Μυρτώ Αλικάκη: «Είχα αρκετές ενοχές ως μητέρα»!

Το κορίτσι με τα πυκνά μαύρα μαλλιά και τον τσαμπουκά στο βλέμμα που γνωρίσαμε χρόνια πίσω, στη θρυλική σειρά “Αναστασία”, είναι σήμερα μια γυναίκα που αποτελεί πρότυπο για αρκετές άλλες γυναίκες εκεί έξω, αφού δείχνει να ξέρει τι θέλει από τη ζωή της και πώς να το πετυχαίνει. Ο λόγος για την Μυρτώ Αλικάκη, η οποία εξομολογείται στο περιοδικό People: «Σήμερα, στα 47 μου, νιώθω καλύτερα από ποτέ. Έφυγαν οι χαζές αγωνίες, οι ανασφάλειες και τα μπερδέματα των προηγούμενων χρόνων. Ξέρω τι θέλω. Και κυρίως τι δεν θέλω…».

Η μητρότητα

«Έχω δύο αγόρια, 17 και 13,5 χρόνων. Αν είχα και ένα κορίτσι, θα ήθελα να κάνει χορό, να οδηγεί μηχανάκι και να είναι αγοροκόριτσο. Αλλά έχω δύο αγόρια και είναι όλα λυμένα. Δεν μπορώ να πω ότι αντιμετωπίζω ιδιαίτερες δυσκολίες στο μεγάλωμά τους, παρότι βρίσκονται στην εφηβεία.

Νιώθω ότι έχω δύο φωτεινά παιδιά. Δεν ρέπουν προς μαυρίλες, καταστροφές και τέτοια πράγματα, άρα νιώθω ήσυχη μέσα μου. Παλαιότερα, είχα αρκετές ενοχές ως μητέρα κάθε φορά που έλειπα λόγω δουλειάς. Από την άλλη, έπρεπε να δουλέψω. Τους έλεγα την αλήθεια και έδειχναν να καταλαβαίνουν “Παιδιά, διανύουμε μια δύσκολη εποχή κι, αν έχουμε δουλειά, θα μπορούμε και να σας ζήσουμε”».

Η σχέση της με τον Πέτρο Λαγούτη

«Με τον Πέτρο Λαγούτη συνεργαζόμαστε συχνά. Έχουμε κάνει πολλά πράγματα μαζί: ταινίες, παραστάσεις, γυρίσματα. Φέτος θα βρισκόμαστε στη νέα σειρά των Ανδρέα Γεωργίου και Κούλλη Νικολάου, Αστέρια στην Άμμο, στον Αlpha Κύπρου. Μας πειράζουν καμιά φορά ότι βρισκόμαστε συχνότερα τώρα, πάρα όταν ήμασταν παντρεμένοι.

Η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε καθημερινά, γιατί διατηρούμε μια πολύ κοντινή σχέση και επαφή λόγω παιδιών. Είναι μύθος ότι η γυναίκα βιώνει πιο δύσκολα ένα διαζύγιο από ό,τι ο άντρας. Όταν υπάρχουν στη μέση παιδιά, είναι το ίδιο δύσκολο και για τους δύο».

Διάβασε όλη τη συνέντευξη με τον τεύχος του People που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Έθνος

Read More

And More