Μυρτώ Αλικάκη: Δεν έχουμε πάρει διαζύγιο με τον Πέτρο Λαγούτη

Η Μυρτώ Αλικάκη έχει μία πολύ έντονη καθημερινότητα αυτό το διάστημα. Δύο θεατρικές παραστάσεις, μια πολιτιστική εκπομπή στην ΕΡΤ3 και το επιτυχημένο “Ταμάμ” στον ΑΝΤ1. Μα πάνω απ’ όλα, οι υποχρεώσεις της ως μητέρα. Η ηθοποιός, μιλώντας στο “Weekend” και την Κορύνα Μαντάγαρη μοιράζεται τις αγωνίες της και αποκαλύπτει ότι εξακολουθεί να είναι παντρεμένη με τον Πέτρο Λαγούτη αφού κανείς τους δεν έχει κινήσει τις διαδικασίες του διαζυγίου.

Για τα παιδιά της

Τα παιδιά μού προσφέρουν τεράστια ευτυχία και ισορροπία. Ο μεγάλος είναι 14 χρόνων και ο μικρός 11. Υπάρχουν δύσκολες στιγμές αναμφισβήτητα, αλλά σε γενικές γραμμές έχουμε επικοινωνία, είναι λειτουργικά παιδιά, με συναίσθηση του καθήκοντος, το οποίο θεωρώ σημαντικό. Έχουν φιλότιμο και ευγένεια, συγκεντρώνονται σε ό,τι θέλουν να κάνουν. Μου κάνουν συνέχεια παράπονα ότι τους λείπω, εδικά ο μικρότερος.

…Ο μεγάλος θέλει να ασχοληθεί με την ιατρική και το πάθος του μικρού είναι το ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω στην πορεία τι θα γίνει, αλά προς το παρόν εκεί είμαστε. Καμιά φορά, με δύο γονείς ηθοποιούς, μπορεί να μη θέλουν καθόλου ή να το έχουν σιχαθεί. Ο μικρός μού το λέει: “Μαμά, γιατί παίζεις στο θέατρο;” Σου λέει είναι η μόνη μαμά που λείπει τα βράδια, αλλά του απαντώ πως το καλοκαίρι έχω καταφέρει να κάνω μαζί τους δύο μήνες διακοπές, κάτι που άλλες μητέρες, που εργάζονται σε άλλο επάγγελμα, δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν.

Για τον χωρισμό με τον Πέτρο Λαγούτη

Δεν ήταν εύκολο. Στην αρχή, τον πρώτο καιρό, το μόνο που καταφέραμε ήταν να είμαστε πολιτισμένοι, εννοείται μπροστά στα παιδιά, αλλά και μεταξύ μας. Σταδιακά ξαναγαπηθήκαμε με έναν καινούργιο τρόπο. Τώρα είμαστε μια υπέροχη χωρισμένη οικογένεια και νιώθω, είμαι σίγουρη, ότι και ο Πέτρος νιώθει το ίδιο και είμαι πολύ ευτυχισμένη που το έχουμε καταφέρει αυτό.

Για την προσωπική της ζωή και το ενδεχόμενο ενός γάμου

Ζω τη ζωή μου, αλλά με τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι. Δεν με ενδιέφερε να παντρευτώ, ούτε να κάνω παιδιά.

…Ο γάμος πάει με τα παιδιά, αλλά ούτε κι αυτό είναι απαραίτητο. Κατ’ αρχήν, θα πρέπει να σου πω ότι με τον Πέτρο δεν έχουμε πάρει διαζύγιο, από αμέλεια, επειδή δεν είμαστε άτομα που μας αφορούν τα χαρτιά και δεν ενδιαφέρεται κάποιος από τους δύο να ξαναπαντρευτεί και να κάνει παιδιά. Ο μόνος λόγος που θα ξαναπαντρευόμουν θα ήταν τα περιουσιακά, είτε να πάρω κάποια σύνταξη κάποιου (γέλια).

Read More

And More