Μύρωνας Στρατής: Δεν θα φανταστείς τι έκανε ο πατέρας του κάθε Χριστούγεννα!

Μύρωνας Στρατής: Δεν θα φανταστείς τι έκανε ο πατέρας του κάθε Χριστούγεννα! | tlife.gr

Το ημερολόγιο γράφει 25 Δεκεμβρίου και οι καμπάνες επιτέλους ηχούν… Χριστούγεννα! Ο Μύρωνας Στρατής, μιλώντας στο περιοδικό People, αποκαλύπτει πώς περνούσε τις άγιες αυτές ημέρες, όταν ήταν μικρό παιδί, συγκινώντας μας.

«Ως παιδί θυμάμαι ότι πηγαίναμε τα Χριστούγεννα οικογενειακώς στη Βυτίνα. Πρόκειται για μια περιοχή που κάνει ψύχρα, η φύση όμως σε μαγεύει. Μέναμε πάντα σε ένα ξενοδοχείο που ήταν έξω από το χωριό και περπατούσαμε μέσα στο κρύο αλλά και μέσα στο πράσινο για να φτάσουμε σε μια καφετέρια που είχε μια φοβερή ζεστή σοκολάτα. Κάθε χρόνο εκείνες τις μέρες ο πατέρας μου φρόντιζε να μου αφήνει ένα γράμμα με ευχές εκ μέρους του Άγιου Βασίλη.

Συγκεκριμένα με έβαζε πριν κοιμηθώ να αφήσω ένα μελομακάρονο, έναν κουραμπιέ και ένα σφηνάκι κονιάκ. Το πρωί σηκωνόμουν και ήταν δαγκωμένο το μελομακάρονο, δαγκωμένος ο κουραμπιές και άδειο το σφηνάκι ενώ από δίπλα υπήρχε το ευχετήριο γράμμα του Άγιου Βασίλη. Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης, η αλήθεια όμως είναι ότι προσπάθησα να το καταχραστώ για τα δώρα. Ήμουν παιδάκι και όλα αυτά έχουν μείνει στο μυαλό μου ως μια πολύ όμορφη ανάμνηση», αποκάλυψε χαρακτηριστικά ο αγαπημένος καλλιτέχνης.

READ more