«Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές»: Η πρωτοβουλία του Γιώργου Μαζωνάκη για το μπουζούκι και το ελληνικό λαϊκό τραγούδι!

Ο Γιώργος Μαζωνάκης, την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, στέλνει το δικό του μήνυμα, μοιράζεται τη δική του αλήθεια, με ένα βίντεο-κατάθεση ψυχής για το μπουζούκι και το ελληνικό λαϊκό τραγούδι και ανοίγει τη συζήτηση και μας καλεί να συμμετέχουμε!

Το συγκινητικό μήνυμα του Γιώργου Μαζωνάκη:

«Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές. Από 15 χρονών που θυμάμαι τον εαυτό μου να τραγουδώ, το μπουζούκι ήταν πάντα δίπλα μου… Μέσα σ’ όλα αυτά τα χρόνια άλλες φορές το άκουγα, με κουνούσε, που λέμε κι άλλες όχι… Ο λόγος είναι ότι, μάλλον το θεωρούσα δεδομένο… Τίποτα δεν είναι δεδομένο!  Όπως έχω ξαναπεί, όσα χρόνια τραγουδάω, άλλα τόσα λαϊκά τραγούδια τραγουδάω! Το λαϊκό τραγούδι, για μένα, είναι ο δρόμος μου, είναι η ζωή μου, η αποστολή μου!

Πέρσι, αν θυμάμαι καλά, το Μάρτιο, μπαίνοντας στο studio, ήμουν μπροστά σ’ ένα μικρόφωνο και ηχογραφούσα το κομμάτι «Ώρες Μικρές»… και λέω το «Ώρες Μικρές» – θα κάνω μια παρένθεση – , διότι η μελωδία του μπουζουκιού την ώρα που ξεκινά, όχι απλώς με κούνησε, με ταρακούνησε! Και συνειδητοποίησα πόση δύναμη, μεγαλοπρέπεια και αρχοντιά έχει αυτό το όργανο, το μπουζούκι! Σκέφτηκα, λοιπόν, είναι δυνατόν το μπουζούκι να αντιμετωπίζεται στις μέρες μας, ως νοσταλγία, ως παρελθόν, ως μουσειακό είδος; Φυσικά και δε γίνεται να αντιμετωπίζεται έτσι, διότι το μπουζούκι είναι σύγχρονο, είναι κλασικό, είναι παγκόσμιο.

Ας ανοίξουμε, λοιπόν, αυτή τη συζήτηση… Για εμένα το μπουζούκι είναι ο πόνος μου, είναι η χαρά μου, είναι ο έρωτας, είναι η απώλεια, είναι ο θρίαμβος…

Για εμένα το μπουζούκι είναι οι Ευαίσθητες Χορδές μου!»

Δες το βίντεο:

Read More

And More