Μύκονος: Η άλλη πλευρά του κοσμοπολίτικου νησιού – Φωτορεπορτάζ TLIFE

Στο μυαλό όλων μας η Μύκονος είναι ένα νησί συνδυασμένο με ξέφρενα πάρτι, ατέλειωτα ξενύχτια, πανάκριβα εστιατόρια και πάρα πολλούς τουρίστες.

Και πράγματι, η Μύκονος χαρακτηρίζεται από όλα τα παραπάνω όμως, όσο περίεργο κι αν ακούγεται έχει και μια άλλη πλευρά. Μια πλευρά ήρεμη που μπορεί να σου προσφέρει τη χαλάρωση που ενδεχομένως αποζητάς όταν φεύγεις για τις καλοκαιρινές σου διακοπές.

Η Μύκονος ή αλλιώς το “νησί των Ανέμων” όπως την αποκαλούν είναι πλημμυρισμένο από μαγευτικές γωνίες και χρώματα που σε ταξιδεύουν κρατώντας πάντα αυτή την ξεχωριστή ομορφιά που διακατέχει τα κυκλαδίτικα νησιά. Αυτές τις εικόνες, μπορείς να τις απολαύσεις σίγουρα καλύτερα σε περιόδους με λιγότερο συνωστισμό, όπως άλλωστε συμβαίνει και με κάθε τόπο.

Λίγες ημέρες πριν, ο Πέτρος Χόντος με τον φωτογραφικό φακό του TLIFE βρέθηκε στο όμορφο νησί των Κυκλάδων και μέσα από τις εικόνες που εξασφάλισε μας παρουσιάζει αυτή την πιο ήσυχη και χαλαρή πλευρά του νησιού με τις αυθεντικές ομορφιές του.

Από τα πιο χαρακτηριστικά και πολυφωτογραφημένα σημεία του νησιού είναι οι ανεμόμυλοι που πλήθος κόσμου συρρέει για να τους θαυμάσει από κοντά και να φωτογραφηθεί με φόντο αυτούς καθώς και οι πελεκάνοι που μπορείς να συναντήσεις σε κάθε γωνιά του νησιού να απολαμβάνουν τις βόλτες τους.

Τα λευκά σπίτια με τα πολύχρωμα παράθυρα και μπαλκόνια συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Τα στενά πλακόστρωτα μέσα στα οποία μπορείς να βρεις μικρά τουριστικά μαγαζάκια για να αγοράσεις ενθύμια από το ταξίδι του στο νησί αλλά και έργα τέχνης από καλλιτέχνες που μένουν εκεί, μπορούν να γίνουν και το κατάλληλότερο μέρος για να βγάλεις μερικές αναμνηστικές φωτογραφίες.

Σε διάφορες γωνίες του νησιού, μπορείς να βρεις και μερικά μικρά εκκλησάκια ενώ έξω από τα σπίτια, στις πλακόστρωτες αυλές μπορείς να συναντήσεις μικρές ξύλινες καρέκλες ενώ κατά μήκος του λιμανιού υπάρχουν παγκάκια όπου περαστικοί τουρίστες αλλά και ντόπιοι κάθονται να ξεκουραστούν και να απολαύσουν την υπέροχη θέα.

Δες παρακάτω μερικές ακόμα φωτογραφίες από τη Μύκονο:

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More