Γαζής. Ήχος : Νίκος Μπουγιούκος. Μακιγιάζ: Δήμητρα Γιατράκου. Hair stylist: Ιουλία Συγριμή. VFX: Αντώνης Κοτζιάς – Υafka. Line producer: Φένια Κοσοβίτσα. Associate producers: Martin Sherman, Νάνσυ Κοκολάκη. Μια παραγωγή της Tanweer Productions. Εκτέλεση Παραγωγής: Blonde. Διανομή: Tanweer Alliances

Read More

And More